Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś może wie gdzie w Łodzi prostują felgi motocyklowe ? Dzwoniłem w kilka miejsc i nic, a w serwisie mówili mi, że kilka osób w Łodzi się tym zajmuję.

Opublikowano

Spytaj na ul. Balonowej. Wiem że tam kiedyś prostowali ale to wszstko zależy jak bardzo uszkodzona jest felga

Opublikowano

Z doświadczenia wiem że bardzo niewiele bądź wcale nie dokładajac kupisz drugą albo całe koło

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
Opublikowano

Spytaj na ul. Balonowej. Wiem że tam kiedyś prostowali ale to wszstko zależy jak bardzo uszkodzona jest felga

Balonową mam pod blokiem i o ile wiem, chyba nie prostują ( czy tam w ogóle jest mechanik...? jest szkoła jazdy i pijalnia piwa, to na pewno ;) )

Opublikowano

prostują i naprawiają wszelkie uszkodzenia na politechnice Łódzkiej, warsztat -Wydział mechaniczny

Opublikowano

Jak o krawężnik to bez lakierowania się nie obędzie.

prostowanie 100

lakierowanie 150

montaż 25

Jak nie znajdziesz podam Ci namiar do znajomego w Sieradzu.

Z Łodzi do niego przyjeżdżają to może i w mieście nie ma kto sprostować.

Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy.  501-629-877

http://www.autopowypadku.pl

Opublikowano

Balonową mam pod blokiem i o ile wiem, chyba nie prostują ( czy tam w ogóle jest mechanik...? jest szkoła jazdy i pijalnia piwa, to na pewno ;) )

Na Balonowej felg motocyklowych nie prostują.

W Łodzi raczej nie znajdziesz takiego warsztatu, sam niedawno szukałem - bez skutecznie.

W końcu się dowiedziałem, że mój znajomy ze Zgierza, u którego serwisuje maszyne, również prostuje felgi :biggrin:

Koszt prostowania felgi wraz z demontażem i montażem koła około 100zł.

Naprawde mogę polecić.

Moja felga tak przepała kierownicą że powyżej 200 strach było jechać, a teraz jest idealnie :smile:

Podaje Ci namiar :

Serwis Motocyklowy ul.Łęczycka 34a Zgierz

505-031-185 Łukasz

( Jadąc ul. Zgierską od Łodzi mijamy MC donalds, na rozwidleniu kierujemy się na Łęczyce. Serwis znajduje się po lewej stronie, między basenem, a salonem opla. )

Powołaj się na Wojtka LANSa z niebieskiej R1, to będziesz inaczej liczony ;)

Opublikowano

Serwis znajduje się po lewej stronie, między basenem, a salonem opla. )

Raczej po prawej :riding:
Opublikowano

Sorka po prawej :biggrin:

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Mógł by ktoś podpowiedzieć gdzie w łodzi można oddać felgi do prostowania, gdyż niestety jakiś frajer w puszce zajechał mi drogę na rondzie i chcąc uniknąć kolizji wbiłem się na krawężnik w wyniku czego obie felgi lekko się wgięły do takiego stopnia ze uleciał z nich wiatr  (przód jest delikatnie wykruszony)

Druga sprawa czy warto wogule prostować czy lepiej zainwestować w jakieś używki  . jak jest z wytrzymałością takich prostowanych

Opublikowano

Ja Ci mogę polecić Łukasza Kaczmarka w Zgierzu. Ma porządne zaplecze sprzętowe. Spawa, wyważa itd..

Opublikowano

czy warto wogule prostować czy lepiej zainwestować w jakieś używki . jak jest z wytrzymałością takich prostowanych

To chyba zależy od materiału z jakiego są wykonane. Jeśli stalowe to ich prostowanie na gorąco nie spowoduje zmian właściwości metalu.

Opublikowano

Dzięki jak tylko znajdę trochę czasu to skontaktuje się z Łukaszem  , prosił bym tylko o jakiś kontakt do niego ! thx

Opublikowano (edytowane)

witam mam małe pytanko do was, otóż moja felga nie nadaje sie do prostowania i potrzebuje zakupić nowa(używana). Na allegro jest wiele aukcji do Gsa np z 91 rocznika i innych . Chciałem sie was zapytać czy felga ze starszych modelów suzuki gs 500 bedzie pasować do suzuki z 2006 r ?? Chodzi mi o felge przednia.

Edytowane przez Jurasldz (wyświetl historię edycji)
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam czy wie ktoś gdzie w Łodzi lub okolicach prostują fegi motocyklowe? Słyszałem coś o Sieradzu ale nie mam namiaru....

Opublikowano

Serwis Motocyklowy ul.Łęczycka 34a Zgierz

505-031-185 Łukasz

Opublikowano

Polecam Łukasza. Solidna robota i konkretny gość :smile: