NoPel Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 (edytowane) Witam. Jak niektórzy wiedza sprzedałem rometa... właściwie z jednego powodu - nie jechał 😕 I, kupiłem aprilie rs50. Powiem tak, jechałem nią z radomia, i 4 opinie: JA PIERD**** JAKIE TO NIEWYGODNE JA PIERD**** JAK TO WCHODZI W ZAKRĘTY JA PIERD**** JAK TO PRZYŚPIESZA JA PIERD**** JAK TO WYGLADA Hehe, oczywiście żartuje, ja nie bluźnię, chodzi mi o to, że: Jest strasznie wygodna, ale wwidzialem o tym - po 140km jazdy, nie czuje szyi. Ale ta pozycja, jak na prawdziwej szlifierce <333 Jak wchodzi w zakręty? Wyjeżdzamy z radomia, pierwszy mocniejszy zakręt, ja lekok skręciłem kierownicą, i prawie na przeciwny pas wyleciałem o.O. wystarczy leciutko przeciwskrętem zadziałać, a już kładzie się w zakręt. Przyczepność wzorowa. Oczywście wszystko poruwnuję z rometem, który był lipą. Z przodu zawias marzochii, gigantyczna średnica goleni, bardzo dobrze zstrojony. Z tyłu nie wiem co, ale poczułem każdą nhawet najmniejsza dziure na d*pie . Ale, wiedziałęm że tak będzie. Wkońcu to... cóż, chyba mogę powiedzieć że ścigacz. Dałem 7200zł. '08 rok, przebieg 3kkm, ale rzeczywiscie chyba taki jest,m opony takie jak byly od razu, i baaardzo mało zejchane. Silnik igła, bez tuningu,ale będzie tuning na 100%. Na 10000% sam wydehc, bo jak wiadomo w 2T dużo daje. Co dalej.. nie wiem co, jestem tak podniecony, że aż mi sie łapy trzęsą. Zobaczycie go na zlocie czw., bo na ten ew. nastpeny na 100% wpadne. Pozdrawiam, LwG Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez NoPel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfeti Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Kolory ładne 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Ale bajeranckie Gratuluje zakupu, w ładnym malowaniu Ci się trafiła. ogólnie super wygląda http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif Od razu mówię, że zamawiam rundkę Co do mocy to musimy się ustawić, wtedy się okaże czy warto było Widzę, że już do częstych wizyt na stacji się przyzwyczajasz 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarna_750 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Gratulacje 0 Cytuj Too fast to live...too young to die Nie traktuj życia zbyt poważnie,,,, przecież nie bedzie trwało wiecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercikoski Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Ładne cacko... Pamiętam, że nigdy nie wierzyłem, patrząc na taki sprzęt, że to ma tylko 50cm3. 0 Cytuj You'll never ska alone! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nameless Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Ładne felgi, weź daj zdjęcie z tyłu, bo wydech chyba fajnie poprowadzony pod zadupkiem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Super malowanie gratulować..życzyć milionów nawiniętych km... Jaka mina..zadowolony pełną..michą http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszZR7 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Apka bardzo sympatyczna Jeździłem kiedyś taką 50ccm i powiem że idzie dość przyzwoicie lecz biegami to się gania co sekundę ( jeżdżąc po mieście ) Testowałem jeszcze ten model w 125ccm i tu zaczyna się zabawa jeżeli będziesz miał okazję to sobie popatrz. Bardzo fajnie wygląda wydech pod zadupkiem lecz w wersji 125 już tego nie ma ;( Powiedz mi jeszcze ile to idzie, bo jak jeździłem taką to szła około 100-110km/h. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 ładna i to bardzo,jak już się znudzi to wpadnij,brykniesz się na cbr 125/50 choć coś mi się wydaje że patrząc na twoją to aprilka ładniejsza jest,pozdrawiam i mam nadzieje że będzie tak dobrze jezdzić jak wygląda 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoPel Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Dziękuje za opinie Leci ok 90-95 bo jest zablokowana na wydechu, po zmianie wydechu rzekomo ok. 100-110. Tak, wydech jest pod tyłkiem. Co do spalania, baaaardzo mało. Jechałem z radomia, zatankowałem na jakies 100km przed ldz, i po dojechaniu ubyło prawie nic. Przyśpieszenie - Wiadomo, 2T - przed 7k rpm przyuśpieszenie średnio, jak wejdze w rezonans to nie nadazam zmieniac biegów :E Pozatym, baaardzo dobre sprzęgło, bardzo precyzyjna skrzynia biegów, i, co ważne, szybka reakcja na gaz. Minusy? Nie działa żarówka od długich :E. No, i dźwięk. ale naprawde, po lekkim tuningu, będzie super. Na wydech już zbieram Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adany_76 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 wreszcie pożądny motorek . Niech służy i daje radochę 0 Cytuj Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Jak na 50-tke, to super maszyna !!! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinGraczykLDZ Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Bardzo podoba mi się to malowanie, widać po jednym zdjęciu że to młoda maszyna. Szczerze przyznam że moim gixxem stojąc na światłach nie startowałbym z takim sprzętem. Super wyglądają te "dzisiejsze 50 cm3" http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Nie sądziłem, że kiedykolwiek to powiem, ale ta pięćdziesiątka wygląda genialnie. A właściwie to jaka to grupa jest? Skutery, motorowery, motocykle? Na to nie trzeba mieć żadnych papierów (kat. A1 czy coś)? 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Jak na 50'tkę to w porządku - na pewno lepiej na tym się szkolić, niż na skuterze A właściwie to jaka to grupa jest? Skutery, motorowery, motocykle? Na to nie trzeba mieć żadnych papierów (kat. A1 czy coś)? To jest motorower, na kartę motorowerową lub dowód osobisty (jak się mylę, to mnie poprawcie). 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki_ELW Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Pogratulować zakupu.... To jest motorower, na kartę motorowerową lub dowód osobistyWszystkie 50-tki są sklasyfikowane jako motorowery, jak wejdą nowe przepisy w przyszłym roku to skończy się jazda na dowód... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszZR7 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 To jest motorower, na kartę motorowerową lub dowód osobisty (jak się mylę, to mnie poprawcie). Zgadza się, ale ze względu że osiąga prędkość większą niż 45km/h powinno być prawo jazdy min. A1 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki_ELW Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgadza się, ale ze względu że osiąga prędkość większą niż 45km/h powinno być prawo jazdy min. A1 Ciekawe która z obecnie sprzedawanych 50-tek spełnia ten warunek?? Nawet te zblokowane przekraczają 45km/h 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoPel Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 No, niby motorower, a jednak nie . Ale jak powiedział Arek, parktycznie wszystkie 50tki zablokowane przekraczją 45kmh. Dzisaj wieczorkiem wrzucę zdjęcia, bo nie mam apratu a tata swój w pracy zostawił. Także wieczorkiem będą zdjęcia. Pozdrawiam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgadza się, ale ze względu że osiąga prędkość większą niż 45km/h powinno być prawo jazdy min. A1 Dlatego też spytałem, bo jednak 80-90km/h to już słuszna prędkość. Btw. mam nadzieję, że zablokują możliwość jazdy na dowód skuterami i że wprowadzą A1 na skutery. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoPel Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Tomi, wg. mnie jest to dobry pomysł, aby można było jeździć 50ccm na prawo jazdy, a nie na dowód - ja mam karte, wiec przepisy musiałem znać, zdawałem na drewnowskiej a Pan Krzysztof jest straaasznie wymagajacy. Hehe, pochwale się z teorii miałem 100% . Na praktyce było także wymagajaco. Ale ktoś kto jeździ na dowód, nie wiadomo czy po prostu nie zna przepisów. No, czasem zdażają się osoby które znają zasady poruszania się po drgoach, ale.. Ale koniec Off Topicowania 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Super motocykl gratuluję i duzo dobrej zabawy życzę 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julka Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Wygląda naprawdę rasowo! Gratuluję zakupu 0 Cytuj Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x10d Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Jak na 50ccm to naprawde piekny sprzecik Gratulacje A właściwie to jaka to grupa jest? Skutery, motorowery, motocykle? Na to nie trzeba mieć żadnych papierów (kat. A1 czy coś)? To jest motorower, na kartę motorowerową lub dowód osobisty (jak się mylę, to mnie poprawcie).No to poprawiam: to jest motocykl, bo mimo pojemnosci 50ccm jednak osiaga wieksza predkosc 45km/h i powinno sie miec na to przynajmniej A1. Gdyby byl zblokowany do tych 45km/h to wtedy prawnie bylby klasyfikowany jako motorower i mozna byloby nim jezdzic bez prawa jazdy.Wszystkie 50-tki są sklasyfikowane jako motorowery, jak wejdą nowe przepisy w przyszłym roku to skończy się jazda na dowód...Jak widac - nie wszystkie - zalezy to od predkosci, jaka moga osiagnac Ale fakt, ze ciezko takie zblokowane do 45km/h spotkac 0 Cytuj https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoPel Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Dzisiaj latałem z olem, (porobił kilka fotek, wieczorem je wstawi), i powiem tak: Spod świateł byliśmy pierwsi ze wszystkich. Aprilka prowadzi się genialnie, do wyregulowania sprzęgło (przy klamce/lince), hamulce ostre jak cholera, pali nie tak dużo. Była nieprzyjemna przygoda, ponieważ stałem na profi, chciałem odpalić, i go zalałem :E. Chyba z 20 minut mysleliśmy co zrobić, ani na pych ani nic, okazało się że wystarczyło na pych wziąć, ale z gazem na maxa żeby przepaliła, i po chwili już odpaliła. Grzać się nie grzeje, chłodnica była lekko ciepła po jakieś godzinie dosyć mocnej jazdy. Biegi perfekcyjnie, aczkolwiek wg. mnie jest ich za dużo . Szyja nie boli, przyzwczyaiła się widocznie . Ogólnie jest bardzo zadowolony. Co ciekawe,sprzedawca powiedział mi, żeby pod żadnym pozorem nie odpalać jej na ssaniu, chyba że jest -20stC. Jutro spróbuję odpalic bez ssania na zimnym, zobaczymy jak to wyjdzie. Także wieczorem więcej fotek, bo i Olo wrzuci, i ja (bo po prsotu tata ma aparat, a wraca z pracy ok. 17-18, wiec o tej 18-19 będą fotki) Pozdrawiam, szerokości 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi