Skocz do zawartości

Suzuki V-Strom 650XT 2021, Łódź, 31 tys. — ocena oferty (pierwszy motocykl)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć motocykliści!

Szykuję się do zakupu pierwszego motocykla. Padło na V-Stroma 650XT, wiem, klasyk, mało kto narzeka.

Wstępnie wybrałem tę ofertę z Łodzi i chciałbym poznać Wasze zdanie zanim umówię oględziny:

https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady/oferta/suzuki-v-strom-ID6I3x3j.html

Krótko, co rzuca się w oczy:

• 2021, 32 800 km, 72 KM (pełna moc)
  • Cena 31 000 zł
    1. właściciel, salon Polska, bezwypadkowy
  • Po leasingu przez 3 lata serwisowany w ASO Suzuki Łódź
  • W tym roku świeży serwis u Rudego w Tomaszowie: regulacja zaworów, płyny, filtry, smarowanie napędu, tylna opona
  • Świeżo po wymianie uszczelnień lag w ASO
  • Wyposażenie: komplet 3 kufrów GIVI, gmole, szyba PUIG + deflektor, belka pod nawigację, fabryczne XT-ki (szprychy, handbary, osłona silnika)

Cena wygląda mi na rynkową (porównywałem z innymi 2021 XT, większość siedzi w okolicy 28–34 tys.), wyposażenie spore, dokumentacja serwisowa konkretna. Ale szukam dziury w całym bo to mój pierwszy motocykl i wolę dmuchać na zimne.

Pytania do Was:

1. Czy w ofercie widzicie coś, co Was zastanawia? Jakieś ukryte czerwone flagi?
  2. „Po leasingu" bardziej plus (ASO, papiery) czy minus (mógł być cisnięty)?
  3. Może ktoś z okolicy zna sprzedającego albo widział ten motocykl na żywo?
  4. Polecicie kogoś z Łodzi/Aleksandrowa do oględzin? 
Edytowane przez mmichalak (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
1 godzinę temu, mmichalak napisał(a):

szukam dziury w całym bo to mój pierwszy motocykl

To nie szukaj, bo znajdziesz coś co nie istnieje :) Jedź obejrzeć na żywo, przejedź się, sprawdź czy wszystko chodzi jak w opisie i kupuj ;) 

Opublikowano
W dniu 29.05.2026 o 12:37, mmichalak napisał(a):

„Po leasingu" bardziej plus (ASO, papiery) czy minus (mógł być cisnięty)?

Wyrzuć ten punkt z listy :)  Co ma forma finansowania do "ciśnięcia" motocykla? Jak sobie to wyobrażasz, jadę leasingowym i cisnę, ale po wykupie jeżdżę spokojnie? :D

Odpowiedź jest taka, że plus, bo serwisowany, a ciśnięty był na pewno :) 

GS500 icon3.png