Skocz do zawartości

Suzuki Tl1000R

Królu

Rekomendowane odpowiedzi

Moto fajne, rasowe - niepowtarzalne :smile:

a to ma jeździć po kresce a'la miszczu prostej i fajnie wyglądać czy ma zapie..ć po winklach? ...bez sensu... zresztą poprosimy zatem kolegę, żeby solo zamknął do rantu taką oponę, zobczysz wtedy o czym piszę... cała zabawa na litrowej fauce to wychodzenie ze złożenia w winklu do prostej z unoszącym się przednim kołem, a tego na rzeczonej 200-tce jakoś nie widzę... kolejny farmazon z cyklu "jak popsuć własności jezdne własnego motocykla" http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/cry.png spróbuj przerzucić szybko tą dryndę z winkla w winkiel na 200-tce ... no chyba, że miszczu prostej - to sorry :decayed: ... i zdajesz sobie sprawę jak ogromny moment prostujący będzie miała taka opona przy przymknięciu gazu w zakręcie...? ... jak kolega nie próbował to sugeruję puuuuustą drogę bo albo pójdzie w zielone albo wytnie paciaka - ten sprzęt, ZWŁASZCZA na 200 tce z tyłu to proszenie o kłopoty... ale może Ridrick Ci pokaże jak to robić http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif żeby nie wyciąć figury i nie dać się opękać 500tce na winku.

Potwierdzam :smile: Od siebie dodam, że w ZX9R z tego co pamiętam ładowali na tył do 2000 r. 180 a później 190. W mojej 2002 poprzedni właściciel założył 180 + dostroił zawieszenie i moto latało jak po sznurku, rewelacyjnie spisywało się w zakrętach. Oponę na głupim rondzie się zamykało :smile: Natomiast w ZX10R była 190 z tyłu i zawsze parę mm brakowało :P Nie ma sensu zakładać szerszej gumy...

• 1 miesiąc temu...

W każdym razie sprawdzałem napięcie dochodzące do regulatora. Rożnica potencjałów miedzy każda faza na wolnych obrotach to ~22v, a po dodaniu gazu rośnie do ~60v, a dalej to mi głupieje woltomierz(mowa o prądzie zmiennym, napięcia stałego nie ma w ogolę). Natomiast z regulatora wychodzi napięcie stałe, na wolnych obrotach wynoszące 0.8v. także jazdy nie ma wcale, bo na nowym akumulatorze zrobię może 30 km, jeżdżąc na światłach mijania. Czy po tych informacjach mogę być pewny ze to regulator napięcia??

Siema,napięcie z uzwojeń mierzysz na zmiennym-z tego co opisałeś to masz na 500% strzelony regulator,kup nowy(może używka) i daj mu kawałek radiatora-ja tak zrobiłem i oki.Poprzedni wyjarał mi wszystko prócz jednej cewki(żarówki,reg,aku,obrotka,dobrze że przełączniki ocalił).Pozdrawiam,Choć latałem na Vtr 1000 i miałem mieszane wrażenia to o TL-u słyszałem że kozak jest

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE

Siema,napięcie z uzwojeń mierzysz na zmiennym-z tego co opisałeś to masz na 500% strzelony regulator,kup nowy(może używka) i daj mu kawałek radiatora-ja tak zrobiłem i oki.Poprzedni wyjarał mi wszystko prócz jednej cewki(żarówki,reg,aku,obrotka,dobrze że przełączniki ocalił).Pozdrawiam,Choć latałem na Vtr 1000 i miałem mieszane wrażenia to o TL-u słyszałem że kozak jest

Juz po problemie, tak jak wszyscy myslelismy to regulator napiecia był padniety. Moto smiga juz.

HONDA CBR 929RR icon3.png

KAWASAKI ZX10R   icon3.png

• 4 miesiące temu...

Tak sobie mysle i mysle i chciałbym polozyc nowy lakier, bo ten jest delikatnie mowiac cienki. poszperałem w necie, i znalazłem 

co myslicie o całym czarnym bez naklejek i napisów?

Dołączona grafika

Ewentualnie cały zółty z takim wykonczeniem bajerów

Dołączona grafika

Albo czarny cały oblepiony jakimis tam naklejkami:

Dołączona grafika

Oczywiscie mysle o zakupie zadupka i błotnika tylnego.

Edytowane przez Krolu (wyświetl historię edycji)

Chyba ta wersja najlepsza, do tego jakies naklejki monstera. Zrezygnuje z naklejek suzuki dotyczących modelu to już nikt nie będzie wiedział co to za sprzęt :biggrin: haha bo juz miałem kilka pytan, czy to 600 czy 750 ??

Tego modelu jest tak malo na drogach, ze nawet z naklejkami wiele osob nie wie za bardzo co to jest, i bardzo dobrze :smile: W malowaniu czarnym metalik bedzie super.

+ zaloz takie yoshi to nie dosc ze super wyglad to jeszcze jaki dziwiek na lytrowych Vkach :biggrin:

Sadze, ze to raczej S-ka była widowmakerem...

Tego modelu jest tak malo na drogach, ze nawet z naklejkami wiele osob nie wie za bardzo co to jest, i bardzo dobrze  :smile: W malowaniu czarnym metalik bedzie super.

+ zaloz takie yoshi to nie dosc ze super wyglad to jeszcze jaki dziwiek na lytrowych Vkach  :biggrin:

Takie yoshi, to troche kosztuje. pomysle o zrobieniu czegos z seryjnymi kominami.

Edytowane przez Krolu (wyświetl historię edycji)