Rekin Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Cześć, Kupiłem niedawno gs500 i zauważyłem w trakcie przygotowania do zimy, że cały czas przedni zacisk pracuje. Słychać jak klocki trą o tarczę kiedy obrócę kołem kiedy Moto jest na stopkach. Czy jest tu jakaś regulacja docisku klocków czy trzeba wyczyścić zacisk? Możliwe, że tłoczki nie wracają do końca ma swoje miejsce? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karwoj25 Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Nie ma tam żadnej regulacji. Może być tak, że tłoczek nie wraca, wtedy warto sprawdzić całość. Sam dźwięk nie jest niczym strasznym, klocek fizycznie zawsze dotyka tarczy. Problem jest wtedy, gdy klocek wywiera nacisk na tarczę. Czy podczas tego kręcenia czujesz jakiś opór? 0 Quote GS500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekin Posted December 28, 2022 Author Report Share Posted December 28, 2022 Tak, koło nie obraca się swobodnie. Czuj że jest przytrzymywane przez klocki. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jcb Posted December 28, 2022 Report Share Posted December 28, 2022 Blokować się mogą tłoczki z powodu brudu na nich i/lub klocki w zacisku. Trzeba przejrzeć oczyścić i ewentualnie wymienić uszkodzone elementy (gumki, tłoczki, klocki) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts