xfrytex Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2022 Witam wszystkich zgromadzonych. Postanowilem zapytac na forum poniewaz jestem nowy w motocyklach i nie chce nic popsuc robiac to bez wiedzy. Problemem ktory opisze bedzie wolne schodzenie z obrotow. Gdy motocykl jest na niskich obrotach jak porusze manetke lekko to wkreca sie na obroty i wcale z nich nie schodzi, dopiero gdy go przegazuje wraca do jalowych obrotow. Od czego zaczac sprawdzanie i co moze byc powodem, mi jedyne co przychodzi do glowy to ze bierze lewe powietrze. Dodam ze w trakcie jazdy rowniez te obroty sie utrzymuja. 0 Cytuj
sopranovw Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2022 Ja bym zaczął raczej chyba od linki gazu bo przy lewym powietrzu był by też problem z wolnymi obrotami raczej chyba ze dajesz do tego lewego powietrza odpowiednio dużo paliwa to w takim zestawie obroty pójdą faktycznie do góry. 0 Cytuj
karwoj25 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zdemontuj linke gazu z gaźnika (bo w tym roczniku powinien być jeszcze gaźnik) i sprawdź czy zachowuje się tak samo. Jeśli będzie pracował normalnie, to winna jest linka gazu. Jeśli nie, gaźnik do regulacji i być może do czyszczenia. Nie wiem jaki tam siedzi model, ale gaźniki mają osobne dysze do wolnych obrotów, warto się temu przyjrzeć. 1 Cytuj GS500
Rekomendowane odpowiedzi