Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Gdzie w Bełchatowie ściągnę blokadę prędkości w Hondzie FES 125        S-Wing???zna ktoś namiar na kogoś??

Opublikowano

Witam. Średnio się rozpisałeś na temat problemu. Jaki rodzaj blokady masz na myśli? Do jakiej prędkości możesz aktualnie rozpędzić maszynę, a jakiej oczekujesz? To tylko 125ccm.

GS500 icon3.png

Opublikowano

Wiem,rozumiem że to 125. Rozpędzam się do jakieś 103 km/h. Ma 160 na blacie i chciałbym tak do 120 , 130 km/h. Myślę że po ściągnięciu blokad dała by radę

Opublikowano

Nie szukaj dziury w całym. W zależności od katalogu podawane są różne V-max, niektóre wersje miały w-max 105km/h. Jaką moc masz wpisaną w dowodzie?

4 godziny temu, tofik313 napisał:

Ma 160 na blacie i chciałbym tak do 120 , 130 km/h. Myślę że po ściągnięciu blokad dała by radę

Nie ma takiej opcji. Na licznik nie patrz, były wersje FESa z więszym silnikiem, stąd masz prędkościomierz wyskalowany znacznie powyżej możliwości twojego silnika.

GS500 icon3.png

Opublikowano

Ale wiem że nie ma ściągniętej blokady od nowości bo poprzedni właściciel mówił 

Opublikowano
5 godzin temu, tofik313 napisał:

Wiem, rozumiem że to 125. Rozpędzam się do jakieś 103 km/h. Ma 160 na blacie i chciałbym tak do 120 , 130 km/h. Myślę że po ściągnięciu blokad dała by radę

130 to ja mogę wyciągnąć swoim suzuki 250 a od 125 nie oczekuj cudów takich jakich napisali na skali licznika. Ta stówka i tak spokojnie wystarcza 80km/h bo na lokalnych drogach dla własnego bezpieczeństwa. 

Opublikowano

Skontaktuj się z serwisem w @MOTORWINGS - co prawda to nie Bełchatów, ale może dowiesz się czegoś więcej, niż my tutaj piszemy.

GS500 icon3.png

Opublikowano (edytowane)

Tam chyba nie masz blokady tylko trzeba wymienić na pewno  wariator na sportowy i prędkość max wzrośnie. Np 

https://sklep.mieloch.pl/produkt/wariator-polini-maxi-hi-speed-honda-sh-bali-125-150-4t.html

https://sklep.mieloch.pl/produkt/sprzeglo-polini-maxi-clutch-d125mm-honda-gy6-kymco-malaguti-mbk-sym-yamaha-125-200.html

Edytowane przez Robaszek (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Słyszałem że 125ccm były blokowane w DE ale to na 80km/h. O blokadzie na 100km/h nigdy nigdzie nie słyszałem i nie czytałem. 

103km/h dla tego Moto to już całkiem dobry wynik. 

Opublikowano
Godzinę temu, Robaszek napisał:

I po wymianie wariatora prędkość trochę wzrośnie???mniej więcej o ile.Ja nie potrzebuję dużo

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, tofik313 napisał:

I po wymianie wariatora prędkość trochę wzrośnie???mniej więcej o ile.Ja nie potrzebuję dużo

Poczytaj sobie na forach gdzie ludzie wymieniali. Fabrycznie ten skuter ma coś 105max a z przeróbką 120-130. Więcej nie uzyskasz a i tak to troszkę kosztuje. Chyba, że faktycznie jest jakaś blokada niemiecka i tzreba to poprawić ale wtedy nie osiągnie nawet 90.

Edytowane przez Robaszek (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

O taką prędkość właśnie mi chodziło.120 , 130 km/h to jest wystarczająca prędkość

Opublikowano

Wystarczy wymienić wariator czy też trzeba wymienić to sprzęgło na sportowe???

Opublikowano

Wariator i jego rolki to podstawa. Potem może być konieczność zmiany sprężyny sprzęgła, paska w napędzie itd. To są drogie przeróbki z mizernymi efektami a to ile będzie trzeba dłubać w danym egzemplarzu jest nie do określenia.