Rado Opublikowano 20 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Opiszę całą historię. Jeżdżę kafiakiem zrobionym z CB750. Elektryka jak w oryginale. Miałem zwykle przejścia z akumulatorami, które minęły jak ręką odjął po tym, jak kupiłem solidny litowo-żelazowy. Niestety- zostawiłem w Gliwicach na zimowanie w warsztacie i oczywiście- "nie wiemy jak to się stało"- aku zdechło. Głęboko rozładowane, martwe. Kupiłem nowy akumulator, podłączam- pstryk, wszystko martwe. Zero reakcji. Sprawdziłem bezpieczniki- wszystko ok. W moto ciągle nie ma prądu. Klemy czyste, aku funkiel nówka. Pytanie- czy ktoś z Was mógłbym pomóc/ zna kogoś kto mógłby pomóc? Będę bardzo wdzieczny po pogoda... sami widzicie jaka a ja bez środka transportu. 0 Cytuj https://www.artstation.com/rkurczewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 20 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 (edytowane) O kurczak! Ale Sevenka! Tak zupełnie zero tych prądów? W sensie nic nie działa po przekręceniu kluczyka? Żadnych świateł, trąby, nic? Sprawdź na początek czy po włączeniu stacyjki pojawia sie plus na bezpiecznikach. Poza tym sprawdź połączenie masy (znajdź w wiązce gdzieś zielony przewód (np idący do świateł) i sprawdź miernikiem czy jest masa w instalacji. Zakładam, że bezpiecznik główny 30A przy przekaźniku rozrusznika tez sprawdzałeś? Nie tylko te w skrzyneczce bezpieczników? Edytowane 20 Marca 2022 przez KLOSZ uzupełnienie wypowiedzi ;) (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado Opublikowano 20 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 (edytowane) Sprawdziłem tylko te w skrzyneczce, zupełnie zapomniałem o głównym! Starość jest straszna... Już idę majstrować. Dzięki jak nie wiem co stary- a co do objawów- dokładnie, martwe, nic. Zero reakcji. Jak mózg polityka. EDIT: IT'S ALIVE (a ja jestem sklerotycznym debilem, na śmierć zapomniałem o bezpieczniku głównym). Dzięki za radę stary, uratowałeś mi pewnie niemało kasy. Edytowane 20 Marca 2022 przez Rado (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj https://www.artstation.com/rkurczewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 20 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 (edytowane) Nie taki znowu "stary" urodziłem się tego samego dnia co Ty 😮 , ale na starego sie nie poczuwam Ciesze sie, że moglem pomóc Edytowane 20 Marca 2022 przez KLOSZ (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi