Skocz do zawartości

Motocykl na start z ABS

WoDo2606

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukałem na forum przepraszam jeżeli coś przeoczyłem ale nie znalazłem odpowiedzi.

Szukam moto na start niedawno zdałem kat. A moim budżetem jest 15000 zł natomiast idealnym było by zmieszczenie się do 10/11 tys. Ubranie mam ponieważ wcześniej jeździłem 125 jako proces wprawienia się i testu czy ogólnie mi się to spodoba (zakochałem się). Głównym wymogiem motocykla jest ABS, można mnie hejtować ale jednak uważam to za rozsądną rzecz w motocyklu.

Motocykle o jakich myślałem, oglądałem czy też jeździłem jest to gsr/MT03/fz6n głównym oczkiem w głowie jest mt07 chociaż wiem że przy tym budżecie jest to nie realne nawet za cenę 15 tys. Dlatego dla z wracam się z uprzejmą prośbą od doradzenie na jaki model zwrócić uwagę czy w tej cenie kupie coś ciekawego z ABS ? MT07 dałem jako odnośnik jak bym chciał by mniej więcej motocykl wyglądał ponieważ jak wiadomo musi też się podobać nie tylko jeździć.

2 godziny temu, WoDo2606 napisał:

można mnie hejtować ale jednak uważam to za rozsądną rzecz w motocyklu.

Przecież to bardzo dobra decyzja, jeśli ktoś tego nie rozumie to już jego sprawa ;)

Jak chodzi o konkretne maszyny to jednak zostaje Ci filtrowanie po wyposażeniu. Trzeba brać pod uwagę, że niektóre modele miały ABS opcjonalny, innym razem np. tylko modele z końca produkcji i nawet jeśli ktoś poleci tutaj konkretny model, to może być ciężko z dostępnością.

Kupić sensowne Mt07 w tym budżecie nie dasz rady, szukaj więc FZ6 z ABS 🙂

GS500 icon3.png

A ja polecę Suzuki GSR600 w wersji z ABS. Idealny do nauki, bo masz 2 motocykle w cenie 1. Jak jeździsz do 5tys. obrotów, to moto jest spokojne. Jak odkręcisz powyżej 10tys., budzi się w nim sportowy duch - silnik wyjęty z gsx-r 600 jednak lubi ostre traktowanie. Więcej pali traktowany w ten sposób, ale motocykle z tamtych lat mają w sobie więcej niż dzisiejsze 'saloNÓWKI'. Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz coś dobrego. Nie wierz tylko w te przebiegi, bo to śmiech na sali jest, żeby moto z 2009 roku miało 10k "POTWIERDZONEGO PRZEBIEGU" :D 

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Sam również jestem posiadaczem prawka od niedawna po przesiadce z varadeo 125.. Szukałem, czytałem  i znalazłem swój model CBF 600 z 2008 ( czyli poliftowy z ABS). Pozycja turystyczna i wygodna. Prowadzenie super,  przewidywalny i mniej narowisty od horneta. 

Xj6 diversion też wchodził w grę lub bandit, ewentualnie z większego kalibru dl650

Ogólnie co kto lubi, jaką pozycje i jak jeździ. MT07 na pewno nowszy, ładny- ale jakoś na jazdach mi nie podpasowal ( taki zrywny.... rower lub motorynka).  

LWG

• 1 miesiąc temu...

Polecam nie moto ale f-me z moto. PK-MOTO Wosiek tel. Krzysiek 503 448 597 może coś znajdziesz dla siebie. LWG