Bemol 130 Posted April 3 Report Share Posted April 3 Co prawda moje moto to nie ścigacz i może to nie ma zbyt wielkiego znaczenia ale ponieważ będę to robił pierwszy raz to chciałbym się podpytać jaki olej do lag polecacie/chwalicie sobie? Oprócz tego, że ma to być oczywiście 10w 0 Quote Link to post Share on other sites
Marci1N 10 Posted April 3 Report Share Posted April 3 10w nie jest takie oczywiste. Masz możliwość zajrzeć do serwisówki? Być może prod. zaleca inną gęstość 0 Quote Link to post Share on other sites
Bemol 130 Posted April 3 Author Report Share Posted April 3 Godzinę temu, Marci1N napisał: 10w nie jest takie oczywiste. Masz możliwość zajrzeć do serwisówki? Być może prod. zaleca inną gęstość tak zaleca producent, sprawdzone w serwisówce 0 Quote Link to post Share on other sites
rooland 1264 Posted April 3 Report Share Posted April 3 10w jednego producenta nie równa się 10w drugiego. Poszukaj jaki oryginalny jest zalany olej i wtedy poszukaj podobnego. Są tabele gęstości i lepkości w temperaturze 40 stopni. Wg tego dobierz najbliższy oryginałowi. 1 Quote Link to post Share on other sites
Bemol 130 Posted April 3 Author Report Share Posted April 3 podejrzewam, że był to olej yamalube ale ta tabelka to cenna uwaga. Zaczynam szukać. Jakbyś miał pod kursorem jakiegoś linka to byłbym wdzięczny 0 Quote Link to post Share on other sites
rooland 1264 Posted Wednesday at 11:05 AM Report Share Posted Wednesday at 11:05 AM (edited) Musisz znaleźć w serwisówce jaki był lany oryginalny a potem szukaj najbliższego odpowiednika. Tabelek jest kilka ale łap pierwszą lepszą. http://www.peterverdone.com/wiki/images/a/a7/PVD-ISO-Viscosity-Data.gif Na górze masz 40 i 100. 40 odpowiada za przedni zawias 100 za tylni. W tylnym olej zużywa się dużo szybciej niż w przednim Edited Wednesday at 11:07 AM by rooland (see edit history) 0 Quote Link to post Share on other sites
Bemol 130 Posted Wednesday at 12:06 PM Author Report Share Posted Wednesday at 12:06 PM Dzięki rooland za podpowiedź. Ale właśnie wczoraj kupiłem yamalube. Nie mogłem znaleźć jego specyfikacji więc nie kombinowałem z zamiennikiem. W ścigaczu chyba jest też temat oleju do lag tłumaczony i tabelki też są. 0 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts