Bemol Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Co prawda moje moto to nie ścigacz i może to nie ma zbyt wielkiego znaczenia ale ponieważ będę to robił pierwszy raz to chciałbym się podpytać jaki olej do lag polecacie/chwalicie sobie? Oprócz tego, że ma to być oczywiście 10w 0 Cytuj yamaha-stars.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marci1N Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 10w nie jest takie oczywiste. Masz możliwość zajrzeć do serwisówki? Być może prod. zaleca inną gęstość 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemol Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Marci1N napisał: 10w nie jest takie oczywiste. Masz możliwość zajrzeć do serwisówki? Być może prod. zaleca inną gęstość tak zaleca producent, sprawdzone w serwisówce 0 Cytuj yamaha-stars.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 10w jednego producenta nie równa się 10w drugiego. Poszukaj jaki oryginalny jest zalany olej i wtedy poszukaj podobnego. Są tabele gęstości i lepkości w temperaturze 40 stopni. Wg tego dobierz najbliższy oryginałowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemol Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 podejrzewam, że był to olej yamalube ale ta tabelka to cenna uwaga. Zaczynam szukać. Jakbyś miał pod kursorem jakiegoś linka to byłbym wdzięczny 0 Cytuj yamaha-stars.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Musisz znaleźć w serwisówce jaki był lany oryginalny a potem szukaj najbliższego odpowiednika. Tabelek jest kilka ale łap pierwszą lepszą. http://www.peterverdone.com/wiki/images/a/a7/PVD-ISO-Viscosity-Data.gif Na górze masz 40 i 100. 40 odpowiada za przedni zawias 100 za tylni. W tylnym olej zużywa się dużo szybciej niż w przednim Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez rooland (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemol Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Dzięki rooland za podpowiedź. Ale właśnie wczoraj kupiłem yamalube. Nie mogłem znaleźć jego specyfikacji więc nie kombinowałem z zamiennikiem. W ścigaczu chyba jest też temat oleju do lag tłumaczony i tabelki też są. 0 Cytuj yamaha-stars.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi