Łysy 83 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 Witam, Podczas jazdy zegary przestały działać, obrotomierz zatrzymał się w jednej pozycji, a wyświetlacz z predkomosciomierzem się wyłączył. Czy ktoś z Was miał taką przypadłość, może pomysł co mogło się popsuć? Ewentualnie namiar na warsztat gdzie. mógłbym to naprawić? 0 Cytuj
KLOSZ Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 Strzelalbym w jakis zanik masy. Trzebaby zerknac na schemat jak zegary sa zasilane, bo wyglada na to, ze podswietlenie dziala ok, a zniknely wskazania-moze sa na osobnej masie i tej zabraklo. 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘
KLOSZ Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 Aha, no i zgaduję, że wtyczki pod zegarami sprawdzone... jesli dobrze strzelam, to są dwie z czego przez jedną, 6 pinową idą sygnaly wlasnie do obroto i predkosciomierza.. 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘
Łysy 83 Opublikowano 21 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 Dokładnie, dwie wtyczki. Sprawdzone na zasadzie rozpięte, przeczyszczone i spięte z powrotem 0 Cytuj
KLOSZ Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 No to nastepnym krokiem powinno byc przegwizdanie miernikiem wszystkich polaczen odpowiedzialnych za wskazania obrotomierza i predkosciomierza zaczynajac od podlaczenia masy do zegarow. Masa jest podlaczana przez te wieksza wtyczke i potem jest rozgaleziana w wiazce miedzy wtyczka i zegarami na dwia przewody z ktorych jeden idzie jako masa do podswitlenia a drugi masa do zegarow, sprawdz czy tu jest wszystko ok. Poniewaz siadlo jedno i drugie (obrotomierz i predkosciomierz) to wskazuje na problemy masowe, alebo szczegolny zbieg okolicznosci... 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘
Łysy 83 Opublikowano 22 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 Dzięki wielkie za podpowiedź👍dam znać jak coś znajdę 0 Cytuj
djdimos Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 Witam. Czy udalo sie znaleźć rozwiazanie , mam taki sam problem. Myslalem ze jest to problem samego licznika ale po zakupie innego nic sie nie zmieniło. 0 Cytuj
korzen91 Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 W dniu 23.05.2022 o 17:52, djdimos napisał(a): Witam. Czy udalo sie znaleźć rozwiazanie , mam taki sam problem. Myslalem ze jest to problem samego licznika ale po zakupie innego nic sie nie zmieniło. Dołączam się do pytania proszę o kontakt mam to samo w gsf 650 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi