Kastomek Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 Cześć Potrzebuję nabyć przyczepkę na dwa motocykle. Interesuje mnie sztuka przyjemna w użytkowaniu. Chciałbym aby 120km/h było możliwe do osiągnięcia z przyczepą na haku. Może ktoś ma i chce się pozbyć, albo ktoś jest zadowolony i chciałby mi coś doradzić. Z góry bardzo dziękuję i pozdrowienia dla Wszystkich! 0 Cytuj
Wojtas Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 Łoo Panie przyczepka to nie rakieta misiaki tylko czekają na takie "strzały". Może do szybszego transportu bedzię lepszy bus blaszk? Kipa pod kluczem moto bezpieczne. 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie"
Marci1N Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 Neptun Moto 3, targaliśmy na takiej że znajomym 2 moto do Chorwacji. Autostradowo 130/h nie robiło wrażenia na przyczepce jak i aucie. Ze swojej strony dołożył bym kilka mocowań pasów. PS. Nie sprzedaję, wypożyczałem 0 Cytuj
marr Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 (edytowane) On 2/28/2021 at 3:57 PM, Kastomek said: Chciałbym aby 120km/h było możliwe do osiągnięcia z przyczepą na haku. Dozwolona prędkość z przyczepą to 80 kph Edytowane 2 Marca 2021 przez marr (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, marr napisał: Dozwolona prędkość z przyczepą to 80 kph Zgadza się. A masz może jakąś przyczepę do polecenia zatem do 120km\h komfortowej? Czasem wiatr od przodu itp. Edytowane 2 Marca 2021 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Kastomek Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Kupię coś co komfortowo jedzie 120km/h , to będę mógł 80 jechać w spokoju z zapasem. 0 Cytuj
Huzar Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 I jak sytuacja? Masz już lub polecisz jakiś model. Myslałem jeszcze o standardowej z adaptacją do przewozu motocykla, taki uniwersał. Gadżetów typu uchwyty i stojaki jest sporo to może coś by się "ulepiło" 0 Cytuj
Mario74 Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Ja kupuję zwykłą i zakładam mocowania do motocykla. Moto będę wiózł raz może dwa w roku a zwykła przyda się częściej. 1 Cytuj
Huzar Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 No i git. To chyba najlepsze wyjście. Jakaś konkretna firma? 0 Cytuj
Mario74 Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Jestem na etapie poszukiwań ale do końca tygodnia coś wybiorę to napiszę. 0 Cytuj
Mario74 Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 Jak obiecałem tak pokażę co wybrałem. Wybrałem taką bo motocykle będę wiózł może dwa razy w roku a później będzie wykorzystana ze swoim przeznaczeniem. I do kompletu uchwyty do mocowania będą przykręcone do podłogi. Przyczepa https://allegro.pl/ogloszenie/niewiadow-265x132x39cm-lekka-przyczepa-dwuosiowa-9730206998 Uchwyt https://allegro.pl/oferta/stojak-motocyklowy-uchwyt-kolo-opone-motocykla-7347024158 1 Cytuj
MacGyver Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 (edytowane) Jak mam co prawda zwykła - jednoosiowa przyczepkę, za to na resorach z amortyzatorami. Też w przyszłości myślę o transporcie na nim moto. Moje przemyślenia dotyczą, takiego szczegółu którego nie widzę w tym ogłoszeniu. Mianowicie brak info o amortyzatorach, i resorach, wile przyczep tego nie ma i "skaczą" po dziurach. Mi ktoś dorobił, amortyzatory do przyczepy i jest duża różnica w komforcie jazdy. Nie skacze tak na dziurach, czyli pewniej się prowadzi. Przy czym ja jeszcze zwróciłem uwagę na całkowitą szerokość przyczepy. Nie wystaje poza obrys samochodu, w ten sposób nie biorę dodatkowych poprawek do odległości bocznych przy wymijaniu itp. Warto też zwrócić uwagę na wtyczki, są 2 standardy - 7 i 13 Pinów. 13 pinowa, ma z tego co pamiętam dodatkowo światło cofania, wyjście dodatkowe +, do szczegółów odsyłam do Gogole, chciałem tylko zwrócić uwagę na te szczegóły Mam nadzieję że te drobne spostrzeżenia się przydadzą. 🙂 https://tinyurl.com/3xwus45f Edytowane 20 Maja 2021 przez MacGyver (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Mario74 Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 Ta przyczepa ma osie na belce skrętnej - bez resorów i amortyzatorów . To prawda że na pusto bądź z lekkim ładunkiem resorówka jest lepsza . Ale ja wybrałem świadomie taką i na dwóch osiach bo jest wytrzymalsza i jak będę chciał coś przewieść cięższego np 1T oczywiście po swoim prywatnym terenie to ona da radę. Argument nr. dwa za wyborem dwu ośki to nacisk na hak w samochodzie typowy to ok. 80-90kg. więc przy pojedynczej łatwo przekroczyć. Dwu osiowa tak nie ciśnie na haka. Jak patrzyłem na ogłoszenia z tymi na resorach to widziałem jak to jest zrobione i niestety ale większych obciążeń to nie wytrzyma. Co do szerokości to jest 132cm i dwa motocykle się zmieszczą i takie były założenia przy wyborze. Odnoście szerokości to chciałem nawet 150cm bo mnie nie przeszkadza że będzie wystawać z za obrysu auta ale nic nie mogłem znaleźć na teraz i w dobrych pieniądzach. Wtyczki to nie problem są adaptery. 1 Cytuj
MacGyver Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) Adapter z 13 pinów na 7 ok. W drugą stronę nie zadziała wsteczny - choć pewnie przyczepka i tak go nie ma.. Opcja głównie dla przyczep kempingów... Oczywiście 2 osie dają lepszy rozkład masy, jednak nie ochronią przed skakaniem po nierównościach. Amortyzatory (u mnie) lepiej się sprawują właśnie przy większym obciążeniu... Ale do tego resory piórowe.. Nie neguję Twojego wyboru. Dodałem swoje uwagi, które dla innych poszukujących czegoś podobnego, mogą otworzyć oczy, na które rzeczy umykają przy pierwszym zakupie... Wiem, bo sam to przeżyłem... Oczywiście wybór należy do nas - ale trzeba być w pełni świadomym tego wyboru. Edytowane 21 Maja 2021 przez MacGyver (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Huzar Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 Jedyny minus 2 osi to opory toczenia ,reszta to same plusy. Jeszcze drajwer musi być ogarnięty co by siary nie narobić ,cofając np. Tyłem do garażu 0 Cytuj
Mario74 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 Teraz po przetestowaniu mogę napisać i pokazać jak mój patent wygląda na wożenie motocykli. Odnośnie przyczepki to marketowa tandeta no ale za taką kasę nie można było się wiele spodziewać. Jak przyszła to zwątpiłem czy wytrzyma dwa motocykle i czy je zabierzemy. Rama z cienkich zimno giętych profili. Podłoga z płyty 9mm za słaba do zamocowania oczek do pasów. Był plan położenia drugiej płyty ale nie było czasu bo przyszła dzień przed wyjazdem. Więc pod stopkę blacha a pod oczka poszły od spodu wzmocnienia z płyty 32mm. Na tył przyczepy poszły jeszcze najcięższe rzeczy które nie weszły do auta. Przyczepa nie była przeciążona a mimo to po przyjeździe na miejsce okazało się że tył ramy lekko się wygiął. I na koniec prędkość jaką wytrzymała to gdzie się dało to 130km. Mocowanie mojego motocykla musiałem wzmocnić z uwagi na to że nie mam centralnej stopki i trzymanie boczne w znacznej części przenosił uchwyt. Tak motocykle przejechały bezpiecznie 3100km. Fotki 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi