salat Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 @jcb daj spokój dziewczyna wyraźnie napisała że chodzi jej o coś z uszkodzoną fabrycznie geometrią więc nie ma co argumentować że np turystyki są lepsze. @Katja dobrze cie rozumiem bo sam chciałem jeździć motocyklem tego typu i po kilku latach moge powiedzieć że to jest właśnie to co mi sprawia największą przyjemność. Hasła typu nie jedzie nie skręca nie hamuje biorą się głównie stąd że po pierwsze kiedyś tak było a po drugie oczywiście jak ktoś przesiądzie się ze sporta czy streeta to crouser jest dla niego ospały i ciężki w prowadzeniu, a i hamulce nie są tak doskonałe jak w tych pierwszych. Moim zdaniem jedyną wadą crouserów jest ich waga na postoju, faktycznie parkując trzeba pomyśleć czy da sie wyjechać do przodu bo konieczność cofnięcia czasem kończy się haniebną koniecznością proszenia innych o pomoc co z kolei kończy się szyderczymi uśmieszkami dumnych posiadaczy normalnych motocykli i komentarzami typu "no żeby własnego motocykla nie umiał przestawić" Z mojej strony oczywiście mogę cię namawiać na jakiegoś HD ale myślę że Yamaha Drag Star 1100 będzie super, a dla czego 1100, bo ma 2 tarcze hamulcowe a 650 tylko jedną a to jest różnica.@jaquzie zastanawiam się czy napierasz na to zdjęcie ze względu na: W dniu 27.02.2021 o 09:22, Katja napisał: Nogi mam całkiem długie jak na swój wzrost. łobuzie jeden 1 Cytuj
Bemol Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 14 minut temu, salat napisał: Z mojej strony oczywiście mogę cię namawiać na jakiegoś HD ale myślę że Yamaha Drag Star 1100 będzie super, a dla czego 1100, bo ma 2 tarcze hamulcowe a 650 tylko jedną a to jest różnica. No i 1100 ma tarczę z tyłu a 650 bęben. 0 Cytuj yamaha-stars.pl
Gość Katja Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 (edytowane) Dzięki Kochani! Ja poniekąd rozumiem Waszą argumentację, ale @salat bardzo ładnie ubrał w słowa to, co ja chciałam Wam powiedzieć🙂. Wiesz z proszeniem o pomoc, czy szyderczymi uśmieszkami mam luz- mam dystans do wszystkiego, a przede wszystkim do siebie. Jak się ktoś zacznie ze mnie śmiać, to pierwszą osobą będę ja. Zdaniem innych mało się przejmuję🙃 Dobra, wstawię Wam ładne zdjęcia. Mam się czym chwalić, to się pochwalę- chytra nie jestem, a i dystansu mi nie brakuje🙃. Foto jak trzeba, czyli w pełnym rynsztunku i obok własnej maszynki też mam nadzieję niedługo wstawić. Poniżej opis pojazdu (czytaj podpisy na pierwszym foto): "Ford Mustang Shelby GT, rok produkcji '89, pierwszy właściciel, niski przebieg. Zawieszenie po liftingu, amortyzatory przednie i tylne bez zarzutu. Uwaga: małą wadą tego modelu jest lekka podsterowność, spowodowana przesunięciem środka ciężkości bliżej przedniej osi pojazdu. Ogólny stan techniczny uważam za dobry. Przegląd ważny do września🤣🤣🤣" A teraz jak już ciekawość zaspokojona, to możemy wrócić do meritum tematu😜 Edytowane 24 Października 2022 przez Katja (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
jcb Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 (edytowane) No i pozamiatane... Teraz to się wszyscy na criusery poprzesiadają , żeby tylko mieć z Tobą wspólne tematy do rozmów 😉 Edytowane 3 Marca 2021 przez jcb (wyświetl historię edycji) 3 Cytuj
salat Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Ło Pani to się po takiej prezentacji posypią zaproszenia na czwartkowe spoty względnie zaproszenia "na plecaczek" Myślę że wagą motocykla nie masz sie co przejmować zawsze znajdzie się nie jeden chętny do pomocy przy przepchnięciu maszyny tak że nawet HD Ultra Limited możesz rozważać 0 Cytuj
Gość Katja Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 @jcb nie trzeba się specjalnie przesiadać. Ze mną można i o motoryzacji i o ekonomii i o gospodarce, a nawet o przenośnikach transporterowych. Wiem co to pasek rozrządu i jak wygląda poduszka pneumatyczna, choć może nie wyglądam😉W sumie o wszystkim można ze mną rozmawiać, tylko o polityce nie można, bo to zawsze jest grząski grunt🤣😜 @salat to bardzo miły komplement, dziękuję! 0 Cytuj
jcb Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 19 minut temu, Katja napisał: @jcb Ze mną można i o motoryzacji i o ekonomii i o gospodarce, a nawet o przenośnikach transporterowych. Wiem co to pasek rozrządu i jak wygląda poduszka pneumatyczna, choć może nie wyglądam😉W sumie o wszystkim można ze mną rozmawiać, tylko o polityce nie można, bo to zawsze jest grząski grunt Kobieta Ideał 😍 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 5 godzin temu, Katja napisał: Dobra, wstawię Wam ładne zdjęcia. Mam się czym chwalić, to się pochwalę- chytra nie jestem, a i dystansu mi nie brakuje🙃. Ma się ten dar przekonywania 🙃 Panowie - nie dziękujcie 😎 @Katja, powodzenia w odpędzaniu się od doradzających - pamiętaj komu to zawdzięczasz (sobie rzecz jasna). Oczywiście mam nadzieję, że ułatwi to kolegom w doradzaniu - co chyba już zaczęło działać, patrząc choćby na komentarz kolegi @salat 🤫 Ps. Ładne widoki na 1szym foto - to jakiś chorwacki deptak? 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
Gość Katja Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 @jaquzie tak to małe miasteczko w Środkowej Dalmacji. Do Chorwacji bardzo lubię wracać, tak jak i w nasze piękne polskie Tatry. Podróżuję kiedy tylko mam czas i finanse. Jak puścisz zwiadowcę w górę, to często zobaczysz możliwości dojścia do miejsc, które są teoretycznie niedostępne🙃 0 Cytuj
Pajmon Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 To piszecie że fajne te cruisery i warto w grupie pojeździć Taki moderator to jednak skarb @jaquzie Dziewczyna chce "kredensik" niech bierze co chce, kto powiedział że musi skończyć z jednym motocyklem w garażu 1 Cytuj
Gość Katja Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 No dobra, popróbować i tak muszę przed kupnem. Poprzymierzam się, zobaczymy. Pójdę też za radą Piuriel, skoczę na te małe bzyki chyba się zapisać. Na drag starze 1100 już siedziałam, ale nie jeździłam jako kierowca. Ale i na widok i na dźwięk serce biło szybciej😍 One coś tam miały z rozrusznikiem. Nie wiem już o co tam chodziło, ale naprawa tego małego dziadostwa generowała dość poważne koszty. Może ktoś z Was zna ten temat bliżej? Tak sobie przeglądałam w swojej okolicy, można dostać model od pierwszego właściciela z rocznika 2005 w okolicach 25 tys. Bardzo mało ich ogólne jest wystawionych. A Midnight Star? Coś ktoś? Jakieś doświadczenia? Rzućcie jeszcze jakieś propozycje. Ten Vulcan już wygląda bardzo nowocześnie, na żywo nie widziałam. Używki chyba też coś koło tej kwoty stoją. 0 Cytuj
Wladca-Swiata Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 (edytowane) A ja nadal będę Ciebie namawiał na Hondę. Miałem taką, a właściwie tą 750 w wersji American Classic Edition Edytowane 4 Marca 2021 przez Wladca-Swiata (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Bemol Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 5 godzin temu, Katja napisał: Na drag starze 1100 już siedziałam, ale nie jeździłam jako kierowca. Ale i na widok i na dźwięk serce biło szybciej😍 One coś tam miały z rozrusznikiem. Nie wiem już o co tam chodziło, ale naprawa tego małego dziadostwa generowała dość poważne koszty. Może ktoś z Was zna ten temat bliżej? Jeśli chodzi o dragi to mogę się wypowiedzieć gdyż ujeżdżam takiego od 11 lat i od tyluż jestem na forum tego modelu. To ustrojstwo to sprzęgiełko rozrusznika. Jest to słaby punkt tej pięknej i w sumie niezawodnej maszyny Czy duże koszty naprawy ? W ASO to swego czasu kosztowała naprawa ok 2500 zł. Natomiast naprawa u mechanika który zna temat to koszt ok 600 zł ( sprawdzone empirycznie ) Na swoim dragu zrobiłem niecałe 80 tyś. m i oprócz tego sprzęgiełka nic się nie zepsuło. Jednym słowem lać i jechać 0 Cytuj yamaha-stars.pl
Gość Katja Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 (edytowane) 18 minut temu, Bemol napisał: To ustrojstwo to sprzęgiełko rozrusznika. Jest to słaby punkt tej pięknej i w sumie niezawodnej maszyny Czy duże koszty naprawy ? W ASO to swego czasu kosztowała naprawa ok 2500 zł. Natomiast naprawa u mechanika który zna temat to koszt ok 600 zł A no widzisz, czyli coś dzwoniło, tylko nie wiadomo w którym kościele😃 ja słyszałam o kwotach dużo wyższych, ale w sumie to nie jest aż tak źle. No właśnie wszyscy chwalą silniki w drag starach, że są niezawodne i rzadko kiedy coś się psuje. @Wladca-Swiata jak oceniasz kwestię hamulca? Tutaj któryś kolega pisał, aby na to zwracać baczną uwagę. @Pajmon a skąd Ty wziąłeś takie piękne określenie? 😆Ja już różne słyszałam, ale tego nigdy. Edytowane 4 Marca 2021 przez Katja (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 A załatwić Wam Panowie jeszcze 1 foto dla zachęty szerszego udziału w wątku (np. zapraszając znajomych)? 😅 @Katja, pomożesz? 🙃 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
Gość Katja Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 @jaquzie Ty to się dobrze bawisz🤣🤣 ruch na forum chcesz zwiększyć? 😂 u siebie robię dokładnie to samo🤣🤣 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 @Katja, ja po prostu dbam o użytkowników - zarówno o tych, którzy szukają odpowiedzi (Ty w tym wątku), jak i o tych, którzy odpowiadają (Inni) - ot taka rola moderatora - by zapewnić balans / równowagę 😎 by Wszyscy byli happy. A, że przy okazji się "dobrze bawię" 😄 - why not? 🙃 2 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
Pajmon Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 (edytowane) @Katja ważne że się podoba i ładnie wygląda Edytowane 5 Marca 2021 przez Pajmon (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Gość Katja Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 @jaquzie haha nie ma co, taktykę mamy podobną 🙈 🤣Powinieneś jeszcze dopisać: "ponadto zdjęcia dodawane na forum zwiększają jego atrakcyjność dla nowych użytkowników"🤓😁 0 Cytuj
Misiek Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 No proszę! Najbardziej martwa część forum, ożyła nagle jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Koledzy za sprawą @Katja przypomnieli sobie do czego służy to miejsce i jak widać udało jej się obudzić nas z zimowego letargu. Korzystając z okazji - pozdrawiam wszystkich serdecznie. 0 Cytuj
Mrozu Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 jak wszyscy to wszyscy ktos Ci juz to podpowiadal i powtorze, jedz do Kawasaki, HD, Yamahy, BMW i poprzymierzaj sie do tego co podpowiada serce, ale tez zupelnie innych i to napewno Ci lepiej doradzi niz my wszyscy tutaj nawet wsiadajac na kilka HD zobaczysz, ze to rozne maszyny. Jezdzilem od nich Ultra Limited, Fat Boyem i Street Bobem. na Streecie juz po 15min rece mi dretwialy, a mam 192, Ultra na trasie super, ale przez miasto tragedia. wielu zachwyca sie turystykami, ze nie wieje itp, a jezdzilem Versysem i mi wialo, mimo, ze szyba wysoka. pozatym lubie szybciej, a przy ~160 czulem sie jakby lozysko glowki ramy bylo luzne. Jazdy testowe sa za darmo, wiec warto z tego korzystac P.S. ja kiedys tez uwazalem, ze jak moto to tylko cruiser, a juz mam drugiego nakeda i nawet wyjazd do Czarnogory nie straszny 0 Cytuj
Gość Katja Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 Tak zrobię, poprzysiadam się. Znacie się lepiej, naprawdę jestem Wam wdzięczna za każdą poradę. Ja nie za wiele na razie potrafię powiedzieć w temacie motocykli. Ja Was rozumiem, naprawdę! Niewykluczone, że za kilka lat stwierdzę, że bardziej pasuje mi inny styl jazdy. Ale odkąd pamiętam, zawsze marzyłam, że będę jeździć na "prawdziwym", ciężkim motocyklu. Jestem tradycjonalistką, mój motocykl ma mieć duszę, a nie osiągi. Ma mi się podobać i sprawiać, że będę z przyjemnością spędzała pół wolnego dnia w garażu. Pięknie mi będzie w chromach, mówię Wam! 😉 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 (edytowane) Jesteś Kasia dość drobna, skąd ten pociąg do cruiserów. Oczywiście to świetne relaksery i kiedyś może też wskoczę, ale może weź coś lekkiego czym pojedziesz wcale nie wolniej, sama podniesiesz i poskręcasz co daje największą frajdę. Owszem wymaga to nabierania wprawy, ale pozwala w pełni świadomie i bezpiecznie korzystać z tego pięknego hobby. Może pomyśl o czymś bardziej "user friendly". Suzuki GSXF650? Yamaha MT07...? Edytowane 12 Marca 2021 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Gość Katja Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2021 Poruszyłeś bardzo istotną kwestię, czyli bezpieczeństwo. I jakby tutaj nie będę polemizować. hehe o ile jestem w stanie jakoś zrozumieć pozycję Yamahy mt07 w tym zestawieniu, tak Suzuki gsx w ogóle😁 Jeśli dobrze "wygooglałam", masa tego motocykla oscyluje w okolicach 240 kg. Honda Shadow 750 dla tego przykładu waży ok 255 kg i osiąga niższe prędkości maksymalne, a przy tym ma niżej umieszczony środek ciężkości. Skąd pociąg do cruiserów? Ano stąd, że przez trzy lata jeździłam jako plecak na różnego typu motocyklach. Zawsze było takie "no spoko, nawet fajnie". Dopiero na cruiserze stwierdziłam "wow! muszę mieć własny!". Chodzi między innymi o pozycję kierowcy podczas jazdy i nisko umiejscowione siodło. No i o dźwięk pracy silnika, który jest nieporównywalny z czymkolwiek innym😁 0 Cytuj
Mrozu Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2021 11 godzin temu, Katja napisał: będę z przyjemnością spędzała pół wolnego dnia w garażu to mam Junaka jak chcesz z nim to nawet i cale dni w garazu i bezpieczny, bo jak odpali to i za daleko nie zajedzie ale zarty na bok potestuj i daj znac co wybralas 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi