nieon Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Może ktos już mial taki przypadek: w ub. tygodniu naciagalem łańcuch,później, podczas wycieczki zauważyłem dziwne dzwięki - coś jakby tarło i wprowadzało w drgania lewą stopke, i słyszałem dzwiek - jakby go opisać, uderzenia metalu o metal, delikatne aczkolwiek słyszalne, jakby coś niewielkiego pukało w metal.Czyżby zbyt mocno naciągniety łancuch? wyrobione ktoreś z kół zębatych? Nadmienie ze podczas wycieczki poruszałem się z obciażeniem (Plecaczek, bagaż i ja:)) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Specjalistą nie jestem, także dokładnej przyczyny Ci nie podam. Jednak czytałem wiele artykułów jazdy z bagażem i pasażerem. Każdy dodatkowy kilogram, to zabawa z zawieszeniem. Nie wiem czy masz "dobicie i odbicie", ale jeśli nie ruszałeś zawieszenia, to może za duże obciążenie było na tylną oś? 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mawet Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Te dźwięki dochodzą tylko jak jedziesz z obciążeniem, czy solo też? Zawiecha raczej nie, bo dobicie łatwo wyczuć, a złe ustawienie tlumienia czy to odbicia czy kompresji nie daje dźwięków tego typu. Zobacz jaki masz luz, ustaw na te 2-3 cm, czy ile tam fabryka/serwisówka przewiduje przejedź się solo i zobacz jak to wygląda. Ogólnie trzeba uważać, żeby nie latać na zbyt małym luzie łańcucha bo wałek zębatki zdawczej dostaje po d*pie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieon Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Te dźwięki dochodzą tylko jak jedziesz z obciążeniem, czy solo też? Zawiecha raczej nie, bo dobicie łatwo wyczuć, a złe ustawienie tlumienia czy to odbicia czy kompresji nie daje dźwięków tego typu. Zobacz jaki masz luz, ustaw na te 2-3 cm, czy ile tam fabryka/serwisówka przewiduje przejedź się solo i zobacz jak to wygląda. Ogólnie trzeba uważać, żeby nie latać na zbyt małym luzie łańcucha bo wałek zębatki zdawczej dostaje po d*pie. solo wydaje sie ze nie slychac "szorowania", jednak metaliczne stukania pojawiają sie. Sroda- czwartek jestem umowiony na ogledziny. Tez myslslem o zębatce zdawczej i ją w szczególności chce obejrzeć. Dzieki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAREK-XJR Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 ...a może po prostu łańcuch dokonuje żywota? Jak jest do wymiany to naciąganie nic nie da, niestety. 0 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffojtus Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 a łańcuch nasmarowany? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi