brtk89 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Cześć, sytuacja wygląda następująco. Na początek swojej przygody motocyklowej wyposażyłem się w kurtkę OZONE Rambler. Ponieważ jestem z niej zadowolony chciałbym przy niej pozostać i dokupić do niej spodnie. Moje pytania mogą zabrzmieć dla Was zabawnie, ale są one wynikiem tego, że nie mam wśród znajomych żadnego fanatyka jednośladów, swoją "wiedzę" / opinie czerpę z internetu. 1. Czy powinienem/ muszę zachować konsekwencję w doborze spodni pod względem producenta? 2. Czy są modele spodni które pasują bardziej lub mniej? A może każde spodnie będą pasowały? 3. Nadchodzi sezon prawie zimowy, czciałbym też zainwestować w ciepłe, wygodne rękawice (raczej długie) które nie zrujnują mojego budżetu domowego idealnie byłoby się zmieścić w cenie do 200 zł. Do tej pory wpadły mi w oko rękawice SHIMA INVERNO oraz Rebelhorn Patrol Long. Które z nich będą się nadawały do codziennej jazdy w temperaturach około 0st.? - codziennie dojeżdżam motocyklem do pracy i chcę to robić jak najdłużej = nawet w grudniu/ styczniu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartaCrystal Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) Hejo, 1. Nigdzie tak nie jest napisane. Ja czesto kupuję rzeczy osobno, np. skorzaną kurtke a do tego dzinsy, roznych producentow. Co przemawia na korzysc zestawu jest czesto... cena i walka z dziwną rozmiarowka. Ja wyrwałam mega komplet Adrenaline Spider Lady za niecale 700 zl. I osobiscie jest dla mnie duuuuzo lepszy niz Alpina za o wiele wieksze pieniadze. 2. Tzn? Mowimy o spodniach motocyklowych rozumiem? Mysle, ze do twojego stylu (maszyny) nie beda pasowac np. typowo "chopperowe" itp ubrana (skora, frędzle, itp). Ja bym szla w tekstylia, ktore maja ta przewage, ze maja czesto zestawy roznych fajnych podpinek (p.wiatr, p.deszcz). Same w sobie tez mozna zaimpregnowac (np sprejem z decathlona). 3. Z rękawic mialam okazje mierzyc (LM Dąbrowskiego Lodz) męskie Spartany od Oxforda https://imready.eu/produkty/G071D4-rekawice-turystyczne-oxford-wear-spartan-kolor-czarny-gm199101s-ox&gru=A~5010750~93524. Wydawały sie naprawde cieple, w koncu kupilam inne (troche zaluje, bo się mega w nich pocę). Pamietaj o cieplych skarpetkach a najlepiej dwie cienkie pary. Osobiscie polecam ciuchy od Adrenaline. Moze czasem lekko trzeba powalczyć z rozmiarami, ale stosunek jakosc/cena wygrywa Mam od nich 3 pary spodni, 3 kurtki, 3 pary rekawic jest OK. Buty natomiast byly tragiczne.... teraz jezdze w dosc budzetowych Rebelhornach (1x wysokie, 1x krotkie). Buty zawsze kupuje dosc duze, wlasnie z mysla o skarpetach (troche jak myslenie o pojsciu w gory). Edytowane 27 Października 2020 przez MartaCrystal (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Dobierając spodnie i kurtkę różnych firm trzeba zwrócić uwagę na ekspres łączący kurtkę ze spodniami na plecach. Mogą nie pasować. Ja miałem taki przypadek Adrenaline z Alpinestar, miały inne zabki w ekspresach. 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Bierz kurtkę, jedź do sklepu (dopóki otwarte) i kup spodnie, które pasują. Nie ma tu żadnej filozofii 0 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4ride.pl Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Cześć, najłatwiejszy sposób to wziąć ze sobą kurtkę do sklepu i dobrać spodnie by pasował suwak. Drugą opcją może być wybór spodni z szelkami lub po zakupie spodni wymiana/doszycie nowego suwaka by się dało spiąć. Odnośnie rękawic to Shima Inverno będą cieplejsze od Rebelhorna Patrola i to znacznie. Zapraszamy do nas na ul. Kasprzaka 6 myślę, że uda Ci się znaleźć to czego szukasz ~Paweł 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi