Doroti Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Znalazłam je nawet w promocji za 350 zł.Ale w sklepie internetowym.Pytanie czy uda mi się go przymierzyć gdzieś... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Spróbuj na 1 maja 33 w Rut-Mar tak jak pisałem, tylko strzeż się wciskania. Zawsze możesz zadzwonić do Tomka (on tam mechanikiem jest) żeby Ci powiedział co mają na stanie z HJC czy innych, numer kom wysyłam na PW. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Jak nie zapomnę to sprawdzę w mttr bo jutro tam powinienem być.Ewentualnie ja przymierzałem HJC w http://dolko.pl/ :)W sumie co całkiem fajny sklep na rojnej ale już na tej części gdzie nie ma asfaltu ;)Ceny też mieli bardzo fajne. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Ja mam Sharka s900 i uważam, że jest dobry. Jedź na Dąbrowskiego, po przymierzaj sobie i będziesz wiedziała Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Nie latałem w tym kasku ale ze swojego doświadczenia NIE POLECAM "tańszych" kasków SHARK'a. Pierwszy kask jaki kupiłem to był właśnie SHARK (model S650) w 2008 r. Ogólnie kask naprawdę bardzo przeciętny jakościowo http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/thumbdown.gif Pierwsza kwestia to waga - producent podawał 1450 g a w rzeczywistości było 1600 g. (wyszło po jakimś czasie jak już miałem styczność z innymi "garnkami") !!! Jak dla mnie to skandal! Napisałem w tej sprawie nawet do importera ale zlali temat. Wentylacja taka sobie (przeciętna), szybka anti-scratch dosyć łatwo się rysowała... Moim zdaniem to był bubel a dałem wówczas za niego około 600 zł. Zalecam ostrożność w kwestii "tańszych" modeli Sharka. Po sezonie użytkowania Sharka kupiłem na wyprzedaży za 700 zł Suomy Vandala - genialny kask - bez porównania z badziewiem, które miałem. Później chorowałem na Shoei i trafiłem w dobrej monecie XR1000 w malowaniu Rogue, które najbardziej mi odpowiadało Ostatnio testowałem ARAI RX7 (jeszcze fajniejszy niż XR1000 aczkolwiek wydaje mi się, że ciut cięższy) Głowę ma się jedną, kask powinien być za***isty!!! I na tym nie powinno się oszczędzać Przede wszystkim wykonany z wysokiej jakości materiałów, dobrze spasowany, o w miarę niskiej wadze (w trasach później się odczuwa) i ogólnie bardzo dobrej jakości wykonania. Najlepiej kupić coś naprawdę dobrego na lata, a nie bawić się w "półśrodki" czy "kompromisy" - znam to z autopsji 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ja polecam zrobić taki manewr, czyli pojeździć po łódzkich sklepach po przymierzać, żeby się dowiedzieć jaki nam rozmiar pasuje i kupić np. allegro. Niestety często bywa tak, że różnice cenowe miedzy sklep-allegro są olbrzymie. Jeśli chodzi o kolor kasku to stosuje zasadę kontrastu czyli pod kolor motocykla lub ciuchów. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinGraczykLDZ Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Widzę że szukasz białego kasku, polecam Suomy apex tornado link: http://www.motocyklowo.pl/Kask_Suomy_Apex_Tornado_bialysrebrnygrafitowy-3345.html Zapłaciłem za niego dokładnie 504 zł z przesyłką w sklepie 4Ride.pl Jednak było to zimą. Teraz wygooglowałem że chcą ok 900 - 1100 zł więc trochę przesada http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/pout.png Proponuje zrobić tak jak napisał Leszczu, upatrz sobie kask w łódzkim sklepie, pamiętaj że nie może być zbyt luźny, oraz ciasny bo nie wytrzymasz na ból głowy. Gdy będziesz miała go na głowie to spróbuj energicznie poruszać w lewą i prawą stronę, nie powinien się przesunąć na Twojej głowie. Wtedy systematycznie odwiedzaj allegro i ebay. Na pewno znajdziesz coś rozsądnego, tym bardziej że z tego co widzę, nie masz jeszcze motocykla, więc nie jest to bardzo pilna sprawa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Doroti, wstawiałemw czoraj ZIPPa na przegląd gwarancyjny i przy okazji zobaczyłem Ci te kaski. Jest sporo ostatnich sztuk tych HJC, więc myślę że warto się przejśc i przymierzyć. Czerwony HJC CS-R1, rozmiar M mają za 300 zł (przeceniony z 555) - bezcen. Jest też kilka innych przecenionych z 720 zł na 550 zł (ostatnie sztuki). Widziałem XS biały i L biało czarny. Ceny dobre, przymierz i zobacz czy pasi czy szukasz czegoś innego. Gadałem też z gościem co sprzedaje, mówił że jak porównywał Sharka do HJC to te skorupy w SHARK sa nieco większe i kask robi wrażenie większego rozmiaru i to sporo. Musiałabyś porównać 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir.Wojciech Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Miałem shark'a s600 w zeszłym sezonie, niestety nie polecam. Kiepska wentylacja, strasznie głośno i gdy nie wyposażymy go w antifoga to skandalicznie paruje( na każdym skrzyżowaniu szyba w gore, bo nic nie widać) Kask niestety troszkę mi się potłukł bo spadł z zad*pka podczas jazdy bo go źle umocowałem siatką(uszkodziła się zapinka mocująca szybkę). Mogę go udostępnić do testów rozmiar M Kolejnym mankamentem jest cena szybek, oscylująca ok 400zł (szybki do hjc 100zł) i cena zapinek do szybek 70zł ( a są dość delikatne). Warto odwiedzić stronę http://sharp.direct.gov.uk/ ta są testy bezpieczeństwa kasków i możesz sobie sprawdzić wszystkie interesujące cie kaski pod względem technicznym. Osobiście uważam ze lepiej odłożyć i kupić porządny kask i o niego dbać niż kupować półśrodki, bo jak zauważyli poprzednicy głowę ma się tylko jedna. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Descrete Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Witam, Jestem szczęśliwą pisiadaczką Sharka S600 kolor biały. Jestem NAPRAWDĘ BARDZO zadowolona z zakupu tego kasku! Nie miałam na głowie nic wygodniejszego (a przymierzałam całkiem sporo modeli różnych firm). Po założeniu na głowę Sharka wiedziałam odrazu, że wygodniejszego kasu nigdy nie kupię. Zalety: - 4 punkty w teście SHARP - w miarę lekki - całkowicie wypinana wyściółka - wyściółka niesamowicie miła w dotyku - krótka "broda", co ułatwia jazdę we dwójkę - proste zapięcie i błyskawiczne odpinanie - wygodny uchwyt do otwierania szybki - duża odległość przodu kasku od twarzy, co zapewnia stały dostęp świeżego powietrza Wady: - trochę zbyt słaba wentylacja na czole - brak pinlocka w zestawie (można dokupić za 100zł) - brak blendy (dostępna dopiero w modelu wyżej S700) Resztę napiszę na kilka dni, gdyż na razie odbyłam w nim tylko jedną jazdę. Ale na dzień dzisiejszy naprawdę polecam ten kask. Dobra jakość w niskiej cenie, a przede wszystkim SUPER-WYGODNY! W INTERMOTORS (na ul.Dąbrowskiego) jest promocja i Shark S600 (biały, czarny) są w cenie 429zł. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 ja mam od 3 miesięcy model S900 Ellipse XL i jest na mnie jednak za duży. Poza tym nie mam zastrzeżeń i polecam bo świetny model. Może wystawie na giełdę ale z bólem serca bo takiego malowania w rozm. L już nigdzie nie ma... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi