MartaCrystal Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 (edytowane) Mi z perspektywy żołtodzioba najtrudniej było poradzić sobie z: 1. patrzeniemm w lusterka (swoje własne) na moto -> skutek jest taki, że robiąc 2 lata pozniej kat. B slyszalam komentarze "chyba pierwszy raz w zyciu widze kogos, kto tyle patrzy w lusterka"), akurat taki plusik. Za nami na drodze rownie fascynujace rzeczy sie odprawiaja jak przed nami 2. hamowaniem w ruchu miejskim (auto przed nami nagle stwierdzilo, ze moze skreci, lub sie zatrzyma) 3. obserwacja nawierzchni - liscie i piasek, żwirek 4. piesi i dzieci, ktorzy maja magiczną moc pojawiania się znikad na swoich wynalazkach (wjezdzanie na pelnej rurze na przejscia na tych hulajnogach i inszych) @weronka- przymierzalas sie kiedys do motocykla? wiesz, gdzie co tam jest? Edytowane 29 Września 2020 przez MartaCrystal (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronka Opublikowano 30 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @MartaCrystal Nie i dlatego będę jeszcze szukać jakiejś szkoły jazdy Generalnie już się napaliłam i najchętniej kupiłabym moto teraz już, ale raczej wstrzymam się do nowego roku i będę polować na starszy rocznik taniej. A w tym czasie poszukam szkoły i skompletuję sprzęt (zwłaszcza, że kończy się sezon i pewnie będą obniżki) Kusi mnie używany japończyk, ale z moim stanem wiedzy mogę wpakować się w grata, więc bezpieczniej jednak nowy chińczyk 😕 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartaCrystal Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @weronka jak chcesz, moge ci pozyczyc na dluzszy czas ksiazke, ktora mialam na kursie "Motocyklista Doskonaly", plus plyte (moze sie uda skorzystac, z tego co tam jest) + "oprowadzic" wokol motura. Mozemy sie kiedys ustawic na jakąś "moto-kawę". 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żiru Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @weronka lepiej starszy moto, a lepszy jakościowo, chińczyki to jednak chińczyki, składane na szybko z jakościowo marnych części, celuj w coś z ABSem, na wtrysku i co będzie Ci się podobało Przerabiałem nowego chińskiego 125cc i dużo pracy wymagał by się na nim w miarę komfortowo jeździło. Ba nawet powiem, że gdybym przy nim trochę nie popracował i nie podokręcał co nie co po zakupie to mógłby mi się rozpaść kiedy jeszcze Ja polecam najpierw na kurs się zapisać, lub jeśli masz znajomego z 125cc, który da Ci pojeździć i udzieli wskazówek to wtedy poćwiczyć w ten sposób gdzieś na parkingu (parking Areny świeci teraz pustkami i nikt nie wygania). Wtedy będziesz wiedziała, czy to czujesz, a przy okazji kategorię będziesz już miała na dorosłe moto i wiedzę jak przeżyć na drodze 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronka Opublikowano 1 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 @MartaCrystal w zasadzie czemu nie, można się kiedyś zgadać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuzukiAdrian Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Tak jak wyżej kolega napisał 50 to marnotrawstwo pieniędzy tylko 125 według mnie i nie ma co się bać 125. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi