Skocz do zawartości

Covid-19

Wojtas

Rekomendowane odpowiedzi

"Problemy psychiczne dzieci - jak zauważają eksperci - nasiliły się w pandemii. Głównie z powodu lockdownu, kiedy szkoły były zamknięte, a najmłodsi nie przebywali w towarzystwie swoich rówieśników, a w domach."

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-proby-samobojcze-nawet-wsrod-siedmiolatkow-zatrwazajace-dane,nId,5771334#crp_state=1

Widziałem się w ten weekend z bliską rodzinką - wujek i ciocia, lat ~65. Skromniutko sobie żyją, na polskich emeryturach. Polecieli do Hiszpanii/Barcelona do swoich dzieci na święta. Elegancko każdy 3 daweczki Pfizerka, paszport klasyczny, dowodzik, paszport szczepionkowy z QR kodzikiem, a na miejscu co? A na miejscu wszyscy obywatele z PL, prosto z samolotu na obowiązkowy dodatkowy teścik za jedyne 80EUR albo kwarantanna po przybyciu. Powiedzieli mi wczoraj, że "za bilety lotnicze zapłaciliśmy 2x49zł. Nie wezmiemy już ani 4tej, ani 5tej ani 7mej dawki".

koniec świata 😷 

zwiększy się na pewno ilość zgonów 🤔

https://dziendobry.tvn.pl/zdrowie/covidovy-penis-zawstydza-mezczyzn-5560327

motor.gif"Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie"

Szczepi się więcej kobiet niż mężczyzn, więc trzeba jakoś przekonać tych ostatnich do szczepienia.

Inna sprawa jest taka, że skoro szczepionka nie chroni przed zachorowaniem (co przyznają oficjalnie) to zdanie "po COVID-19 mężczyznom może doskwierać zaburzenie erekcji, dlatego urolodzy apelują, żeby mężczyźni się szczepili." jest bez sensu :D

GS500 icon3.png

Może ta liczba 19 to miała oznaczać rozmiar? Tylko w jakich jednostkach? Sądząc po artykule od @Wojtasa to chyba milimetry... 😉

A to Ci dopiero 'nowości' :D Przesłuchanie, o którym mówi w amerykańskim kongresie miało miejsce w zeszłym roku koło wakacji, albo po. Wniosek jeden: jak jesteś kozak, to możesz i kongresowi kłamać. Nawet jak mają dowody na to, że kłamałeś :D 

W dniu 19.01.2022 o 08:48, karwoj25 napisał:

Szczepi się więcej kobiet niż mężczyzn, więc trzeba jakoś przekonać tych ostatnich do szczepienia.

Inna sprawa jest taka, że skoro szczepionka nie chroni przed zachorowaniem (co przyznają oficjalnie) to zdanie "po COVID-19 mężczyznom może doskwierać zaburzenie erekcji, dlatego urolodzy apelują, żeby mężczyźni się szczepili." jest bez sensu :D

Tak jak spadochron nie chroni w 100% przed upadkiem ale lepiej go mieć. A zaburzenia erekcji to głównie nie wina braku szczepienia przeciw wirusowi a  partnerki co uważają, że sobie się podobają będąc cięższe od faceta. 

https://niewol.tv/2022/01/19/sanctus-covidus/

wersja z napisami

Prof. Christian Perronne doradca zdrowia Francji, doradca WHO, światowy ekspert w sprawie szczepionek i wirusologii mówi szczerze PRAWDĘ o szczepionkach…

1773493035_comment_16021935406Z7WUof7uq2LOjDZZnywNMw1200h627f.jpg.20356aebf7721b6a7890d72a8cfd707d.jpg

Edytowane przez Wojtas (wyświetl historię edycji)

motor.gif"Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie"

"zdrowie dzieci jest dla nas najważniejsze" :) Nie życzę nikomu zawału serca u swojego 6-17 latka. A przecież to było takie powszechne zdarzenie przed pandemią, prawda :)?

Smutna, dająca do myślenia i jak dla mnie zatrważająca wymiana zdań pomiędzy mną a lekarzem-okulistą. Dzisiaj, miasto Łódż. Przychodnia ogarnia punkty NFZ ale z dzieckiem byłem prywatnie.

Młody ale chyba zdolny pan lekarz, wiszą w ramkach nagrody z portalu znanylekarz.pl itd. Syn siada na fotelu i pyta się czy ma mógłby zdjąć maskeczkę. Teraz będę pisał jak dialog:

• Lekarz: "A jesteś zaszczepiony?"
  • Dziecko (lat 11): "Nie"
  • L: "no to musisz założyć maseczkę. A pan"? (i zwraca się do mnie - ojca znaczy)
  • Gary: "pyta pan o c=19? To nie"
  • L: "śśśświetnie" i towarzyszy temu wyraz pogardliwego westhchenia i dezaprobaty. "Tak to mógłby pan być bez maseczki".
  • Gary: naciągam więc buff na paszczę, zaciskam zęby i myślę - chodzi o zdrowie dziecka - spokojnie

badania trwają, zlecone dodatkowe. Wracamy, omówienie wyników itd. Miło, sympatycznie, jak co roku. Ponieważ nijak nie spinał mi się fakt bycia zaszczepionym z noszeniem maseczki postanowiłem arcy uprzejmie zapytać o ten związek i o samo pytanie lekarza:

• Gary: "przepraszam panie doktorze, jaki związek ma to czy jestem zaszczepiony z tym, że każe mi pan zakładać maskę albo pozwala nie zakładać?"
  • Lekarz: "lubię wiedzieć z kim mam do czynienia"
  • G: "z całym szacunkiem ale nie wiem pan z kim ma do czynienia. Wie pan tylko, że nie zaszczepiłem się jeszcze p. C-19"
  • Lekarz: "nie nie, ja już wiem z kim mam do czynienia. Czy ma pan wykształcenie medyczne?"
  • G: "nie"
  • L: "to powinien pan słuchać grupy ludzi, która ma. Tak ja słuchamy tej grupy, żeby nie pić arszeniku..."
  • G: wtrącam: "nie pić alkoholu, nie palić papierosów itd. Pełna zgoda ale co jeśli w tej grupie ludzi zdania są podzielone?"
  • L: wyraźnie podpalony ale opanowany: "Nie! Ta grupa nie jest podzielona i wszyscy mówią to samo, a jeśli ktoś mówi inaczej to znaczy, że dał d*py na zajęciach z wirusologii"
  • G: "to koniecznie przekażę to kilku moim kolegom" - nadal uprzejmie i spokojnie
  • L: "wie pan" (i tu przechodzi na liczbę mnogą) "mieliśmy dwóch kolegów, którzy twierdzili inaczej. Ale wiem pan co my wtedy robimy? Od razu zgłaszamy takie osoby od Naczelnej Izby Lekarskiej aby pozbawiono ich prawa do wykonywania zawodu".
  • G: "tego się obawiałem. Ostrzegę więc kilku znajomych".
  • L: "żegnam, miłego dnia". Miło bo jednak prawie pińcet PLNów tam zostawiłem

Nie wiem co myśleć Panowie... Wróciłem z tej wizyty jak przetrącony obuchem...

coś takiego i to posłanka partii rządzącej:

EDIT 27.01.2022:
YT zabronił wyświetlania ale ktoś zrobił retransmisję na CDA:
https://www.cda.pl/video/983246745

Edytowane przez gary (wyświetl historię edycji)

4 godziny temu, gary napisał:

coś takiego i to posłanka partii rządzącej:

nie zdążyłem posłuchać 😐

14 godzin temu, Wojtas napisał:

nie zdążyłem posłuchać

jeśli youtube cenzuruje już programy nadawane w TVP... to jest chyba postępująca hipercenzura :( Jak gdzieś to wypłynie to dam znać... Pani bardzo spokojnie pokazała obrazki w oparciu o dane statystyczne z gov.pl Chodziło o to, że w ilości zgonów tylko niewielki procent to były sam Covid, a cała reszta to choroby współistniejące. Na wykresach kołowych per województwo było widać to pięknie...

Czas chyba robić własne kopie takich materiałów, bo za moment będą tu Chiny 2.0 albo Korea jakaś z Ministerstwem Prawdy u władzy.

Gdyby Johnson nie zniósł restrykcji, to by go zjedli żywcem i mógłby zapomnieć o stołku, na którym siedzi. Zagotowało się w jego ekipie po aferach, które ujrzały światło dzienne :)

W dniu 27.01.2022 o 17:04, gary napisał:

@Wojtas, już wypłynęło... TVP3 Rzeszów, pani Kurowska... jeden obraz wart tysiąca słów:
https://www.cda.pl/video/983246745

dzieki, rozsyłam dalej :)

Edytowane przez Wojtas (wyświetl historię edycji)

Dalsza historia pracownika korporacji - ratownika

Nielojalny pracownik ? Czy dobry obywatel/człowiek ?

https://wiadomosci.wp.pl/przekonuje-ze-pandemii-nie-ma-jest-ratownikiem-medycznym-6731186758032096a

Wyciek informacji, które miały nie wycieknać, które media miały ukrywać albo przedstawiać inaczej. Niestety tylko w języku angielskim:
https://stevekirsch.substack.com/p/this-medical-data-from-the-us-dod?r=o7iqo&fbclid=IwAR2aqSzsHsK6_gYqj7L4yWWQhPNMOEMqnGYzkm283lYb9iRz4ALhmCLwCUM

Nie wiem czy bardzie smucą przedstawione tam dane, czy fakt, że to pewnie nie zostanie nigdy nagłośnione 😕

To na dodatek głos z naszego lokalnego, "łódzkiego podwórka". Prof. Kuna:
https://serwisy.gazetaprawna.pl/zdrowie/artykuly/8350444,prof-kuna-jestem-zwolennikiem-zniesienia-prawie-wszystkich-ograniczen-epidemicznych.html

O olbrzymim długu zdrowotnym, który zaciągnęliśmy, o "ogromych obłożeniu szpitali" ale na poziomie 10-15%...
https://serwisy.gazetaprawna.pl/zdrowie/artykuly/8350444,prof-kuna-jestem-zwolennikiem-zniesienia-prawie-wszystkich-ograniczen-epidemicznych.html