michal.jab Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Hej, Przygotowuje się do zimowania pierwszy raz w życiu i bardzo boje się że skończy to sie źle. Umycie motocykla i nasmarowanie go chyba ogarnę... ale zastanawia mnie jeszcze wiele kwestii np: 1. czy jeśli mój motocykl jest nowy, i prawdopodobnie będę mim jeżdził 1 miesiąc i zrobie na nim może 500km to czy warto zmieniać olej na zimę? 2. co zrobić wiosną? W sensie czy jak wyciągne moto z "garażu" to mogę nim wrócić do Łodzi jakieś 60 km i dopiero zrobić serwis? czy nie... bo olej stary, po zimie... Czy ktoś "odważył" się trzymać moto pod chmórką i jaki był jego stan? Moja miejscówka jest nie ogrzewana i średio wentylowana. Zawsze po zimie wychodziła pleśń. w zeszłym roku ociepiliśmy styropionem i CHYBA było ok... ale boje się że przyjadę na wiosnę i będzie rdza... Dzięki Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez michal.jab (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Mój przez 5 lat zimował 'pod chmurką' na początku pod tanim pokrowcem 'aquatex' a 2 lata pod 'rainex' czyli pod wypaśnym. Nic nie pordzewiało, nic się nie popsuło. Tak wogóle, czy ci się opłaca zimować moto? 2 lata temu zimy były dwa tygodnie w sumie, w tym roku nie było jej wcale, więc jak ten trend będzie się utrzymywać to możesz jeździć cały rok. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huzar Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Tu właściciel badź właściciele mają wyjebane 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Nie ma sensu rozczulać się nad routerem wartym 1,5k i zimować go za 300zl 🙂 0 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huzar Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Godzinę temu, karwoj25 napisał: Nie ma sensu rozczulać się nad routerem wartym 1,5k i zimować go za 300zl 🙂 No ,lepiej co sezon nowy kupić🙄 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Bez przesady te motorki w większości i tak trafiają na złom po kilku latach, niezależnie od stopnia dbałości o sprzęt. Żeby nie robić całkowitego OT: moto zimuję we własnym garażu, niestety jest to blaszak, więc koniecznie trzeba zastosować pokrowiec. Akumulator wyjęty, bak zatankowany, czekamy na wiosnę 1 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Ja to samo. Blaszak, pokrowiec, aku w domu moto na stojaku. Czekamy 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Stosujecie stabilizatory paliwa? Do tej pory nie używałem i problemów nie miałem. Ale moto mam nowe to dodałem. Mam nadzieje, że mi baku nie rozpuści. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Ja nic prócz paliwa do baku nie leje, za to zatankowany pod korek. Ostatnio proponowali mi na przeglądzie samochodu taki stabilizator do paliwa za drobne 150 zł też nie skorzystałem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Ja zatankowałem pod korek niby "zimowego paliwa" bo już po ustawowej dacie zmiany paliw. Dodatkowo wlałem STP petrol winter treatment, bo dostałem do zamówionych części nie oczekuję wielkich efektów, w sumie bak jest pełny i zamknięty, a czas postoju to jakieś 3 miesiące, więc tragedii nie ma. 0 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi