NIKT Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Po ostatnim przeglądzie mega zwątpiłem... Jak w tytule sprawa dotyczy angielskiej lampy - na przeglądzie zerowym w 2009 roku Moto zostało dopuszczone do ruchu.Od 2017 u mnie w garażu i w 2020 Pan diagnosta stwierdził że mam angielska lampę i nie podpisze przeglądu....Od słowa do słowa i bezgotówkowo dostałem stempel i uwagę słowną "jak za rok nie wymieni Pan lampy to przeglądu nie przejedzie" Nowa lampa europejska to ok 1500zl w ASO (mam gdzie tę kwotę zagospodarować) Używka agonalna 400... Używka ładna 800-1000. Moje pytanie jest następujące przed wydaniem kasy (bo "i tak lampę trzeba wymienić bo przy jakimś gongu moja wina bo światło oślepia kierowców"): Są ponoć jakieś naklejki odcinające oświetlenie lewego pobocza. (motyw z taśmą czy izolacja mnie nie przekonuje)Czy owe naklejki mają homologację i w razie W nie dobiorą mi się do 4rech liter ?Czy nowa lampa to jedyne rozwiązanie ? Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Dnia 31.07.2020 o 23:44, NIKT napisał: Są ponoć jakieś naklejki odcinające oświetlenie lewego pobocza. I wtedy masz odcięte lewe pobocze, na prawe też nie świeci, bo to anglik wiec radośnie "legalnie" latasz z latarką nie lampą, bo świeci tylko na wprost Jak chcesz bezpiecznie i legalnie jeździć to takich pytań zadawaj, bo są tylko dwie opcje: Kupujesz zgodnie z przykazaniami lampę w najlepszym możliwym stanie lub zwyczajnie nową. Reszta to sprawdzanie ile ma się szczęścia imho. PS. jakby ta lampa była idealnie okrągła to mógłbyś ją po prostu obrócić o 180* Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Żadna naklejka nie zmieni ci homologacji lampy, więc jeśli faktycznie masz anglika, to pozostaje zmiana całego reflektora. Ale na twoim miejscu sprawdził bym, czy na pewno pan diagnosta nie próbuje cię wkręcić, bo sam miałem sytuację, że usiłowano mi wmówić że mam angielską lampę gdzie lampa tylko wymagała regulacji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Dnia 2.08.2020 o 13:10, Piuriel napisał: PS. jakby ta lampa była idealnie okrągła to mógłbyś ją po prostu obrócić o 180* to niestety tak fajnie nie działa wrzuć wyraźne zdjęcie oznaczeń lampy, to sprawa się wyjaśni. 0 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Wiem, wiem. To było w formie żartu 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi