carlos Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Po odwiedzinach w Powitalni i miłym powitaniu (dzięki wszystkim!) zdecydowałem się na założenie tematu z nazwa mojej maszyny w tytule. Widziałem kilka filmów na Youtube z sugerowanymi ulepszeniami motocykla. Nie mam zamiaru zrobić z mojej Hondy choinki ale o kilku innowacjach powoli myślę. Słyszałem,że wyższa owiewka jest wskazana w dłuższej trasie. Tańszą alternatywą jest deflektor. Czy ma ktoś z Was jakieś przemyślenia na ten temat? Co bardziej warto? Kilka zdjęć: https://photos.app.goo.gl/c4X9ViQooePxLDm67 Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Musisz poeksperymentować co ci przypisuje ,nie ma Złotego środka cokolwiek nie zrobisz może osłonić cię od wiatru ale spotęguje hałas. Sprawdziłem na sobie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlos Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Pewnie jednolita, wyższa owiewka byłaby cichsza. Póki co, zamawiam deflektor -w końcu idą mikołajki Pozdrawiam! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Piękna maszyna. Bardzo długo zakładałem, że to będzie następca Yamaszek, od których zaczynałem przygodę z japońską motoryzacją. Do dziś uznaje brzmienie tego silnika za najmilsze mym uszom 😉 Co do osłony przed wiatre - temat rzeka. Ze swojej strony używałem deflektorów ale zawsze do szyb turystycznych i robiły świetną robotą. Sądzać po zdjęciach masz raczej krótką wersję szyby więc jest ryzyko, że deflektor jedynie przeniesie główny strumień z klaty na głowę i będzie jeszcze gorzej (uderzenia w kask). Pozostaje chyba organoleptyczna przymiarka i jakaś fotka zrobiona z profilu, która pozwoli oszacować gdzie popłynie głowny strumień. Zwróć uwagę, że większość deflektorów to nie tylko zysk wysokosci ale też możliwość zmiany kąta ich ustawienia. Sądząc po wydechu to "hałasu" i tak nie unikniesz 😉 Szerokości, przyczepności i bezawaryjności! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlos Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Hey Gary 😊 Dzięki za miłe słowa 👍 owiewka rzeczywiście jest niska ale wydaje mi się, że spycha strumieni mniej więcej na dół kasku. Myślę, że z deflektirem pójdzie ponad jak. A deflektor już mam 👍 Zobaczymy kiedy da się wreszcie jeździć. Wydech rzeczywiście jest głośny. Początkowo chciałem go zamienić na oryginalny ale już do niego przywykłem i mi się podoba. Z db killerem brzmi całkiem dziarsko😎 Do zobaczenia na jakiejś łódzkiej imprezie👍 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlos Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Witam na początku sezonu. Dziś honda otrzyma nowa oponę na tył. Może już nie będzie woziło na mokrej nawierzchni. Obserwowałam dziś deflektor podczas (krótkiej) jazdy. Nie wiem czy nie będzie mnie rozpraszalo jego drganie bo pewnie nie da się tego wyeliminować. Czy w Łodzi otwarty już jest sezon? Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Oficjalnie nie, będzie stosowna impreza. Ja już około 200km nakręciłem na przełomie luty/marzec 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi