tirey93 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Cześć, jestem Damian i niedawno zdałem kategorie A na Smutnej. Zdałem we wrześniu i stwierdziłem że nie opłaca mi się tak późno rozpoczynać sezonu. Planuje zacząć od następnego. Plan jest taki, że wczesną wiosną kupuje swój pierwszy moto a do tego czasu kilka razy w miesiącu jeżdżę jazdy doszkalające z moim byłym instruktorem. Zamierzam kupić coś spokojnego na pierwszy raz. Planuję kupić coś poniżej 600cc. Celuje w coś w stylu GS500, który podobno jest dobrym wyborem na start. O tym i o innych tego typu rozterkach pewnie będę jeszcze pisał szerzej w innych wątkach Miło mi dołączyć do Waszej szanownej społeczności łódzkich motocyklistów 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro6ert Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 witamy :) Motocykl kupuj jesienią / zimą, wiosną ceny rosną, bo wtedy wszyscy chcą kupić :) I nie kupuj 500cm3, bo po roku będziesz chciał zmienić. Na pierwsze moto FZ6 jest całkiem dobrym wyborem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tirey93 Opublikowano 13 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 (edytowane) @ro6ert Czemu będę chciał zmienić? Na razie chyba nie chcę nic mocnego bo prawdopodobnie będę wtedy robił różne głupie rzeczy Fz6 wchodzi w moje wymogi bo ma tylko 600cc więc mieści się w tej górnej granicy. Ogólnie szukam czegoś sportowo-turystycznego. Edytowane 13 Września 2019 przez tirey93 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro6ert Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, tirey93 napisał: Czemu będę chciał zmienić? Jeżeli motocyklowanie zostanie z Tobą na dłużej, to będziesz wymagał więcej od swojego sprzętu - może pojedziesz na dłuższą wycieczkę, może podbijesz na krótko na tor pod Łodzią. Wtedy pewnie zauważysz, że w 500cm3 trochę brakuje mocy. FZ6 nie ma się co bać (jak i większych pojemności), bo wszystko zależy od tego, czy będziesz jeździł "z głową" czy bez. W tej drugiej opcji nawet 125cm3 może być niezdrowe Edytowane 13 Września 2019 przez ro6ert (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archi Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Witam! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A04 Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 EL-o 0 Cytuj Masz jakąś sprawę to napisz. Chcesz hejtować? To się bujaj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocian Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Witam... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajmon Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Hej....kolega zna siebie najlepiej i może dlatego ma obawy Wiadomo, że z wyborem pierwszego moto tyle opinii ilu ludzi doradzających. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tirey93 Opublikowano 14 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 No na kursie jeździłem zarówno Gladiusem jak i MT07, które mają większe pojemności i przyznaję, że odczuwam do nich spory szacunek. Chwila nieuwagi i naprawdę można sobie zrobić kuku Nie mam jeszcze porównania do mniejszych pojemności ale myślę że tak będzie bardziej zdroworozsądkowo. Jeśli uznam, że to dla mnie za mało to zawsze w następnym sezonie mogę wymienić mniejsze moto na większe. Zastanawiam się nad sensem kupowania sprzętu zimą. Z jednej strony fakt, ceny są pewnie mniejsze bo ludzie chcą się pozbyć motocykli poza sezonem, z drugiej jednak widzę pewne problemy, które mogę napotkać takim podejściem: 1) Czy na garażowaniu motocykla zimą nie stracę więcej pieniędzy niż zyskam na niższej cenie podczas kupna poza sezonem? 2) Czy kupowanie zimą nie jest problematyczne pod względem jazd próbnych? Motocykle w końcu stoją wtedy w zimnym garażu oczekując nabywcy i jazda próbna w warunkach zimowych może być niemożliwa. 3) Wydaje mi się, że część sprzedawców jest pogodzona z faktem, że nikt nie będzie chciał nic kupić w tym okresie więc ofert(w tym dobrych ofert) jest mniej niż w sezonie a przez to wybór jest mniejszy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthewsmoto Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Witamy w gronie motocyklistow! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Cześć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikado33 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Powitać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Czołem - swoją drogą też uważam FZ6 za dobry wybór na początek, ale decyzja jest Twoja. 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Munga Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 A ja tam polecę GSR600. Trochę już wiekowe moto, ale idealne na start. Lekki i zwinny, a jak chcesz to szybki Nie chcesz, to po prostu nie odkręcasz. Wyświetlacz biegów w podstawie, na pewno przyda się na początku. No i wygląda trochę inaczej. Z doświadczenia również wiem, że bardzo wygodny (mała lotka nad lampę może się przydać jak wysokiś). Jak masz pasażerkę, to na pewno doceni wybór. Kanapa jest spora i wygodna dla OBU osób. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaJaga Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Siemano 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tirey93 Opublikowano 15 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Kupiłem ostatecznie Fazera z 99 ; ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajmon Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Gratulacje, niech się dobrze sprawuje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Dobry wybór! 0 Cytuj A każdy plan można zmienićLecz wolę życie bez planuJak tylko odkurzę mieszkanieZdobędę mury Libanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi