Suchy-wolk Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Dziś miałem okazję zapoznać się z tym motocyklem z rocznika 2003. Pojechałem z zamiarem oględzin "jakiegoś" cacka i trafiłem właśnie na ten model. Tak bardzo przykuł moją uwagę, że po powrocie do domu automatycznie wstukałem w Google wszystko i zacząłem czytać Motocykl ma wygląd "sporta", dlatego najpierw spojrzałem na GSX 650F (jajko z ok.2002r.), ale usiadłem na YZF 600R i byłem zdumiony, że kierownica jest tak wysoko (jak w typowym szosowo-turystycznym sprzęcie), wow! - pomyślałem. Motocykl odpaliłem, sprawdziłem stan i urzekła mnie ta maszyna, wygodne siodło, waga w sam raz - ok.220kg z płynami. W domu na spokojnie, po ochłonięciu zapoznałem się z recenzjami i opiniami - wydają się być obiecujące Na serwisach motocyklowych narzekają, że to nie jest maszyna sportowa, tylko sportowo-turystyczna i wypada średnio na tle konkurencji typu Yamaszka R6. Dla mnie jeszcze lepiej, ponieważ to maszyna przeznaczona na wyprawy, nie na zabawę na kole (choć i do tego ma odpowiednie cechy). Jakie jest wasze zdanie ? Zapomniałem dodać, że Yamaszkę w dobrym stanie można wyrwać za ok.9-12 tysięcy, co mnie bardzo zadowala. Upatrzyłem sobie już egzemplarz pod Radomiem, ale zobaczę co wy o tym sądzicie. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mawet Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Bardzo fajne moto do miasta, a po uzbrojeniu w sakwy do turystyki też się nada. Podobno całkiem oszczędny silnik. Tak jak mówisz jest to turystyczny sport, na pewno nie typowy przecinak. Problemem w tych motocyklach jest wyskakujący 2-gi bieg, co najczęściej świadczy o tym, że moto było pałowane. Ale sprawa na pewno o zrobienia.Spora zmiana frontu widzę, najpierw naked, potem może naked z owiewkami, teraz plastik:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Jak się rozglądałem za moto dla siebie to patrzyłem również na thundercata. Opinie raczej świadczyły o bezawaryjności tych moto. Kształtem mi się podobają. Waga też ok, moc też daje radę. Jeśli tylko Ci się podoba i nie był bity to kupuj 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Widzę @Mawet czytałeś dokładnie co pisałem i słuchałeś co mówiłem Masz rację - zacząłem od Naked'a i dopóki jeździłem po mieście, to byłem pewien, że to jest mój typ. Jednak kilka wypadów poza Łódź zdeklasowały ten rodzaj motocykla Co do silnika to fakt, podobno jeden z oszczędniejszych i elastycznych w tej klasie - 100KM wystarczy na pewno. Cieszą mnie opinie, że siodło i pozycja jest komfortowa. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffojtus Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 ta maszyna to świetny wybór! Jeżeli szukasz czegoś pomiędzy sportem a turystykiem, a na dodatek z bardzo dużo dającymi owiewkami to jest to model dla Ciebie ;] najlepsze jest to że naprawde niezłe sztuki można dorwać za nieduże pieniądze, bo internet bardziej szaleje za R6 i R1-kami Jeżeli chodzi o potencjalne wady, to słyszałem coś że podobno się siedzenie nieźle nagrzewa przy dłuższej jeździe, ale o co chodzi, to więcej nie powiem... Kiedyś gdzieś o tym czytałem, ale raczej się tym nie sugeruj 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Ciesze się, że same dobre opinie tutaj czytam. Umacnia to mnie w zakupie, który mam zamiar dokonać w czwartek Co do siedzenia, to racja też widziałem, że się nagrzewa i przy dłuższej jeździe w upalne dni pupsko się grzeje nie potrzebnie, zaś w chłodniejsze dni - super bonus Jeżeli będzie na prawdę grzać za mocno, to zawsze można coś zastosować, aby te siedzenie czymś opatulić. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Jak widzisz ludzie chwalą sobie Yamahę Thundercat. Zresztą sam przeczytałeś sporo pozytywnych artykułów na temat tego motocykla i wiem, że jesteś nim zachwycony, tak więc widzę Cię na nowym sprzęcie w czwartek wieczorem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Widzę, ze Suchy już go wpisał w w pole 'motocykl'. Oby się nic złego nie okazało przy jego kupnie! Powodzenia kolego! I mam nadzieję, że następny zlot zaliczysz już na Yamaha Thundercat! Powodzenia! 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Dałem gwiazdkę, gdyby "coś"...ale nawet, gdy ten egzemplarz, który będę oglądał w czwartek okaże się klapą, to po powrocie z wakacji, będę szukał następnego 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mawet Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 a pokaż go, bo rozumiem że wisi na allegro:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Eee, pewnie się boi, że ktoś mu maszynę sprzed nosa sprzątnie. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Nie boje się, bo zarezerwowałem Tylko aukcja się skończyła dziś w nocy, także zobaczycie dopiero fotki mojego autorstwa. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffojtus Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 a ile pieniędzy masz zamiar przeznaczyć na moto? Może o tym mówiłeś, ale mi jakoś umknęło... Zastanawiałeś się nad VFR-a 800 v-tec? mając około 14-15k możesz dorwać w wydaniu z ABS-em nawet :> Wiem że to temat o thundercacie, więc sorry za OT Ale skoro zakup moto się zbliża dla ciebie, to chyba się nie obrazisz za jak najwięcej propozycji xD 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Dokończymy @ffojtus rozmowę na ten temat jak wpadniesz na spotkanie I nie doradzaj VFR, bo doskonale zapoznałem się z tą maszyną, a także z innymi, które szukałem od A do Z. Nie bez powodu wybrałem ThunderCat'a, a wątek ten przeznaczony jest do dzielenia się opinią 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mawet Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Aleś panie nerwowy, kolega podaje propozycję, wcale nie głupią, a Ty sie krzywisz od razu. Skąd ma wiedzieć, że znasz ten motocykl.A jesli aukcja się skończyła, to jak podasz link to i tak się zobaczy, bo allegro chyba z miesiąc "trzyma" zakończone aukcje;] 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Nerwowy ? Niee, w zupełnym spokoju odpisałem na post. Nie lubię publicznie się wypowiadać, po co, za ile, dla kogo, dlaczego, gdzie co i jak. To nie wątek poświęcony zakupowi motocykla przecież Jeżeli ktoś chce zapytać o konkretne aukcje, cenę itd. to zapraszam na PW, spotkanie lub chociażby dział Off-Topic, jak wejdzie ktoś tu nowy, to będzie czytał nasze "lanie wody" 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffojtus Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 nie wiedziałem że tak podchodzisz do sprawy, nie mam zamiaru przecież Ci zaglądać do portfela, tak wiec nie czuj się urażony Rzeczywiście jeżeli kiedyś będzie okazja się spotkać, to chętnie wysłucham wszystkich uwag, zwłaszcza tych odnośnie VFRki bo sam będę w nią prawdopodobnie strzelać. Ale tyle z drobnego OT, a wracając do tematu, to oby Ci się Twój Thunder jak najlepiej sprawował. Motocykl rewelacyjny, no i te hamulce... < 3 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Ale offtop :> Cicho już, gadamy o thunedrku. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian-xj600 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 bardzo fajna maszynka sam sie nad taka zaczalem zastanawiac;] 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Czytałem też, że ma wyjątkowo pojemny "bagażnik" pod siedzeniem Jakieś zdjęcia ludzie wrzucali, to 4x puszka z piwem wejdzie jak nic 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Czytałem też, że ma wyjątkowo pojemny "bagażnik" pod siedzeniem Jakieś zdjęcia ludzie wrzucali, to 4x puszka z piwem wejdzie jak nic To do mnie przemawia. Byłbym w ciemno.. U mnie się ledwo zmieścił dyplom i pileczka. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 te 4 puszki - to chyba zgniecione 0 Cytuj Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Nie! Mój błąd, to nie puszki, toż całe szklane 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Uuu, zwracam honor, a czy tam nie było innych rzeczy np. kluczy 0 Cytuj Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 O jaa! Czemu ja nie mam nawet trochę miejsca? Nie mieści mi się nawet łańcuch... Ugh. Sprzedam ten moto i kupię thundercata 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi