Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Yamaha Thundercat YZF 600R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś miałem okazję zapoznać się z tym motocyklem z rocznika 2003. Pojechałem z zamiarem oględzin "jakiegoś" cacka i trafiłem właśnie na ten model. Tak bardzo przykuł moją uwagę, że po powrocie do domu automatycznie wstukałem w Google wszystko i zacząłem czytać Dołączona grafika Motocykl ma wygląd "sporta", dlatego najpierw spojrzałem na GSX 650F (jajko z ok.2002r.), ale usiadłem na YZF 600R i byłem zdumiony, że kierownica jest tak wysoko (jak w typowym szosowo-turystycznym sprzęcie), wow! - pomyślałem.

Motocykl odpaliłem, sprawdziłem stan i urzekła mnie ta maszyna, wygodne siodło, waga w sam raz - ok.220kg z płynami. W domu na spokojnie, po ochłonięciu zapoznałem się z recenzjami i opiniami - wydają się być obiecujące :smile: Na serwisach motocyklowych narzekają, że to nie jest maszyna sportowa, tylko sportowo-turystyczna i wypada średnio na tle konkurencji typu Yamaszka R6. Dla mnie jeszcze lepiej, ponieważ to maszyna przeznaczona na wyprawy, nie na zabawę na kole (choć i do tego ma odpowiednie cechy). Jakie jest wasze zdanie ?

Dołączona grafika

Zapomniałem dodać, że Yamaszkę w dobrym stanie można wyrwać za ok.9-12 tysięcy, co mnie bardzo zadowala. Upatrzyłem sobie już egzemplarz pod Radomiem, ale zobaczę co wy o tym sądzicie.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

Bardzo fajne moto do miasta, a po uzbrojeniu w sakwy do turystyki też się nada. Podobno całkiem oszczędny silnik. Tak jak mówisz jest to turystyczny sport, na pewno nie typowy przecinak. Problemem w tych motocyklach jest wyskakujący 2-gi bieg, co najczęściej świadczy o tym, że moto było pałowane. Ale sprawa na pewno o zrobienia.Spora zmiana frontu widzę, najpierw naked, potem może naked z owiewkami, teraz plastik:)

Opublikowano

Jak się rozglądałem za moto dla siebie to patrzyłem również na thundercata. Opinie raczej świadczyły o bezawaryjności tych moto. Kształtem mi się podobają. Waga też ok, moc też daje radę. Jeśli tylko Ci się podoba i nie był bity to kupuj ;)

Suzuki SV650S 2007 icon1.png

Opublikowano

Widzę @Mawet czytałeś dokładnie co pisałem i słuchałeś co mówiłem Dołączona grafika Masz rację - zacząłem od Naked'a i dopóki jeździłem po mieście, to byłem pewien, że to jest mój typ. Jednak kilka wypadów poza Łódź zdeklasowały ten rodzaj motocykla Dołączona grafika

Co do silnika to fakt, podobno jeden z oszczędniejszych i elastycznych w tej klasie - 100KM wystarczy na pewno. Cieszą mnie opinie, że siodło i pozycja jest komfortowa.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Opublikowano

ta maszyna to świetny wybór! Jeżeli szukasz czegoś pomiędzy sportem a turystykiem, a na dodatek z bardzo dużo dającymi owiewkami to jest to model dla Ciebie ;] najlepsze jest to że naprawde niezłe sztuki można dorwać za nieduże pieniądze, bo internet bardziej szaleje za R6 i R1-kami :P Jeżeli chodzi o potencjalne wady, to słyszałem coś że podobno się siedzenie nieźle nagrzewa przy dłuższej jeździe, ale o co chodzi, to więcej nie powiem... Kiedyś gdzieś o tym czytałem, ale raczej się tym nie sugeruj :P

Opublikowano

Ciesze się, że same dobre opinie tutaj czytam. Umacnia to mnie w zakupie, który mam zamiar dokonać w czwartek :smile: Co do siedzenia, to racja też widziałem, że się nagrzewa i przy dłuższej jeździe w upalne dni pupsko się grzeje nie potrzebnie, zaś w chłodniejsze dni - super bonus :biggrin: Jeżeli będzie na prawdę grzać za mocno, to zawsze można coś zastosować, aby te siedzenie czymś opatulić.

Opublikowano

Jak widzisz ludzie chwalą sobie Yamahę Thundercat. Zresztą sam przeczytałeś sporo pozytywnych artykułów na temat tego motocykla i wiem, że jesteś nim zachwycony, tak więc widzę Cię na nowym sprzęcie w czwartek wieczorem :riding:

Opublikowano

Widzę, ze Suchy już go wpisał w w pole 'motocykl'. Oby się nic złego nie okazało przy jego kupnie! Powodzenia kolego! I mam nadzieję, że następny zlot zaliczysz już na Yamaha Thundercat! Powodzenia!

Opublikowano

Dałem gwiazdkę, gdyby "coś"...ale nawet, gdy ten egzemplarz, który będę oglądał w czwartek okaże się klapą, to po powrocie z wakacji, będę szukał następnego :biggrin:

Opublikowano

Eee, pewnie się boi, że ktoś mu maszynę sprzed nosa sprzątnie.

Opublikowano

Nie boje się, bo zarezerwowałem :biggrin: Tylko aukcja się skończyła dziś w nocy, także zobaczycie dopiero fotki mojego autorstwa.

Opublikowano

a ile pieniędzy masz zamiar przeznaczyć na moto? Może o tym mówiłeś, ale mi jakoś umknęło... Zastanawiałeś się nad VFR-a 800 v-tec? mając około 14-15k możesz dorwać w wydaniu z ABS-em nawet :> Wiem że to temat o thundercacie, więc sorry za OT :biggrin: Ale skoro zakup moto się zbliża dla ciebie, to chyba się nie obrazisz za jak najwięcej propozycji xD

Opublikowano

Dokończymy @ffojtus rozmowę na ten temat jak wpadniesz na spotkanie Dołączona grafika I nie doradzaj VFR, bo doskonale zapoznałem się z tą maszyną, a także z innymi, które szukałem od A do Z. Nie bez powodu wybrałem ThunderCat'a, a wątek ten przeznaczony jest do dzielenia się opinią Dołączona grafika

Opublikowano

Aleś panie nerwowy, kolega podaje propozycję, wcale nie głupią, a Ty sie krzywisz od razu. Skąd ma wiedzieć, że znasz ten motocykl.A jesli aukcja się skończyła, to jak podasz link to i tak się zobaczy, bo allegro chyba z miesiąc "trzyma" zakończone aukcje;]

Opublikowano

Nerwowy ? Niee, w zupełnym spokoju odpisałem na post. Nie lubię publicznie się wypowiadać, po co, za ile, dla kogo, dlaczego, gdzie co i jak. To nie wątek poświęcony zakupowi motocykla przecież Dołączona grafika Jeżeli ktoś chce zapytać o konkretne aukcje, cenę itd. to zapraszam na PW, spotkanie lub chociażby dział Off-Topic, jak wejdzie ktoś tu nowy, to będzie czytał nasze "lanie wody" :smile:

Opublikowano

nie wiedziałem że tak podchodzisz do sprawy, nie mam zamiaru przecież Ci zaglądać do portfela, tak wiec nie czuj się urażony :smile: Rzeczywiście jeżeli kiedyś będzie okazja się spotkać, to chętnie wysłucham wszystkich uwag, zwłaszcza tych odnośnie VFRki bo sam będę w nią prawdopodobnie strzelać. Ale tyle z drobnego OT, a wracając do tematu, to oby Ci się Twój Thunder jak najlepiej sprawował. Motocykl rewelacyjny, no i te hamulce... < 3

Opublikowano

Ale offtop :> Cicho już, gadamy o thunedrku.

Opublikowano

bardzo fajna maszynka sam sie nad taka zaczalem zastanawiac;]

Opublikowano

Czytałem też, że ma wyjątkowo pojemny "bagażnik" pod siedzeniem :biggrin: Jakieś zdjęcia ludzie wrzucali, to 4x puszka z piwem wejdzie jak nic Dołączona grafika

Opublikowano

Czytałem też, że ma wyjątkowo pojemny "bagażnik" pod siedzeniem :biggrin: Jakieś zdjęcia ludzie wrzucali, to 4x puszka z piwem wejdzie jak nic Dołączona grafika

To do mnie przemawia. Byłbym w ciemno.. U mnie się ledwo zmieścił dyplom i pileczka.

Opublikowano

te 4 puszki - to chyba zgniecione :laugh2:

Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro

Opublikowano

Nie! Mój błąd, to nie puszki, toż całe szklane :biggrin:

Dołączona grafika

Opublikowano

Uuu, zwracam honor, a czy tam nie było innych rzeczy np. kluczy ;)

Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro

Opublikowano

O jaa! Czemu ja nie mam nawet trochę miejsca? Nie mieści mi się nawet łańcuch... Ugh. Sprzedam ten moto i kupię thundercata