Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Kawasaki Zx10R 2007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie interesuje to, w jaki sposób wyświetlacz biegów wpływa na charakterystykę pracy silnika ? Mhm, no tak, traktujecie Dell'a jak tor, a potem ja nie mogę spać :decayed:

Jakbyś trochę poczytał na ten temat to byś wiedział... :P Nie od dzisiaj wiadomo, że praktycznie wszystkie nowoczesne sporty na wtrysku są "zdławione" zwłaszcza w dolnym zakresie obrotów... I nie startują jak R1 RN04 :biggrin: Dokładnie tak jak MateuszZR7 wytłumaczył :biggrin:

Działa tak że oryginalne mapy mają osłabiony dół i wykorzystują np. 70% mocy do 3 biegu i później 100%. Montując wyświetlacz podpinasz przewody i one powodują to że na 1, 2 i 3 biegu masz też 100% mocy.

Opublikowano

Powiem Ci że wychaczyłeś bardzo zadbany sprzęt. Jak patrze na fotki to jak z salonu + te dodatki to robią robote i to bez przesady. Dobrego użytkowania życzę. Pozdro

Opublikowano

Piekna Michal ja tez na pare gratow czekam i na Atre tez sie zastanawiam.Spikniem sie to pogadamy.Miales jakis upust u Leguta na Atre :P

Opublikowano

Piekna Michal ja tez na pare gratow czekam i na Atre tez sie zastanawiam. Spikniem sie to pogadamy. Miales jakis upust u Leguta na Atre :P

Dzięki Renpa ;)Nie brałem wyświetlacza u Leguta :P Nawet nie sprawdzałem czy ma :P Wyświetlacz kupiłem w bikestar.pl Brałem jeszcze kilka rzeczy np. pas z rączkami dla pasażera, preparat do czyszczenia wnętrza kasku i zrobili mi fajne ceny :smile: A przy tym wysyłka kurierem za free :biggrin: Więc nie wiem nawet czy nie wyszło korzystniej ;)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

zawsze mażyłem o takie Kawie jak twoja , boski sprzęt

Leguta polecam , znam z innego forum , kupuje u niego graty do mojej Suzy

co do wypowiedzi MateuszZR7 to zgodzę się że zwykle na pierwszych 3 biegach moc jest nieco zmniejszona poprzez inne mapy zapłonu ale z tego co wiem to Tre lub Xtre ( eliminator opóźnienia zapłonu) właśnie to likwiduje a nie wyświetlacz biegów , działa to tak że przekłamuję ECU i podaje mu że jest np 5 bieg a w rzeczywistości mamy zapiętą 1 albo 2

Opublikowano

Leguta polecam , znam z innego forum , kupuje u niego graty do mojej Suzy

Ma dobre ceny, fajne rabaty daje :smile: Warto u niego kupować graty :smile:

co do wypowiedzi MateuszZR7 to zgodzę się że zwykle na pierwszych 3 biegach moc jest nieco zmniejszona poprzez inne mapy zapłonu ale z tego co wiem to Tre lub Xtre ( eliminator opóźnienia zapłonu) właśnie to likwiduje a nie wyświetlacz biegów

Zgadza się :smile: Tzn w przypadku GSX-Rów TRE np od K5 czyli tych, które mają wbudowany wyświetlacz biegów zakłada się "osobno" bo nie ma sensu kupować drugiego wyświetlacza, który ma wbudowane TRE.

Ja do ZX-10tki kupiłem wyświetlacz GIpro z wbudowanym TRE. Jest on droższy trochę od standarowego bez TRE :P Ale warto było dopłacić :P Chociażby dlatego, żeby zobaczyć jak to działa :smile:

Marka GIpro robi rewelacyjne wyświetlacze biegów, i jako jedna z nielicznych proponuje wyświetlacze z TRE :smile: Ich produkty są naprawdę wysokiej jakości. W ZX9R miałem zwykły wyświetlacz Datatool - porażka. Naprawdę lepiej dopłacić do sprawdzonych wyświetlaczy biegów :smile:

Opublikowano

Ma dobre ceny, fajne rabaty daje :smile: Warto u niego kupować graty :smile:

Zgadza się :smile: Tzn w przypadku GSX-Rów TRE np od K5 czyli tych, które mają wbudowany wyświetlacz biegów zakłada się "osobno" bo nie ma sensu kupować drugiego wyświetlacza, który ma wbudowane TRE.

Ja do ZX-10tki kupiłem wyświetlacz GIpro z wbudowanym TRE. Jest on droższy trochę od standarowego bez TRE :P Ale warto było dopłacić :P Chociażby dlatego, żeby zobaczyć jak to działa :smile:

Marka GIpro robi rewelacyjne wyświetlacze biegów, i jako jedna z nielicznych proponuje wyświetlacze z TRE :smile: Ich produkty są naprawdę wysokiej jakości. W ZX9R miałem zwykły wyświetlacz Datatool - porażka. Naprawdę lepiej dopłacić do sprawdzonych wyświetlaczy biegów :smile:

a to nie wiedziałem że są wyświetlacze z wbudowanym Tre - człowiek uczy się całe życie

co do Gsxr to w litrach od modelu k5 wbudowano wyświetlacz biegów a 600 i 3/4 od modelu k6 ;)

i właśnie jak już wspomniał kolega Xtre montuje się do moto z oryginalnym wyświetlaczem biegów

Opublikowano

a to nie wiedziałem że są wyświetlacze z wbudowanym Tre - człowiek uczy się całe życie

Tak jest :smile: Są, są :smile: Właśnie GIpro oferuje zwykłe bądź z TRE co się nazywa w produktach GIpro "ATRE" :smile:

http://www.sklep-motocyklowy.com.pl/seria-giproatre-c-21_23.html

Krótki opis: "Wyświetlacz dodatkowo wyposażony jest w układ TRE. Poprawia on reakcję silnika przy gwałtownym operowaniu manetką gazu oraz poprawia przyśpieszenie dla biegów 1 do 4. Praca silnika staje się równiejsza przy niższych obrotach silnika."

I nie jest to ściema :smile:

co do Gsxr to w litrach od modelu k5 wbudowano wyświetlacz biegów a 600 i 3/4 od modelu k6 ;)

Tak jest, wszystko się zgadza :smile: Dziwi mnie jeszcze fakt, że konkurencyjne marki nie wprowadziły seryjnych wyświetlaczy biegów do wszystkich motocykli... Chociaż w niektórych modelach owszem, jest takowy wyświetlacz seryjny np w ZX6R 2007/2008 (te "czarne kreski" :P ) ale to nie jest to samo co w GIX'ach - fajne czytelne :smile:

Opublikowano

Tak jest :smile: Są, są :smile: Właśnie GIpro oferuje zwykłe bądź z TRE co się nazywa w produktach GIpro "ATRE" :smile:

Wyświetlacze biegów - Seria Gipro/Atre - Sklep motocyklowy Bikestar

Krótki opis: "Wyświetlacz dodatkowo wyposażony jest w układ TRE. Poprawia on reakcję silnika przy gwałtownym operowaniu manetką gazu oraz poprawia przyśpieszenie dla biegów 1 do 4. Praca silnika staje się równiejsza przy niższych obrotach silnika."

I nie jest to ściema :smile:

Tak jest, wszystko się zgadza :smile: Dziwi mnie jeszcze fakt, że konkurencyjne marki nie wprowadziły seryjnych wyświetlaczy biegów do wszystkich motocykli... Chociaż w niektórych modelach owszem, jest takowy wyświetlacz seryjny np w ZX6R 2007/2008 (te "czarne kreski" :P ) ale to nie jest to samo co w GIX'ach - fajne czytelne :smile:

powiem CI że bajka jest z tym wyświetlaczem i też mnie dziwi że konkurencja nie montuje tego udogodnienia

problem pojawia się tylko wtedy gdy siadasz na szpeja bez wyświetlacza

,łatwo się do dobrego przyzwyczaić

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gratuluje zakupu . ciezko teraz kupic dobry sprzet .

Dla kolegi szukam (gdyby ktos chcial sprzedac - byc moze ty bys chcial juz zmienic?) i ciezko cos kupic .Celuje w litra - R1 , GIX albo wlasnie kawa . Do 20 klockow aczkowliek przy dobrym sprzecie kto wie czy sie nie dolozy jeszcze pare zlociszy .

A co do tego wyswietlacza ..jest ktos w Lodzi co by mi takie cos podoiwedzial gdzie kupic i zalozyl ?moja "mała " dól ma straszny :smile:

na zalaczonym linku brak modelu do R1 a nie chcialbym kupic jakiegos badziewia

Opublikowano

Dla kolegi szukam (gdyby ktos chcial sprzedac - byc moze ty bys chcial juz zmienic?)

Motocykl został już sprzedany http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/pout.png Pojechał bodajże na Dolny Śląsk :P

A co do tego wyswietlacza ..jest ktos w Lodzi co by mi takie cos podoiwedzial gdzie kupic i zalozyl ?moja "mała " dól ma straszny :smile: na zalaczonym linku brak modelu do R1 a nie chcialbym kupic jakiegos badziewia

W Łodzi niestety nie wiem czy ktoś sprzedaje takie wyświetlacze ale możesz zapytać w sklepie gdzie kupowałem czyli www.bikestar.pl czy coś mają podobnego do Yamahy. Ewentualnie napisz do www.legato-motocykle.pl :smile: Myślę, że właściciel (Maciek) mógłby Ci pomóc w temacie :smile: Doświadczony, ma (albo już sprzedał) Yamahę R6 full dopasioną na tor z mnóstwem gadżetów :smile:

Opublikowano

podziwiać, pozazdrościć i życzyć zadowolenia z Kawy :decayed:

Domyślam się że ilekroć siadasz na nią banan nie znika Ci z twarzy ...

powodzenia i bezawaryjności życzę

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...