_Michał_ Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Mnie interesuje to, w jaki sposób wyświetlacz biegów wpływa na charakterystykę pracy silnika ? Mhm, no tak, traktujecie Dell'a jak tor, a potem ja nie mogę spać Jakbyś trochę poczytał na ten temat to byś wiedział... Nie od dzisiaj wiadomo, że praktycznie wszystkie nowoczesne sporty na wtrysku są "zdławione" zwłaszcza w dolnym zakresie obrotów... I nie startują jak R1 RN04 Dokładnie tak jak MateuszZR7 wytłumaczył Działa tak że oryginalne mapy mają osłabiony dół i wykorzystują np. 70% mocy do 3 biegu i później 100%. Montując wyświetlacz podpinasz przewody i one powodują to że na 1, 2 i 3 biegu masz też 100% mocy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasza Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Powiem Ci że wychaczyłeś bardzo zadbany sprzęt. Jak patrze na fotki to jak z salonu + te dodatki to robią robote i to bez przesady. Dobrego użytkowania życzę. Pozdro 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renpa1971 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Piekna Michal ja tez na pare gratow czekam i na Atre tez sie zastanawiam.Spikniem sie to pogadamy.Miales jakis upust u Leguta na Atre 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Piekna Michal ja tez na pare gratow czekam i na Atre tez sie zastanawiam. Spikniem sie to pogadamy. Miales jakis upust u Leguta na Atre Dzięki Renpa ;)Nie brałem wyświetlacza u Leguta Nawet nie sprawdzałem czy ma Wyświetlacz kupiłem w bikestar.pl Brałem jeszcze kilka rzeczy np. pas z rączkami dla pasażera, preparat do czyszczenia wnętrza kasku i zrobili mi fajne ceny A przy tym wysyłka kurierem za free Więc nie wiem nawet czy nie wyszło korzystniej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 zawsze mażyłem o takie Kawie jak twoja , boski sprzęt Leguta polecam , znam z innego forum , kupuje u niego graty do mojej Suzy co do wypowiedzi MateuszZR7 to zgodzę się że zwykle na pierwszych 3 biegach moc jest nieco zmniejszona poprzez inne mapy zapłonu ale z tego co wiem to Tre lub Xtre ( eliminator opóźnienia zapłonu) właśnie to likwiduje a nie wyświetlacz biegów , działa to tak że przekłamuję ECU i podaje mu że jest np 5 bieg a w rzeczywistości mamy zapiętą 1 albo 2 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 4 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Leguta polecam , znam z innego forum , kupuje u niego graty do mojej Suzy Ma dobre ceny, fajne rabaty daje Warto u niego kupować graty co do wypowiedzi MateuszZR7 to zgodzę się że zwykle na pierwszych 3 biegach moc jest nieco zmniejszona poprzez inne mapy zapłonu ale z tego co wiem to Tre lub Xtre ( eliminator opóźnienia zapłonu) właśnie to likwiduje a nie wyświetlacz biegów Zgadza się Tzn w przypadku GSX-Rów TRE np od K5 czyli tych, które mają wbudowany wyświetlacz biegów zakłada się "osobno" bo nie ma sensu kupować drugiego wyświetlacza, który ma wbudowane TRE. Ja do ZX-10tki kupiłem wyświetlacz GIpro z wbudowanym TRE. Jest on droższy trochę od standarowego bez TRE Ale warto było dopłacić Chociażby dlatego, żeby zobaczyć jak to działa Marka GIpro robi rewelacyjne wyświetlacze biegów, i jako jedna z nielicznych proponuje wyświetlacze z TRE Ich produkty są naprawdę wysokiej jakości. W ZX9R miałem zwykły wyświetlacz Datatool - porażka. Naprawdę lepiej dopłacić do sprawdzonych wyświetlaczy biegów 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Ma dobre ceny, fajne rabaty daje Warto u niego kupować graty Zgadza się Tzn w przypadku GSX-Rów TRE np od K5 czyli tych, które mają wbudowany wyświetlacz biegów zakłada się "osobno" bo nie ma sensu kupować drugiego wyświetlacza, który ma wbudowane TRE. Ja do ZX-10tki kupiłem wyświetlacz GIpro z wbudowanym TRE. Jest on droższy trochę od standarowego bez TRE Ale warto było dopłacić Chociażby dlatego, żeby zobaczyć jak to działa Marka GIpro robi rewelacyjne wyświetlacze biegów, i jako jedna z nielicznych proponuje wyświetlacze z TRE Ich produkty są naprawdę wysokiej jakości. W ZX9R miałem zwykły wyświetlacz Datatool - porażka. Naprawdę lepiej dopłacić do sprawdzonych wyświetlaczy biegów a to nie wiedziałem że są wyświetlacze z wbudowanym Tre - człowiek uczy się całe życie co do Gsxr to w litrach od modelu k5 wbudowano wyświetlacz biegów a 600 i 3/4 od modelu k6 i właśnie jak już wspomniał kolega Xtre montuje się do moto z oryginalnym wyświetlaczem biegów 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 4 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 a to nie wiedziałem że są wyświetlacze z wbudowanym Tre - człowiek uczy się całe życieTak jest Są, są Właśnie GIpro oferuje zwykłe bądź z TRE co się nazywa w produktach GIpro "ATRE" http://www.sklep-motocyklowy.com.pl/seria-giproatre-c-21_23.html Krótki opis: "Wyświetlacz dodatkowo wyposażony jest w układ TRE. Poprawia on reakcję silnika przy gwałtownym operowaniu manetką gazu oraz poprawia przyśpieszenie dla biegów 1 do 4. Praca silnika staje się równiejsza przy niższych obrotach silnika." I nie jest to ściema co do Gsxr to w litrach od modelu k5 wbudowano wyświetlacz biegów a 600 i 3/4 od modelu k6 Tak jest, wszystko się zgadza Dziwi mnie jeszcze fakt, że konkurencyjne marki nie wprowadziły seryjnych wyświetlaczy biegów do wszystkich motocykli... Chociaż w niektórych modelach owszem, jest takowy wyświetlacz seryjny np w ZX6R 2007/2008 (te "czarne kreski" ) ale to nie jest to samo co w GIX'ach - fajne czytelne 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Tak jest Są, są Właśnie GIpro oferuje zwykłe bądź z TRE co się nazywa w produktach GIpro "ATRE" Wyświetlacze biegów - Seria Gipro/Atre - Sklep motocyklowy Bikestar Krótki opis: "Wyświetlacz dodatkowo wyposażony jest w układ TRE. Poprawia on reakcję silnika przy gwałtownym operowaniu manetką gazu oraz poprawia przyśpieszenie dla biegów 1 do 4. Praca silnika staje się równiejsza przy niższych obrotach silnika." I nie jest to ściema Tak jest, wszystko się zgadza Dziwi mnie jeszcze fakt, że konkurencyjne marki nie wprowadziły seryjnych wyświetlaczy biegów do wszystkich motocykli... Chociaż w niektórych modelach owszem, jest takowy wyświetlacz seryjny np w ZX6R 2007/2008 (te "czarne kreski" ) ale to nie jest to samo co w GIX'ach - fajne czytelne powiem CI że bajka jest z tym wyświetlaczem i też mnie dziwi że konkurencja nie montuje tego udogodnienia problem pojawia się tylko wtedy gdy siadasz na szpeja bez wyświetlacza ,łatwo się do dobrego przyzwyczaić 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Piękna maszyna,zwłaszcza kolor i wydechy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan-erłan Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Gratuluje zakupu . ciezko teraz kupic dobry sprzet . Dla kolegi szukam (gdyby ktos chcial sprzedac - byc moze ty bys chcial juz zmienic?) i ciezko cos kupic .Celuje w litra - R1 , GIX albo wlasnie kawa . Do 20 klockow aczkowliek przy dobrym sprzecie kto wie czy sie nie dolozy jeszcze pare zlociszy . A co do tego wyswietlacza ..jest ktos w Lodzi co by mi takie cos podoiwedzial gdzie kupic i zalozyl ?moja "mała " dól ma straszny na zalaczonym linku brak modelu do R1 a nie chcialbym kupic jakiegos badziewia 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Dla kolegi szukam (gdyby ktos chcial sprzedac - byc moze ty bys chcial juz zmienic?) Motocykl został już sprzedany http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/pout.png Pojechał bodajże na Dolny Śląsk A co do tego wyswietlacza ..jest ktos w Lodzi co by mi takie cos podoiwedzial gdzie kupic i zalozyl ?moja "mała " dól ma straszny na zalaczonym linku brak modelu do R1 a nie chcialbym kupic jakiegos badziewia W Łodzi niestety nie wiem czy ktoś sprzedaje takie wyświetlacze ale możesz zapytać w sklepie gdzie kupowałem czyli www.bikestar.pl czy coś mają podobnego do Yamahy. Ewentualnie napisz do www.legato-motocykle.pl Myślę, że właściciel (Maciek) mógłby Ci pomóc w temacie Doświadczony, ma (albo już sprzedał) Yamahę R6 full dopasioną na tor z mnóstwem gadżetów 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basicz Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Szałowy http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOPERNIK Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 podziwiać, pozazdrościć i życzyć zadowolenia z Kawy Domyślam się że ilekroć siadasz na nią banan nie znika Ci z twarzy ... powodzenia i bezawaryjności życzę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Piękna, sporo gratów 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesiupesiu Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Sprzęt wymiata, naprawdę jest czego zazdrościć. 0 Cytuj Drzwi, okna do domu www.nowakdom.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi