_Michał_ Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Jak wszyscy to wszyscy ZX10-tka jest 3-im moim motocyklem, po ZX6R oraz ZX9R Motocykl z 2007 r., który kupiłem w sierpniu 2011. Moto jest po szeregu modyfikacji, poprzedni właściciel doposażył m.in w: - czarną, wyższą szyba - crash-pady - tuningowe mocowanie tablicy - regulowane sety PRO-TECH'a - wydechy Akrapovicia - czarne długie klamki - nakładka siedzenia Przez zimę jeszcze dołożyłem trochę gratów (część sprowadzona na zamówienie z UK) i trochę dopracowałem ją w garażu - szyba dymiona racingowa (oryginalna Kawasaki) - slidery wahacza WOMET-TECH - crash-pady przedniego zawieszenia - stompgripy czarne - błotnik (hugger) na tylne koło - klamki krótkie na dwa palce (zastąpiły długie) - nakładka na wlew paliwa - manetki aluminiowo-gumowe ASV - gumowe zaślepki śrub ramy - aluminiowa nakrętka zbiorniczka płynu hamulcowego z logo "ZX" * kolor setów zmieniony ze złotego na srebrny Co do modyfikacji mechanicznych: - filtr powietrza K&N - przewody w stalowym oplocie GOODRIDGE - wyświetlacz biegów GIpro z ATRE - zakupiony parę tygodni temu Wyświetlacz rewelacyjny, a ATRE faktycznie działa... Moto jest mocniejsze zwłaszcza w dolnym i średnim zakresie obrotów Motocykl regularnie serwisowany, podobnie jak poprzednie moje sprzęty u MadPawła. Wiosną zrobiona regulacja luzów zaworowych, wymieniona tylna guma (ponownie zagościł Pilot Power 2CT), wymienione świeczki na nowe NGK laser iridium (chociaż okazało się, że nie było potrzeby ), wymieniony płyn hamulcowy (MOTUL), moto zalane olejem MOTUL 300V 10W40 full syntetyk Podobnie jak poprzednie moje sprzęty uważam, że dyszka jest również niepowtarzalna, i chyba lepiej doposażonej 10-tki w Polsce nie ma 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lans Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Przepiękna maszyna !!! Gratulacje !!! 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszZR7 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Dziesiątka naprawdę wygląda rewelacyjnie. Dbaj o nią.Widziałem ją chyba jakieś miesiąc temu na BP przy Mickiewicza. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy-wolk Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Super sprzęt, wyposażenie robi swoje - gratuluję i chętnie obejrzę na żywo 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Julka Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Na żywo wygląda jeszcze lepiej! 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muodyv6 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Czy mi się wydaje czy masz niebieską pozycje i podświetlenie rejestracji? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 słabyyyyyyy! 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arthur Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Ładna ładna 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gixer600 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Piękna maszyna, miałem zx10r z 2004 green rzecz jasna , jak sobie przypomnę jak to latało to aż mnie ściska 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thebestof78 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Śliczna śliczna a zwłaszcza słodki ten misio na kluczach 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nameless Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 No ładna maszynka, no i jest zielony kolor, choć tylko na przewodzie 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Michał_ Posted June 2, 2012 Author Report Share Posted June 2, 2012 A dziękuję ślicznie Wszystkim za miłe słowa Super sprzęt, wyposażenie robi swoje - gratuluję i chętnie obejrzę na żywo Mieszkamy tak blisko siebie a nie było okazji jakoś się umówić Czy mi się wydaje czy masz niebieską pozycje i podświetlenie rejestracji?Pozycje są białe (odcień zimny czyli wpada w niebieski) natomiast podświetlenie tablicy faktycznie jest niebieskie - miało być białe ale taki szajs kupiłem i na razie nie wymieniłem Piękna maszyna, miałem zx10r z 2004 green rzecz jasna , jak sobie przypomnę jak to latało to aż mnie ściska DYCHA 2004/2005 była ponoć jeszcze większą wariatką Fakt, że po założeniu tego wyświetlacza z TRE zmieniła się charakterystyka silnika, kręci się jak poj**** Wczoraj był ze mną jako pasażer kolega i ruszając ze świateł co skrzyżowanie "wchodziła" na koło Śliczna śliczna a zwłaszcza słodki ten misio na kluczach No tak Misia a raczej jest to "Szczurek" dostałem w prezencie od Dagmary No i tak jeździ z nami 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kark Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Robi wrażenie....Opór:) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muodyv6 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Pozycje są białe (odcień zimny czyli wpada w niebieski) natomiast podświetlenie tablicy faktycznie jest niebieskie - miało być białe ale taki szajs kupiłem i na razie nie wymieniłemTo zmieniaj bo parzy w łoczy;P 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejCBR Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Bardzo fajny i kozacki sprzet:-) naprawdę bardzo mi się podoba. Faktycznie mocno uposażona, za te dodatki można by kupić moto.:-) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strozz Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Cudo, piękna i bestia w jednym. Miłego latania 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BykuOCW Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 No no Komentarz jest tutaj zbędny Arek będzie zbierał pieniądze, może kiedyś znów się dogadamy... 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xanton Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Piękny sprzęt! Po naklepce widzę, że serwisujesz w Aleksandrowie u Pawła. Udanego śmigania. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aidekk Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Super doinwestowana. Bez dwóch zdań! 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Michał_ Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 Piękny sprzęt! Po naklepce widzę, że serwisujesz w Aleksandrowie u Pawła. Udanego śmigania.No tak To już 3-cia moja Kawa jak wspomniałem, po ZX6R i ZX9R I tak jak poprzednie serwisuje tylko u Pawła (z wiadomych względów) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mawet Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Fajny sprzęt, sportowe kawasaki zawsze mi się podobały, marzyłem kiedyś o zx9r Avatar z Radomia? Często wpadasz na tor? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszZR7 Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Nie dam sobie ręki uciąć, ale avatar był robiony na dellu. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Michał_ Posted June 7, 2012 Author Report Share Posted June 7, 2012 Nie dam sobie ręki uciąć, ale avatar był robiony na dellu.Zgadza się, zdjęcie cyknięte na Dellu na jedynym z rond Ogólnie kiepskie zejście i ronda nie są najlepsze do takich zabaw ze względu na często zalegający piach i ujemne profilowanie...marzyłem kiedyś o zx9r ZX9R to wspaniała maszyna, miałem przez blisko 2 lata i muszę stwierdzić, że latało się fantastycznie (kiedyś przy okazji wrzucę zdjęcia - również była piękna )Często wpadasz na tor?Niestety nie latam po torze, ale mam nadzieję, że w tym roku w końcu tam dotrę Ciągle problemy czasowe i trochę zdrowotne składały się na to, że jeszcze po torze (Radom) nie latałem A chciałbym 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BykuOCW Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Mnie interesuje to, w jaki sposób wyświetlacz biegów wpływa na charakterystykę pracy silnika ? Mhm, no tak, traktujecie Dell'a jak tor, a potem ja nie mogę spać 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszZR7 Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Mnie interesuje to, w jaki sposób wyświetlacz biegów wpływa na charakterystykę pracy silnika ?Mhm, no tak, traktujecie Dell'a jak tor, a potem ja nie mogę spać Działa tak że oryginalne mapy mają osłabiony dół i wykorzystują np. 70% mocy do 3 biegu i później 100%.Montując wyświetlacz podpinasz przewody i one powodują to że na 1, 2 i 3 biegu masz też 100% mocy. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts