Skocz do zawartości

Gdzie ubezpieczyc motocykl?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

właśnie zostałem posiadaczem CBR-ki, jest to mój pierwszy motor i zastanawiam się gdzie go ubezpieczyć żeby było jak najkorzystniej. Może pomożecie bo przeglądałem kilka ofert ubezpieczeń ale jakoś średnio to widzę.

Opublikowano (edytowane)

Mi dobrze policzyli w rideonline.pl tyle ze bralam pakiet oc,ac i nw.

Polisa sama w sobie jest z Compensy.

Edytowane przez MartaCrystal (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Agencja Opiekun. Ul. Żurawia 7/9, idź do Macieja Michalaka, możesz powiedzieć, że z polecenia łysego Jarka od czarnej Hondy, będzie wiedział :-) znajdzie Ci coś w sensownej cenie

Wysłane z mojego CLT-L09 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Najlepiej wybierz się do jakiegoś punktu, w którym  mają wiele firm ubezpieczeniowych i na miejscu powinni Ci doradzić w jakiej firmie będzie najkorzystniejsze ubezpieczenie jeśli chodzi o warunki. Na miejscu powinni Ci to porównać.

Ewentualnie zorientuj się czy ubezpieczeń nie ma Twoj bank.Często przy okazji posiadania konta w danym banku, można wykupić sobie dodatkowo ubezpieczenie i to o wcale nie takich głupich warunkach ubezpieczenia.  https://konto-w-banku.pl

Edytowane przez Edkow (wyświetl historię edycji)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

W przypadku ubezpieczenia OC nie ma co się zbyt długo zastanawiać, tylko wybrać możliwie najkorzystniejszą opcję w danym momencie. Kwestie związane z ubezpieczeniem OC reguluje ustawa o OC. Zapisane są tam kwoty gwarancyjne, poniżej których towarzystwa ubezpieczeniowe nie mogą za bardzo zejść.

W związku z tym, skoro zostało to zadekretowane prawnie, to nie ma się za bardzo nad czym zastanawiać, tylko wybrać możliwie najkorzystniejszą opcję.

Proponuję sprawdzić jeszcze jak coś np tutaj pod linkiem: https://wygodnie.pl/ubezpieczenie-motocykla/kalkulator

Edytowane przez andmst (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Niestety w motorach nie ma takiej konkurencji we firmach. Najczęściej i tak wychodzi najtaniej choć drogo w PZU.  Ale broker może znajdzie jakieś promocje dla nowych.

Opublikowano

Osobiście PZU unikam. - 400 zł samo oc .....
U brokera ok 150 zl z NNW i mini assistance
Ustawa ustawą, a życie weryfikuje ..

Boso, ale w ostrogach

Opublikowano

Nie wiem czy można (żeby nie było że kryptoreklama, jeśli nie to sorry) broker ubezpieczeniowy pani Anna Szuty, zadzwoń w godzinach 10-18 nr tel: 533 644 445 a najlepiej podjedź: Łódź ul. Grabieniec 28 w małym Carrefour.

Od lat ubezpieczam auta, moto i mieszkanie. Co roku sorawdzam też innych brokerów, ale pani Ania zawsze ma najbardziej korzystne warunki czy ceny.