Apollo77 Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Siemanko, jestem początkującym entuzjastą motocykli w szczególności tych przerabianych na styl CAFE RACE/SCRAMBLER. Szukając informacji o potencjalnych maszynach trafiłem na to forum Szukam informacji o dwóch motorach o Hondzie CBX 750F z 84r. i Hondzie CB 750 Seven Fifty z 98r. Będą to maszyny (jedna z nich, pod dalsze modyfikacje) Osobiście bardziej podoba mi się CBX i wiem jak go będę modyfikował (tak jak na zdjęciu) ale nic nie wiem jak wygląda jego eksploatacja, awaryjność, dostępność części czy spalanie. Podobnie jest z Seven Fifty poszukuję wiedzy od osób które użytkują te maszyny które byłyby skłonne podzielić się z nią ze mną. mój facebook: https://www.facebook.com/arek.makowski.10 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Oba motocykle bardzo fajne i nawet nie dziwię Ci się że CBX bardziej Ci się podoba niestety bardzo żadko da się znaleźć egzemplarz w przyzwoitym stanie,to znaczy taki który nie natknął się na stado mechaników rzeźników. Dostępność części eksploatacyjnych jest dość dobra zwłaszcza zw o ile wiem silniki z obu modeli prawie te same. W przypadku CBX wszelkie części specyficzne czyli obudowy, zegary itp w Polsce prawie niedostępne ale to Ciebie chyba nie interesuje. Przez jakiś czas miałem CBXa do "lekkiego remontu" ale po dokładniejszych oględzinach okazało się że kompromisy na które poszli poprzedni właściciele w zasadzie zdyskwalifikowaly motocykl. Z tego co wiem to jeszcze dwóch kolejnych posiadaczy podejmowało próby naprawy i dopiero trzeci się prawie uporał. Zdecydowanie łatwiej znaleźć cb750 w akceptowalnym stanie.Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archi Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Witam! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Czołem! 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajmon Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Powitać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikado33 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Powitać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaJaga Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Siemano 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi