Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Moja stajnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To co udało mi się odebrać w sobotę (nie wiem czemu obraca >.> ):

20190608_202233.thumb.jpg.5a6220549c1677b2608e92f718dac67d.jpg

A tu to, co było do tej pory. Jazdy we 4 po lesie mają swój urok :)

Suzuki GN125 w formie jak niżej + Suzuki SMX50:

20170625_184538.thumb.jpg.33c080fb903ddab43d81f185dc908d28.jpg

A tutaj moto pierworodnego. Oczywiście nie jeżdżą we dwóch, ale młodszy musiał zapozować :)

836731291_ZdjcieodMaciek.thumb.jpg.e65c3669ea0965cf6c3750f3a4494145.jpg

Opublikowano

ładne, zwłaszcza gienek się super prezentuje

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Lampy szukam, bo mi się ułamała. Plastik forever x] A reszta była robiona pod to. Także tapicer+ktoś kto Ci blachę obrobi i gotowe :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Z racji braku lepszego miejsca wrzucam tutaj :) Wczorajszy wypad nad jeziorsko. Polatałem trochę bokiem po "plaży"/dnie jeziora i powrót. Słoik robaków na motocyklu i kurtce się uzbierał. Podziękowania mieszkańców za odrobaczenie proszę przesyłać duchowo/myślami :D
NLOq02lDum_sqF1ty4qLm7WA5qZKJLEoEyzSy3cs

Opublikowano

Elegancko! Spoko sprzęty.

...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sobotni wypad pod wiatrak :) Szkoda, że facet nie skończył.

IMG_20200613_201336.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i to jest to. Stajnia jak malinka 😀

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Sorki Maciek nie zauważyłem. Super motocykle ale dzieciaki jeszcze fajniejsze. Wszystkiego dobrego chłopie 👍

Opublikowano

Tutaj tylko dwa wypusty. Obecnie jeszcze jeden doszedł ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Gotowy do wyprawy we dwoje :) Udało mi się wsadzić kierunki tam gdzie chciałem, więc jest miodzio :D 

IMG_20210827_125856.thumb.jpg.f483b6f8b50a6dd5cc91ca760170581f.jpgIMG_20210827_125822.thumb.jpg.4d7ecf101d3917e43aab52f45222ae75.jpgIMG_20210827_125744.thumb.jpg.6d0273d278584d5fe5101f280102b545.jpgIMG_20210827_125721.thumb.jpg.4ba4725f0bbbb8ec675528d570d40ad9.jpg

Opublikowano

Widzę stelaż dołożony. Maciek ale z tymi kierunkami to żeś mi zagadkę walnął. Najpierw szukałem ich z tyłu i pomyślałem że są wbudowane w tylną lampę. Później patrzyłem na przód no bingo znalazłem. więc wróciłem na tył i już było łatwiej też odnalazłem. Te maleństwa dobrze widać jak świecą? Bo wzornictwo naprawdę minimalistyczne ale fajne.

Opublikowano (edytowane)

Dużo lepiej niż oryginały. Bardzo mocne ledy i rewelacyjna widoczność. Z tyłu są zaraz koło lampy stopu. Możemy się umówić kiedy na przelot to zobaczysz w akcji 😉 a stelaż znika jak tylko z wyjazdu z żoną wrócę :) szpeci w uj, ale funkcję spełnia:

IMG_20210827_161139.jpg

IMG_20210827_161201.jpg

Edytowane przez Munga (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

To zdradź gdzie wyprawa? Masz fajnie moja żona ze mną tylko kilka razy pojechała i to na jedno lub dwu godzinne wycieczki warunkiem było że nie mogłem się rozpędzić szybciej jak 80km/h. A potem pretensje że tydzień w pracy po za domem i się nie widzimy a w weekend też ją zostawiam.

Opublikowano
11 godzin temu, Mario74 napisał:

To zdradź gdzie wyprawa?

A tutaj: https://klasycznytriumph.pl/ 
a samo spotkanie tutaj: https://www.beskidzkiraj.com/

260km w jedną stronę mamy.

11 godzin temu, Mario74 napisał:

szybciej jak 80km/h

No ja z żoną tak ostatnio śmigam, 80-100km/h. Czasem mocniej odkręcę, ale wtedy i tak nie krzyczy, też lubi :D 

Opublikowano

No to na bogato z tą miejscówką😊. Naprawdę fajne miejsce.  Miłej zabawy i powodzenia. Jak wrócisz to na następny weekend może byśmy coś? gdzieś? :riding:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

https://www.facebook.com/KlasyczneMotocykleTriumph

Moich zdjęć nie chce mi się wrzucać :P Impreza udana, pogoda dopisała, w przyszłym roku też się wybieram :D Świetne towarzystwo, świetne miejsce, świetne motocykle. Życzę każdemu takich wypadów!

Mój sprzęt pozbył się tylnego racka z podróży. Znowu jest piękny :D 

• 1 rok później...
Opublikowano

W 2023 Nadszedł czas na zmiany :) Ostatnie foto przed oddaniem nowemu właścicielowi:

image.thumb.jpeg.7f24b26ab1cf1d24ad6aaf5d461e625a.jpeg

A poniżej nowy konik :) Pomimo niskich temperatur nie stygnie :D Każda wolna chwila spędzona w siodle. Foto na parkingu, przed zapakowaniem do busa :)

image.thumb.jpeg.a894c879708a7ce837dcba42d731b3cf.jpeg

Opublikowano

Poprzedni był rewelacyjny, ale ten jest jeszcze bardziej w moim stylu :D Gratulacje!

W tle widzę Triumph Katowice, od nich nabyłeś? Twój poszedł w rozliczeniu?

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Suchy-wolk napisał(a):

Twój poszedł w rozliczeniu?

Za mało dawali, żebym zostawił w rozliczeniu :) sprzedałem młodszemu chłopakowi z Wawy za dużo lepszy piniądz.

Tak, w Katowicach brałem. Scrambler był z Wawy, a ten z Katowic :) zmieniłem sprzedawcę po tym jak na mnie 🍑 wypięli, gdy chciałem pierwszy serwis Scramblera po dotarciu zrobić. 

Dziękuję :D teraz się docieramy, także zabawa po 1,5k km będzie jeszcze większa :D

Edytowane przez Munga (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

A zasadniczo czemu zmieniłeś na sekcję Adventure? To zupełnie odmienne sprzęty

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano
12 minut temu, Suchy-wolk napisał(a):

sekcję Adventure?

Żyjemy w takiej, a nie innej szerokości geograficznej i zwyczajnie stwierdziłem, że muszę sobie wydłużyć sezon jeździecki. Za bardzo kocham motocykle, aby czekać na cieplejsze dni do przejażdżki :) Będąc na wycieczce z żoną w zeszłym roku: dom -> Solina -> Zakopane przez Słowację -> dom, zrobiliśmy 1200km w 3 dni. Podróż krętymi drogami była super. Nawet 140km/h na autostradzie mi nie przeszkadzało (żonie tak ;), ale 1h w deszczu obnażyła największą "wadę" scramblera, jaką był totalny brak ochrony przed deszczem. Teoretycznie w deszczu się nie jeździ, a praktycznie jak już Cię złapał, to cała woda sprzed przedniego koła szła na moje buty i golenie.

Następny był jednodniowy wypad w październiku pod Zamek Krzyżtopór. Pogoda też nie rozpieszczała i trochę mnie "owiało" ;) 

Dodatkowo, przejechałem się Husqvarną Norden 901 i poczułem, że ta kategoria ma mi do zaoferowania to czego szukam. Poza tym, zawieszenie w Scramblerze nadawało się do jazdy po równych jak stół asfaltach. Drogi "B" trochę dawały po plecach.

Dlatego podjąłem decyzję o zmianie. Chciałem brać Husqę, ale reaktor jądrowy między kostkami był dla mnie nie do zaakceptowania. Emitował tyle ciepła w technicznych przejazdach przez zimny las, że nie mogłem tego zrzucić na "charakter" motocykla :) 

Dlatego Tiger - zostałem w rodzinie Triumpha, bez jazdy testowej. I powiem szczerze, lepiej wybrać nie mogłem :D 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Stajnia się rozrasta. Tym razem mój syn dokonał upgrade'u :) 

image.thumb.jpeg.340ab1ea5548568768e37b35cff536d5.jpeg