Skocz do zawartości

Wędkarstwo

scOti

Rekomendowane odpowiedzi

A czy ktoś życzliwy może mi naświetlić co musiałbym zdać, popłacić żeby powrócić do moczenia kija ? Sprzęt się w szafce kurzy a w sumie chętnie bym gdzieś połowił...

jeśli miałeś już kartę to o ile pamiętam ona się nie przedawnia, musiałbyś jedynie do koła jakiegoś się wbić, a tam wg wewnętrznych zarządzeń jakiś wewnętrzny egzamin i opłata [tzw. wpisowe], lub sama opłata

Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ :ph34r:

Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja.

zna ktoś z Was łowisko ATUREX ?http://www.aturex-lowisko.yoyo.pl/myślę tam skoczyć na spinning

"Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska

A ja chciałbym żeby ktoś nauczył mnie łowić rybki, bo zawsze chciałem spróbować, ale jakoś nie mam sprzętu, i wogóle. Jestem z okolic arturówka.Może w rochnie, tam jest duże jezioro czy tam staw? Piszcie na wiadomość prywatną :P

karta wędkarska nie traci ważności . Wystarczy wybrać sobie jaki okręg wędkarski cię interesuje' zapisać się do koła zrobić opłatę i gotowe . Jak nie masz karty , to ja robiłem w kole na 1go maja . Zapisałem się do koła , dali regulamin coby znać podstawy , przyjęli opłaty za egzamin ( nie pamiętam dokładnie ile ) i wypisali zaliczony egzamin . Potem do urzędu ochrony środowiska na tymienieckiego i wypisali kartę

Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... ;)

podpisrx.jpg

O tym łowisku ATUREX słyszałem ale nie byłem tam. A dziś wróciłem z rybek ze stawów prywatnych okolice Kalisza ale powiem że jestem zadowolony 10zł na cały dzień i nie musisz brać rybek, barek jest , ławeczki itp. A na samym początku zerwał mi się ok 5KG Jesiotr tuż przy samym brzegu ;( a po nim wyciągałem Karpia ok 3KG ;) Więc dzionek udany :smile:

motox.png

w sumie dobre łowisko jest na Kontrewersie można łowić bez karty i w sumie ryby też ładne można złowić kilka stawów do wyboru :smile:

karta wędkarska nie traci ważności . Wystarczy wybrać sobie jaki okręg wędkarski cię interesuje' zapisać się do koła zrobić opłatę i gotowe . Jak nie masz karty , to ja robiłem w kole na 1go maja . Zapisałem się do koła , dali regulamin coby znać podstawy , przyjęli opłaty za egzamin ( nie pamiętam dokładnie ile ) i wypisali zaliczony egzamin . Potem do urzędu ochrony środowiska na tymienieckiego i wypisali kartę

Kartę oczywiście mam, w takim razie muszę poszukać jakiegoś koła w okolicach Włocławka. Dzięki za info. Jak się uporam z papierami to mam nadzieję ,że z kimś z forum się spotkam nad wodą :smile:

O tym łowisku ATUREX słyszałem ale nie byłem tam. A dziś wróciłem z rybek ze stawów prywatnych okolice Kalisza ale powiem że jestem zadowolony 10zł na cały dzień i nie musisz brać rybek, barek jest , ławeczki itp. A na samym początku zerwał mi się ok 5KG Jesiotr tuż przy samym brzegu ;( a po nim wyciągałem Karpia ok 3KG ;) Więc dzionek udany :smile:

co to za łowisko? co tam pływa

Kto chętny na wypad:

http://www.rybobranie.pl/ciosenka/

?

"Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska

Więc tak jak obiecałam scOti :smile:

Łowisko w Woli Łokotowej jest prywatne, płaci się za wędkę 10 zł i za złowioną rybę ceny od 8 do chyba 25 zł, z tego co tam pan wymieniał w cenach są bąki, pstrągi, karpie, sandacze, szczupaki i coś tam coś tam. Tyle zapamiętałam :smile:

Na spining łowić można.

Super teren jak się znudzi łowić to można wypić kawę, poływać łódką, rowerkiem na zalewie który jest obok albo pośmigać. Teren ogrodzony, parking jest, wogóle fajna okolica.

Jak czegoś w info brakuje to podaję kontakt do właścicieli ( swoją drogą przemili ludzie i lubią motocyklistów - babcia jest najlepsza :P.

tel. 603785065

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

ja opłacałem w kutnie

Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... ;)

podpisrx.jpg

Siwutek, to gdzie lecimy? Ciosenka czy Łękowa wola? co pierwsze?

Kurna Łokotowa Wola :P scOti bo wylądujemy gdzieś pod Nowym Sączem :P

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

ups, tak to jest jak się z pracy pisze..

Kurna Łokotowa Wola :P scOti bo wylądujemy gdzieś pod Nowym Sączem :P

i że niby będziesz narzekać?:P

czwartek od rana lecimy w okolice Skierniewic, więc Ciosenka na inny termin

W piątek ,po pracy zrobił bym malutki wypadżik .najlepiej nanoc

Zrobiłem kartę tylko zostało ,wybrać i opłacić okreg .pomórzcie jaki

Patrząc na fote ciężko cokolwiek powiedzieć - wędki nie są jakieś drogie, zerknij nawet na allegro

no to chyba tylko Siwutek może się pochwalić co tam wyciągał dziś z wody :smile:

No Siwutek, wrzucaj foty :smile:

Jako że mnie nie miał kto pstryknąć zdjęcia bo siwutka jeszcze nie było:

Dołączona grafika

dzięki Siwutek za wypad:)

moja fota już jest w galerii - dobrze ze scOt był zemną bo tylko nogawę zamoczyłem, a gdybym sam był to za rybą do wody musiałbym skakać hehe

Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ :ph34r:

Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja.

Siwutek:

Dołączona grafika

Kolejne moje :

Dołączona grafika

oraz karpik którego pomagałem holować

Dołączona grafika