Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

6 6 15:33:18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co do spotkań czwartkowych należy już wziąć pod uwagę, że wcześniej się ściemnia... proponuję przesunąć start zlotu na godz. 17 a ruszenie tyłka gdzieś po 18.30

Opublikowano

Częściej takie podróże trzeba organizować ;) Noc, ciemna droga i 2 rzędy czerwieni na jakieś 500m, za***isty widok z tyłu :biggrin:

Opublikowano

Jak zwykle przyjemna wyprawa, ale karczek troszkę dokuczał... :P

Opublikowano

Było miło nawet moją yamahą nie odstawałem :smile:

Opublikowano

@Miqul, z całym szacunkiem do Ciebie, ale nie wiem jak musiałeś jechać, aby odstawać od grupy?

- Jako prowadzący ledwo przekraczałem "setkę", a to chyba nie dużo jak na motocykl :smile: Jak dziduję jest źle, bo za szybko, jak za wolno to mnie ludzie linczują, że to nie forum skuterzystów. Jechałem zatem z taką prędkością, aby nawet 125cmm się nie męczyły i jak widać chłopaki byli zadowoleni i dotarli do celu.

Do Strykowa to była katorga, bo jadąc całą trasę 50-60km/h byśmy jechali dwa dni  :riding:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

Suchy było okej :riding:

Opublikowano

Siemka

Ja niestety nie zdążyłem dojechać na spotkanie a jeszcze jak na nieszczęście lecąc do domu wyjeżdżam z łodzi w stronę strykowa a tu jakiś korowód motocykli ... było mi strasznie przykro że nie mogłem lecieć z wami :sad2:(((( . Poproszę raz jeszcze taki przelot mam nadzieję że zdążę :smile:

Pozdro

PS: z pozycji kierowcy samochodu osobowego korowodzik wyglądał zawodowo :smile:))))

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 31.08.2013 o 10:59, Suchy-wolk napisał(a):

@Miqul, z całym szacunkiem do Ciebie, ale nie wiem jak musiałeś jechać, aby odstawać od grupy?

- Jako prowadzący ledwo przekraczałem "setkę", a to chyba nie dużo jak na motocykl :smile: Jak dziduję jest źle, bo za szybko, jak za wolno to mnie ludzie linczują, że to nie forum skuterzystów. Jechałem zatem z taką prędkością, aby nawet 125cmm się nie męczyły i jak widać chłopaki byli zadowoleni i dotarli do celu.

Do Strykowa to była katorga, bo jadąc całą trasę 50-60km/h byśmy jechali dwa dni  :riding:

Niestety u mnie V-max jest niewiele ponad 100, jazda na max nie jest przyjemna i dla silnika i dla jeźdźca.

W takim razie chyba odkopię temat http://motocykle-lodz.pl/topic/2603-jazda-w-grupie-0-85kmh/#entry60367

Podobno nie ważne czym się jeździ, bo liczą się ludzie ale jak widać, tak jest do puki się nie ruszy z miejsca.

Edytowane przez miqul (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Chyba nie w tym rzecz, żeby grzebać w koszu ;)

Gdzieś w tym temacie widziałem propozycję tworzenia pod Centralem grup o określonych preferencjach prędkościowych. Jest to bardzo dobry pomysł, ponieważ widzę często nieporozumienia na tym tle.

Świetnie jest razem zrobić trasę, w sporej grupie, ale nie zawsze się da.

Wiem, byłoby to na początku zamieszanie, ale możnaby pod Centralem "wydzielić" takie właśnie strefy co do preferencji/możliwości prędkościowych :smile:

Ułatwiłoby to tworzenie się grup przejazdowych. Najpierw ruszaliby najszybsi itp., a i tak wszyscy spotkaliby się u celu :smile:

Ale to tylko taki mój pomysł :P

Kiedy wsiadam na motocykl, budzę się ze snu i zaczynam prawdziwie żyć...

Opublikowano

podziały? a nie lepiej dogadać się na miejscu i latać z ludźmi którzy to samo preferują?

Opublikowano

SOBOL ta kałuża to nie łzy...
posikałem się ze śmiechu ;)

Opublikowano

W dniu 1.09.2013 o 19:30, s2nter napisał(a):
Najpierw ruszaliby najszybsi

Chyba najpierw najwolniejsi :smile:

Honda

Opublikowano

Najpierw muszę wybrać się pod Central i zobaczę sobie jak to wygląda :biggrin: Jakby coś to moje V przelotowe, ze względu na zmienione przełożenia, to 80-95 km/h ;)

Kiedy wsiadam na motocykl, budzę się ze snu i zaczynam prawdziwie żyć...

Opublikowano
  W dniu 1.09.2013 o 18:54, 'miqul' napisał(a):

Niestety u mnie V-max jest niewiele ponad 100, jazda na max nie jest przyjemna i dla silnika i dla jeźdźca.

Michał, jadąc z przodu nie byłem w stanie sprawdzić kto jedzie za mną, na jakiej maszynie. Spod Centrala to ruszyli "wszyscy", a czy ktoś miał ochotę jechać wyznaczoną przeze mnie trasą, to nie wiem. Jako prowadzący muszę dobrać tą uniwersalną prędkość. Jak widać większość jest zadowolona.

W dniu 1.09.2013 o 18:54, 'miqul' napisał(a):

jazda na max nie jest przyjemna i dla silnika i dla jeźdźca.

Zauważ, że jechali też ludzie na mocnych sportach i poniżej tych 80km/h, to nadgarstki odpadają po parunastu kilosach. Nie oszukujmy się, ale na takie trasy trzeba się przygotować, bo nigdy nie jeździliśmy do Spały czy innych miejscowości 50-70km/h, jeżeli chcesz pojechać swoim tempem, to mówisz przed wycieczką o tym fakcie i się dogrywa grupę tych wolniejszych.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

Suchy jak tak patrze na rejestracje na forum to pojawia się coraz więcej osób na 125 tkach może się znajdzie tam ktoś równie ogarnięty co Ty i prowadził by wolniejszą grupę można by się było nad tym zastanowić przy okazji nowego sezonu

www.szpiegowskie.com.pl

Opublikowano

Po co szukac osoby do prowadzenia takiej grupy?

Jesli ma ktos ochote jechac , sam moze sie poptyac na spotkaniu ,kto leci z jego predkoscia.

Predkosc ponizej 100 dla wiekszosci osob jest meczaca...

Ja preferuje predkosc z 2 na przodzie, wiec znalazlem swoja ekipe , z ktora latam. Mysle ze takie rozwiazanie jest najkorzystniejsze dla wszystkich.

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 1.09.2013 o 21:06, Turboldz napisał(a):

Suchy jak tak patrze na rejestracje na forum to pojawia się coraz więcej osób na 125 tkach może się znajdzie tam ktoś równie ogarnięty co Ty i prowadził by wolniejszą grupę można by się było nad tym zastanowić przy okazji nowego sezonu

Pomysł jak najbardziej dobry

W dniu 2.09.2013 o 09:22, Lans napisał(a):

Po co szukac osoby do prowadzenia takiej grupy?

np. po to żeby się nie zgubić gdy większość będzie daleko z przodu

Edytowane przez koperta4512 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

W dniu 2.09.2013 o 09:22, Lans napisał(a):
Po co szukac osoby do prowadzenia takiej grupy? Jesli ma ktos ochote jechac , sam moze sie poptyac na spotkaniu ,kto leci z jego predkoscia. Predkosc ponizej 100 dla wiekszosci osob jest meczaca... Ja preferuje predkosc z 2 na przodzie, wiec znalazlem swoja ekipe , z ktora latam. Mysle ze takie rozwiazanie jest najkorzystniejsze dla wszystkich.

Zgadzam się. Jazda na motocyklu ma sprawiać przyjemność i jest to główne założenie.

Każdy ma swoje preferencje i dlatego trzeba sobie umiejętnie wybrać ekipę na wspólną trasę.

Nikt nie będzie się ograniczał do 80km/h jeśli może jechać 3 razy tyle...

qxK0W5f.jpg

Opublikowano

wystarczy zobaczyć kto na czym jeździ ,dopasować możliwości,spytać gdzie leci i się podłączyć,radość i satysfakcja gwarantowana bez napięć i katuszy dla moto i prowadzacego

Opublikowano
  W dniu 2.09.2013 o 14:38, koperta4512 napisał(a):

np. po to żeby się nie zgubić gdy większość będzie daleko z przodu

Prędkość przelotowa ma też wpływ na długość trasy więc tym bardziej lepiej się orientować przed wylotem, co by wschód słońca kogoś nie zastał w drodze powrotnej przy jakimś dłuższym wypadzie spod centralu :smile:

Opublikowano

Marudzicie stale , trzeba się dopasować ,albo odpuścić jazdę w grupie :decayed:

Opublikowano

To jak z kobietami :P

Jeśli nie wiesz czy dotrzymasz tempa - nie podchodź :P

qxK0W5f.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...