Skocz do zawartości

Kat A ok 1200 zł - grupa min 10 osób

NIKT

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.
Dzwoniłem z ciekawości po autoszkołach z zapytaniem czy jeśli zapiszę się ze znajomymi (4 osoby) to czy dostanę jakąś zniżkę grupową na kat A, ponieważ autoszkoły mają czasami takie promocje.

W jednej autoszkole dostałem (hmmm "kpiącą/prześmiewczą") odpowiedz od Pani, że "jakby Pan przyszedł i zaoferował z 10 osób to moglibyśmy porozmawiać o kwocie hmmmm 1200zł osoba".

W duchu wyzwanie zaakceptowałem i odpowiedziałem "Dobrze popytam wśród znajomych i jak uzbieram 10 osób to się do Pani zgłoszę"

Pani mega zdziwiona wręcz zszokowana, a ja pytam Was czy byliby jacyś chętni na taką cenę ?
Jeżeli byłoby więcej niż 10cioro chętnych  to myślę, że i taką informację bym Pani podał i niech obniża bardziej :D
To nie jest żadna obietnica czy oferta. Pytam z ciekawości bo skoro zamiast 1500zł można przycwaniakować :D

Proszę o powstrzymanie się od zbędnych komentarzy i nierozpętywanie gównoburzy, a osoby chcące tak jak ja zaoszczędzić z 200-300 zł o wpisanie się w tym temacie.

1-4 . Ja i znajomi
5
6

Brakuje 2ch osób.

Rozmawiałem ponownie i cena 1200 zł jest "zagwarantowana".
Zostaje tylko postawić Panią przed faktem dokonanym i sprawdzić czy nie wycofa się z danego słowa.

W razie czego można by korzystać częściej.

Edytowane przez NIKT (wyświetl historię edycji)

Autoszkola Turbo oferuje za 600 zł kat A, na forum ogłaszali nawet. Z dofinansowaniem.
To prawda.

Byłem i się wszystkiego dowiedziałem, wniosek pobrałem. Przyznam że bardzo mili i sympatyczni oraz pomocni ludzie pracują w tej autoszkole. Szczególnie pan Sebastian, który zaangażował się i dowiadywał się o możliwość zmiany klauzul we wniosku dofinansowania. Za co mu serdecznie dziękuję.

Niestety forma dofinansowania sprawiła, że nie mogę z tego skorzystać.

Wypełnia się wniosek o dofinansowanie, który musi podpisać pracodawca. Na wniosku jest m.in. klauzula że pracodawca zobowiązuje się do podpisania umowy gdy wniosek zostanie pozytywnie rozpatrzony. U mnie w pracy jest to nie do przeskoczenia (korporacja, produkcja). Nawet gdybym podpisał dodatkową, zabezpieczającą umowę między mną a firmą (moim zdaniem mało elastyczne osoby w HR, tylko tyle mogę dodać). No i brak kożyści dla pracodawcy z tego szkolenia, jeszcze usłyszałem.

Przypuszczam, że firmy transportowe i tzw. prywaciarze bez problemu na tą formę przystaną.

Wysłane z mojego HT16 przy użyciu Tapatalka

Prywaciarz by podpisał gdyby to był kurs np. na wózki widłowe bo by miał osobnika do darmowej jazdy w robocie na wózkach. A tak to wątpię że bez jakiś dodatkowych zachęt by na to poszedł. Lepiej dać te 600zł więcej i zrobić sobie kurs samemu.  Sam mam kurs na wózki i nigdzie u prywaciarzy się do tego nie przyznawałem bo bym musiał jeździć wózkiem w godzinach pracy. Takie życie trzeba patrzeć na swój interes i nie liczyć na firmę szczególnie małą jakich wiele.

Prywaciarz by podpisał gdyby to był kurs np. na wózki widłowe bo by miał osobnika do darmowej jazdy w robocie na wózkach. A tak to wątpię że bez jakiś dodatkowych zachęt by na to poszedł. Lepiej dać te 600zł więcej i zrobić sobie kurs samemu.  Sam mam kurs na wózki i nigdzie u prywaciarzy się do tego nie przyznawałem bo bym musiał jeździć wózkiem w godzinach pracy. Takie życie trzeba patrzeć na swój interes i nie liczyć na firmę szczególnie małą jakich wiele.

Wysłane z mojego HT16 przy użyciu Tapatalka

Myślałem że wszelkiego rodzaju umowy są z kursantem.

Edycja:

Zamieniłem treść na obrazek.

10a1512795624221257acfcaab2a87f4.jpg&key=4126e74d8a5458a266632ed0f338e89c026dd575c259aed2322c50660deb7ecc

[mention=2805]NIKT[/mention] to ta autoszkola ma bardzo skomplikowana nazwe[emoji23]
Bardziej niz Ci sie wydaje.

Wysłane z mojego Luna przy użyciu Tapatalka

Kto chciał to napisał do mnie lub zadzwonił i się dowiedział wszystkiego.

Nazwy szkoły nie podawałem oficjalnie specjalnie ponieważ:
po pierwsze jestem osobą bardzo interesowną
po drugie na razie jest to pisane palcem po wodzie co za tym idzie - do momentu, aż pierwsza grupa w tej cenie by nie skorzystała nie ma sensu ogłaszać wszem i wobec nazwy szkoły
po trzecie zaraz by dzwoniono do autoszkoły z pytaniem czy to nie fejk i czy aby na pewno (już dzwoniono i dzisiaj mi o tym powiedziano)
po czwarte jeśli się nie uda nie chcę puścić famy i robić antyreklamy autoszkole.

Przy okazji obdzwoń wszystkie autoszkoły, spotkaj się z właścicielami, rozmów się z każdym z nich i napisz temat podając wszystko na tacy jeśli chcesz :)

Wracając do tematu.
Właśnie jestem po ostatniej rozmowie.

Limit osób został ustalony na minimum 4 osoby (już nie 10) i jeśli przyjdzie grupa 4 osób zapisać się i powie, że jest z Forum Łódzkich Motocyklistów ma być 1200 zeta.
W związku z powyższym grupa już się zebrała więc resztę info podam jak faktycznie okaże się że Pani nie poleciała w i faktycznie zawoła 1200 zł, ponieważ na razie jest wszystko "na gębę", a każdemu musi pasować czas i miejsce aby w tym samym momencie się zjawili zapisać się na kurs.

Z tematu co prawda nie skorzystam ale szacunek Kolego @NIKT, za tak rozważne i rozsądne rozegranie tego tematu! Jak dobrze, że w dobie "internetów", niektórzy wiedzą jak postępować i działać aby skutecznie i bezpiecznie coś zorganizować. Powodzenia w załatwianiu upustów i potem na samym egzaminie!!!