eramus Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Witam, szukam firmy, która zajmuję się robieniem posadzek, schodów itp. z betonu polerowanego/ dekoracyjnego. Może ktoś z forumowiczów się tym zajmuje albo zna firmę, która takie coś może wykonać? 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Beton polerowany a cienkwarstwowy beton dekoracyjny to chyba nie do końca to samo. Trochę grzebałem w temacie swego czasu bo w domu mam posadzkę betonową. To ma być warstwa ozdobna na już istniejącej posadzce czy chcesz wykonać posadzkę betonową ? Warstwa ozdobna na istniejącej posadzce - dekoracyjne cienkowarswowe posadzki betonowe - koszt 200 - 300 zł m2 Posadzka betonowa zacierana na gładko - koszt ok. 100 zł m2 - ale to metoda przemysłowa i trudno znaleźć wykonawcę na małe powierzchnie. Z kolei szlifowanie i polerowanie betonu daje świetne efekty i można stosować je na nowoutworzonych powierzchniach jednak jest to przede wszystkim metoda renowacji już istniejących posadzek betonowych więc pierwszy szlif możliwy jest po co najmniej miesiącu od wykonania posadzki - koszt od kilkudziesięciu zł za m2 Bardzo możliwe, że posadzki żywiczne moga również imitować polerowany beton. W swojej wypowiedzi zmierzam do tego , że łatwiej szukać wykonawcy gdy sami precyzyjnie wiemy czego nam trzeba. W razie czego mogę dać namiar na firmę, która wykonuje posadzki betonowe, nie boi się wyzwań, szlifem chyba też się zajmują, żywicami także ale raczej nie cienkowarstwowym betonem dekoracyjnym i w mieszkaniu w bloku też raczej się nie podejmą (choć tego bym nie przesądzał) Edytowane 20 Lutego 2019 przez jcb (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Wylewek jeszcze nie ma. Myślę o betonie na podłodze w łazience zamiast terakoty. I właśnie szukam firmy która wyjaśni i podpowie co i jak. 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaszek Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Widziałem jak się robi ten ładny śliski beton na dużych powierzchniach i spokojnie można zrobić to samemu. Kupuje się taki płyn jak lakier bezbarwny ale nie znam nazwy i wylewa ładnie roznosząc na betonie cienką warstwę. Potem sypie się piasek kwarcowy mieszany różnokolorowy. Potem znów rozprowadza się równo cienką warstwę tego płynu i mamy ładny ślący beton o wyglądzie piasku. Jeśli chodzi o coś innego to nie pomogę ale to akurat łatwe do zrobienia. Tylko czy można kupić ten płyn i piasek płukany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Robaszek - z opisu wynika, że masz na myśli żywice posadzkowe. Jeżeli to tylko łazienka to raczej trzeba stawiać na zwykłą wylewkę plus rozwiązania dekoracyjne cienkowarstwowe - mała powierzchnia więc nie ma co kombinować. Będzie najszybciej a niewielka powierzchnia sprawi , że ogólny koszt nie będzie wielki. Jednak zawsz będzie to droższe niż płytki. Żywica może być barwna lub przejrzysta - pod przejrzystą można dać cokolwiek - nawet fototapetę więc ostateczny efekt ograniczony jest tylko wyobraźnią :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi