eramus Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Witam, szukam firmy, która zajmuję się robieniem posadzek, schodów itp. z betonu polerowanego/ dekoracyjnego. Może ktoś z forumowiczów się tym zajmuje albo zna firmę, która takie coś może wykonać? 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie "
jcb Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Beton polerowany a cienkwarstwowy beton dekoracyjny to chyba nie do końca to samo. Trochę grzebałem w temacie swego czasu bo w domu mam posadzkę betonową. To ma być warstwa ozdobna na już istniejącej posadzce czy chcesz wykonać posadzkę betonową ? Warstwa ozdobna na istniejącej posadzce - dekoracyjne cienkowarswowe posadzki betonowe - koszt 200 - 300 zł m2 Posadzka betonowa zacierana na gładko - koszt ok. 100 zł m2 - ale to metoda przemysłowa i trudno znaleźć wykonawcę na małe powierzchnie. Z kolei szlifowanie i polerowanie betonu daje świetne efekty i można stosować je na nowoutworzonych powierzchniach jednak jest to przede wszystkim metoda renowacji już istniejących posadzek betonowych więc pierwszy szlif możliwy jest po co najmniej miesiącu od wykonania posadzki - koszt od kilkudziesięciu zł za m2 Bardzo możliwe, że posadzki żywiczne moga również imitować polerowany beton. W swojej wypowiedzi zmierzam do tego , że łatwiej szukać wykonawcy gdy sami precyzyjnie wiemy czego nam trzeba. W razie czego mogę dać namiar na firmę, która wykonuje posadzki betonowe, nie boi się wyzwań, szlifem chyba też się zajmują, żywicami także ale raczej nie cienkowarstwowym betonem dekoracyjnym i w mieszkaniu w bloku też raczej się nie podejmą (choć tego bym nie przesądzał) Edytowane 20 Lutego 2019 przez jcb (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj
eramus Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Wylewek jeszcze nie ma. Myślę o betonie na podłodze w łazience zamiast terakoty. I właśnie szukam firmy która wyjaśni i podpowie co i jak. 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie "
Robaszek Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Widziałem jak się robi ten ładny śliski beton na dużych powierzchniach i spokojnie można zrobić to samemu. Kupuje się taki płyn jak lakier bezbarwny ale nie znam nazwy i wylewa ładnie roznosząc na betonie cienką warstwę. Potem sypie się piasek kwarcowy mieszany różnokolorowy. Potem znów rozprowadza się równo cienką warstwę tego płynu i mamy ładny ślący beton o wyglądzie piasku. Jeśli chodzi o coś innego to nie pomogę ale to akurat łatwe do zrobienia. Tylko czy można kupić ten płyn i piasek płukany. 1 Cytuj
jcb Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Robaszek - z opisu wynika, że masz na myśli żywice posadzkowe. Jeżeli to tylko łazienka to raczej trzeba stawiać na zwykłą wylewkę plus rozwiązania dekoracyjne cienkowarstwowe - mała powierzchnia więc nie ma co kombinować. Będzie najszybciej a niewielka powierzchnia sprawi , że ogólny koszt nie będzie wielki. Jednak zawsz będzie to droższe niż płytki. Żywica może być barwna lub przejrzysta - pod przejrzystą można dać cokolwiek - nawet fototapetę więc ostateczny efekt ograniczony jest tylko wyobraźnią :-) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi