Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Co wybrać BMW R1200 GS v Triumph Tiger v Honda Varadero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moi drodzy jako że sprzedałem swojego v-stroma 650 potrzebuje waszej opinii co dalej kupić. W temacie opisałem jakie modele mnie interesują. Nie będę ukrywał że skłaniam się bardziej ku GSa. Budżet 20 tys. Najbardziej zależy mi na komforcie podróżowania. Liczę na wasze podpowiedzi i opinie.  Z góry dzięki za pomoc.  

Opublikowano

GS>varadero>triumph takie jest moje zdanie. Szkoda, że mały budżet bo africa nowa jest zajefajna.

Opublikowano

Ponoć każdy kończy na GSie więc po co sobie drogę wydłużać? 😉

A tak serio, napisz jeszcze do jakiej turystyki Ci to moto potrzebne? Dominuje asfalt, luźne czy mokre? 😉

Gdybym miał wydać 20 000zł to przed zakupem pewnie zapytałbym się na forum, ale potem i tak osobiście przejechał się albo chociaż przysiadł do każdego z rozważanych modeli. 
Marka/model nie zagwarantują Ci dopasowania do Twojego ciała, długości rąk, nóg, tułowia itd. Jesli średnia z postów wskaże np. GSa jako zwycięzcę to nie znaczy, że to będzie dla Ciebie najlepszy wybór.

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś oglądać wszystkie trzy modele i decydujące będzie co można dostać w dobrym stanie. W segmencie Adventure w tych pieniądzach niestety jest bardzo dużo sprzętów baaardzo mocno wyeksploatowanych, zwłaszcza GSów. Przerabialiśmy temat jak szukaliśmy moto dla naszego Łukasza-w GSach  w zakresie cenowym między 25 a 35 złom gonił złom i złomem poganiał :( Dlatego między innymi wtedy padło w końcu na KTMa.

Jeśli zdecydujesz, że Wiadro jest jedną z opcji, to zapraszam do nas do salonu na MIlionową 3/5- mamy Varadero z polskiego salonu, pierwszy właściciel, prawdziwe 66 tysi przebiegu. Nawet jak się nie zdecydujesz, to będziesz miał bazę porównawczą do innych "perełek" na rynku ;)

Polub nas na Facebook'u http://www.facebook.com/Motorwings

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz.

Jeśli chodzi o jazdę to raczej asfalt ale czasami lubię sobie pojeździć po leśnych drogach :)  Jeśli chodzi o GSa to niektóre egzemplarze będą pasować ponieważ jestem niski (udało mi się na jednym przejechać) i byłem zadowolony z jazdy. MOTORWINGS masz racje i mimo to że podoba mi sie GS to rozsądek podpowiada żebym sobie odpuścił. Kolega z forum jakiś czas temu wysłał mi wasze ogłoszenie i na pewno przyjadę zobaczyć, bo faktycznie jest warto ale to dopiero w przyszłym tygodniu. A jak się uda to może jutro zobaczę Tigera.

Jeszcze raz dziękuję.

Opublikowano

Jak miałbyś wydać 20tyś na GS1200 to lepiej wydaj je na GS1150 i na pewno będzie lepszy😉

A jak byś chciał usiąść, to zapraszam tylko mój jest wyyysoki jak ja:-)