Madman Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Witam mam pytanie macie jakiegoś rozsądnego lakiernika chciałbym pomalować virago w czarny mat a lakiernicy typowo samochodowi krzyczą za to jak za pomalowanie samochodu 0 Cytuj Dobrze że nie jestem normalny bo już dawno bym zwariował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spowiednik Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Cóż, w poprzednim roku malowałem całą swoją Kawę - rama, owiewki, bak, wahacz, silnik, wszystko. Dopiero siódmy lakiernik podjął się pomalowania wszystkiego. Nie wykonał najgorzej tego lakierowania, ale bak ma do poprawki. Kasa niestety dość wysoka. Jak spytałem czy mam go polecać, to stwierdził, że nie bardzo, że zrobił wyjątek ze względu na znajoomego ( szło z polecenia). Myślę, że będziesz miał problem i trzeba mocno szukać. Myślę, że tanio też nie znajdziesz - widziałem prace tanich lakierników , na których się nie zdecydowałem, bo była to totalna kaszana. Co tu gadać - lakiernicy mają roboty od groma, aut jest coraz więcej, a jak mają się bujać z motocyklem zamiast z prostymi zderzakami, to ogólnie się im nie chce. Mam nadzieję, że znajdziesz i życzę powodzenia! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madman Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Dzięki za pokrzepienie 😜 a tak serio wiem, że z tym jest problem cena za bak dwa nadkola i dwie osłony wahają się od 1500 do 2000 trochę paranoja jak dla mnie w szczególności że dostarczę te części już zdemontowane. Zastanawiam się czy nie okleje folią bo o to łatwiej 0 Cytuj Dobrze że nie jestem normalny bo już dawno bym zwariował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spowiednik Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 No niestety, wolałbym napisać coś lepszego , ale na chwilę obecną tak to wygląda. Znajomy 2 lata temu lakierował XX i najtaniej znalazł za 1600 zł - bak + plastiki. Ja tam jeszcze te ceny mogłbym przełknąć, ale żeby w tych cenach był i dobry czas i dobre wykonanie.... ale zazwyczaj cena jest wysoka, a i tak są opóźnienia i po drodze masa problemów, a na koniec coś do poprawki. Wiem, że w Konstantynowie jest chyba 2-3 lakierników motocyklowych. Poszukaj tam. Może ceny będą trochę lepsze niż w Łodzi. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madman Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Dzięki za podpowiedź 0 Cytuj Dobrze że nie jestem normalny bo już dawno bym zwariował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Wło Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 kawal od Łodzi ale możesz spróbować u niego. https://goo.gl/maps/3VKc795SfV72 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madman Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Spoko nie tak daleko dzięki za cynk 0 Cytuj Dobrze że nie jestem normalny bo już dawno bym zwariował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Dnia 30.11.2018 o 06:04, Madman napisał: 1500 do 2000 trochę paranoja jak dla mnie w szczególności że dostarczę te części już zdemontowane. Kolego, bawiłem się w mały zakład lakierniczy z kolegą/wspólnikiem i nawet nie masz pojęcia ile roboczo godzin zajmuje pomalowanie czegokolwiek i żeby było to zrobione dobrze! Nie wspomnę o cenie DOBREGO lakieru z dobrej mieszalni, bezbarwnego, podkładu a i nawet samego nitra czy rozcieńczalników. Wiedza i ilość warstw, żeby to wyglądało no i samego polerowania na koniec! Później wdychanie tego smrodu... Dobry pistolet, żeby nie narobił baboli też trzeba dać kwotę, która ma 3 zera. Za konserwację podwozia, brałem 350-400 zł A to to nic w porównaniu do takich elementów jak motocyklowe.... Z uśmiechem zaakceptuj kwotę, bo 1500 to promocja albo robota w komórce z węglem. 2 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madman Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Wiesz ja patrzę przez pryzmat malowania elementów w samochodzie bak dawa nadkola i dwie osłony wielkości dłoni to jest do pomalowania. Średnio za element samochodowy typu błotnik lakiernik bieże od 200 do 300zl to liczyłem na kwotę oscylującą w okolicach 1000 zł. Prosta kalkulacja ale dla lakiernia to nie są elementy tylko cały motocykl. Tak do tego podchodzi większość lakierników. Za 4 nadkola 1000 za 4 elementy motocykla 1500/2000zł dziwna matematyka jak dla mnie 1 Cytuj Dobrze że nie jestem normalny bo już dawno bym zwariował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 200zł juz dawno nie biora, teraz od 300 w górę i to ci słabsi wszystko poszło w górę wiec 1500 to nie jest zła cena 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 https://m.facebook.com/airsisters.aerograf/?locale2=pl_PL 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madman Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Ok zrozumiałem jestem malkontentem no cóż dzieci i żona muszą dostać tańsze prezenty na święta a virago nowy lakier 1 Cytuj Dobrze że nie jestem normalny bo już dawno bym zwariował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BirdHear Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 A próbowaliście może sami malować motocykl? Jaki rodzaj farby trzeba kupić? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kande Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 A próbowaliście może sami malować motocykl? Jaki rodzaj farby trzeba kupić?Plakatową Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spowiednik Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Ogólna uwaga - ja rozumiem, że życie jest coraz droższe. Rozumiem, że ceny lakieru są droższe. Rozumiem również, że za wiedzę i doświadczenie się płaci. To normalne i jeśli coś kosztuje daną sumę - OK. Jeśli mnie stać to mogę się na to zdecydować bez problemu. W każdym razie malowanie moto typu ścigacz, bez wchodzenia w silnik i ramę, w cenie 1500-2500 jest moim zdaniem do przyjęcia i w miarę logiczne. Tylko jedna sprawa - większość lakierników bardzo chętnie narzuca ceny rynkowe jak za dobre malowanie i jak za dobre lakiery, ale robota raz, że jest opóźniona na maksa, a dwa że jakość ni jak nie przystaje do tej ceny. I dla mnie jest właśnie to na maksa wkurwiające. Łatwo jest pisać o stereotypach, o oczywistych sprawach związanych z przepełnieniem rynku i ze wzrostem cen. Ale sam byłem niedawno poszukującym i wierzcie mi , że rynek lakierników w łódzkim jest spierdolony na maksa - przez ceny, po terminy na jakości pracy kończąc. Edit: to samo zresztą można powiedzieć o galwanizowaniu, regeneracjach i rynku części używanych. Jedynym plusem, że mamy jeszcze kilku dobrych mechaników w mieście i ze 2-3 dobre lakiernie proszkowe z niezłym piaskowaniem. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez spowiednik (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madman Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 A co sądzicie o oklejenia folią? 0 Cytuj Dobrze że nie jestem normalny bo już dawno bym zwariował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Jeszcze w kwestii malowania aut u lakiernika. Nie wiem skąd macie ceny 200-300zł. Ja w 2017 pod koniec płaciłem 600zł + VAT za element (dach) wraz z usunięciem uszkodzenia i zabezpieczeniem przed rdzą. Ceny są jakie są, mnie się wydaje, że za 300zł to znajdziesz raczej kogoś kto jest słaby, albo kto się uczy. Ewentualnie jak dobry znajomy to odpuści robociznę. Co do oklejania - nie mam doświadczenia. 1 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 to zalezy, błotnik 300, zderzak 300. Wiadomo ze maska ,dach już więcej 1 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spowiednik Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Okleiłem dwa motocykle folią bezbarwną w celu zabezpieczenia lakieru. Cóż, rok mija i jest git. jestem po kilku myjniach, nic nie schodzi. Trochę krótko, żeby udzielić 100% odpowiedzi, ale póki co nie zanosi się na lipę. Oklejałem w Xlinie. Polecam - można się umówić logicznie, ceny do przyjęcia jak za tak staranną jakość pracy. Z kolorem nie mam doświadczenia. Mało widzę foliowanych motocykli na ulicy, ale bardoz dużo na wyścigach. Cóż, na pewno folię można nakleić i będzie działała, ale z jakiejś przyczyny mało ludiz robi na ulicę. Chyba koszt folii w przypadku motocykla zbliża się do kosztów lakierowania. Zresztą jeśli chodzi o samochody również. Pytając dwa-trzy lata temu o możłiwość zrobienia folii dobrej jakości na samochodzie coupe ( firma na kolumny) dostałem cenę 4000-6000 zł. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madman Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Koszty są chorendalne jak na tak małe powieszchnie ale czego nie robimy dla swojej maszyny 😀 0 Cytuj Dobrze że nie jestem normalny bo już dawno bym zwariował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmielu Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Może hydrografika?Niestety nie wiem jak to kosztowo wygląda, tak tylko rzucam temat.PozdroWysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Dnia 8.12.2018 o 07:25, Madman napisał: A co sądzicie o oklejenia folią? Fajna sprawa. Kolega ostatnio Panigale okleił. Przed: Czerwony. Po: Czarny mat. 0 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madman Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Fajny efekt jak możesz powiedzieć gdzie i za ile to zrobiłeś byłoby super 18 godzin temu, Rogal napisał: Fajna sprawa. Kolega ostatnio Panigale okleił. Przed: Czerwony. Po: Czarny mat. 0 Cytuj Dobrze że nie jestem normalny bo już dawno bym zwariował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radsoon Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Gdzie swoją drogą polecacie coś malować? Mam do oddania 2x pokrywy zaworów (struktura czarny mat), stopki centralna i boczną oraz 2x felgi 17' + 18' ( odświeżenie ) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 @Madman Niestety, jedynie mogę zachwalić efekt bez możliwości polecenia kogokolwiek w okolicach łodzi lub podania ceny. Choć wiem, że jednymi z najlepszych w Polsce są https://apexclan.pl/ Jest to partner takiego portalu jak motobanda.pl 0 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi