Koza666 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 witam mam problem po szlifie cylindra w moim derbi, założyłem tłok meteora ktory jest spasowany na 0,045 moto bardzo sie grzeje i 2 razy spuchł mi tłok w poniedziałek jade na powiekszenie luzu ale nie iwem o ile.Szlif robiłem w jarmocie podobno gość ma ogromną wiedze i doświadczenie jest w stanie mi ktoś pomóc ? pozdrawiam 0 Cytuj
ktos Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 witam mam problem po szlifie cylindra w moim derbi, założyłem tłok meteora ktory jest spasowany na 0,045 moto bardzo sie grzeje i 2 razy spuchł mi tłok w poniedziałek jade na powiekszenie luzu ale nie iwem o ile.Szlif robiłem w jarmocie podobno gość ma ogromną wiedze i doświadczenie jest w stanie mi ktoś pomóc ? pozdrawiamPo pierwsze, to czy gaznik jest prawidlowo ustawiony?Po drugie,jesli masz rozebrany silnik po raz drugi to zlec ponowny pomiar tloka i cylindra w warsztacie Bernarda Ceglinskiego na ul.KilinskiegoPo trzecie,jaki luz montazowy zaleca konstruktor tego silnika?Z uslug firmy Jarmot jestem bardzo nie zadowoly... 0 Cytuj Modjo Garage-mechanika pojazdowa-507-098-858. Zapraszam
Łukasz_Sob Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Tłok Meteor to taki lepszy Chińczyk,jest jeszcze opcja na obróbkę termiczną tłoka (gotowanie w oleju) 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
Gulek Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 Sobol chyba to gotowanie w oleju to żadko się już wykonuje ja kiedyś w swojej TZR 80 robiłem szlif u gostka co ma warsztat chyba na Jarowej ,uliczka odchodząca od Infladzkiej ,można też od strony Warszawskiej jest szyld nadal że robią motoszlify doradzają z doborem tłoka jak im zaniesiesz cylinder jeśli się nie mylę to miałem podobne do twojej tolerancję i problemów nie było z puchnięciem napisz jaki masz cylinder ??? tunning ,tulejowany itp. zaleca się również dolewanie wiekszej dawki oleju ,bezpośrednio w bak,,mimo że twoje moto posiada dozownik oleju podczas okresu docierania i spokojną jazdę do 1000km 0 Cytuj TZR 80RR->GSXR 600K2->CBR 600 RR
Koza666 Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 dzięki za zainteresowanie ale problem już dawno rozwiązłałem dąłem luz 0,6 i już 1500 km zrobione i wszystko pięłknie i kompresja też dobra po prostu gość dał zamały luz pozdrawiam 0 Cytuj
MateuszZR7 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 W silniku Minarelli Am6 zalecany luz montażowy wynosi 0,05 lub 0,06. Podczas docierania faktycznie możesz dolać oleju do baku aby mieszanka była bogatsza w oliwę 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi