Skocz do zawartości

Rozpoczęcie sezonu motocyklowego w Łodzi nadchodzi wielkimi krokami. Dowiedz się więcej tutaj.

Rozpoczęcie sezonu właśnie trwa. Widzimy się na kolejnej edycji.

Czujnik Prędkości Honda Cbr 600

niko000

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż przestał mi działać prędkosciomierz lukałem zegary wszystkie ściezki itd wyglada ok wiec stawiam na czujnik predkosci it u moja prosba czy ktos z was orjetuje się gdzie on się znajduje.

działkowy emeryt

napisz chociaż która to CeBeeRa bo F2 a w F3 jest zdaje się gdzie indziej

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

działkowy emeryt

w F2 czujnik prędkości znajduje się pod zegarami i napedzany jest mechanicznie linką, w F3 czujnik mogł znajdować się albo na pokrywie/deklu przy zębatce zdawczej, zliczając do impusatora obroty tej zębatki - zdarzają się takie modele z USA.Natomiast standardowym rozwiązaniem F3ki jest hallotron - elektroniczny czujnik prędkości, umiejscowiony w obudowie skrzyni biegów, przy bloku cylindrów, i czyta prędkośc obrotową zębatki 6-biegu, czyli klasyczny czujnik Hall'a :)zanim zaczniesz to rozbebeszać, idź od licznika w dół - na zasadzie po nitce do kłębka - i sprawdzaj wszystkie połączenia kostek - psikaj dla pewności w kostkę jakimś WD40, może pomoze ;)

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

• 5 lat później...

Witam jestem tu nowy i pacjent to honda hornet 600 2003r . A wiec problem polega na tym że nie działa mi prędkościomierz który jest elektroniczny i potrzebuje dowiedzieć sie gdzie znajdę czujnik prędkości . Jakie kable są odpowiedzialne to sprawdzę przejścia pomiędzy licznikiem a czujnikiem