master611 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) Uleglem w czerwcu powaznemu wypadkowi na motocyklu nie z mojej winy; z racji dnia i pory dnia odszkodowanie jakie mi przysluguje to z OC sprawcy; jakiego prawnika polecacie aby zajal sie ta sprawa? jak narazie i tak wszystko stoi w martwym punkci poniewaz czekam na wezwanie na sprawe w sadzie ktos cos? Edytowane 13 Września 2018 przez master611 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Jakie znaczenie ma dzień i jego pora? Do czasu uprawomocnienia wyroku, w sprawie nie ma winnego i ubezpieczyciel prawdopodobnie będzie ciąć wszystko o 50% już na dzień dobry. Teraz wszystko będzie zależeć od tego, ile masz szczęścia i na ile druga strona poczuwa się do winy. Na etapie prokuratury nie było propozycji warunkowego umorzenia? 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master611 Opublikowano 13 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) 37 minut temu, Logan napisał: Jakie znaczenie ma dzień i jego pora? Do czasu uprawomocnienia wyroku, w sprawie nie ma winnego i ubezpieczyciel prawdopodobnie będzie ciąć wszystko o 50% już na dzień dobry. Teraz wszystko będzie zależeć od tego, ile masz szczęścia i na ile druga strona poczuwa się do winy. Na etapie prokuratury nie było propozycji warunkowego umorzenia? ze wzgledu na fakt przebywania ponad 7dni w szpitalu sprawe przejal sad; mnie jedynie przesluchala policja po zdarzeniu , mam czekac dopoki biegli nie ustala przyczyn wypadku itd; zadnej sprawy jeszcze nie bylo,mam po prostu niestety czekac az sie cos ruszy w tej sprawie... najsmieszniejsze jest to ze biegli maja badac przyczyny wypadki, w ktorym to kierowca puszki wjechal mi w tyl motocykla, nie wiem co tu badac... to mnie smieszy Edytowane 13 Września 2018 przez master611 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shido Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Od odszkodowań dobry jest Andrzej Krakowiński z Kopernika, ale szczerze nie wiem czy nie przeszedł już na emeryturę.Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 korzystałem kiedyś z Krakowinskiego - ja nie jestem zadowolony 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master611 Opublikowano 14 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 36 minut temu, Darek_Lodz napisał: korzystałem kiedyś z Krakowinskiego - ja nie jestem zadowolony czemu jesli mozna wiedziec? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 szukałem swego czasu prawnika z materiałami, które miałem. Chyba za 2gim razem był miało być łatwa wygrana, po jakimś czasie (około 3 mc) stwierdzili że kończą, bo nie wiedzą co dalej. I tak 4 mc po zdarzeniu zostałem znowu w pkt 0. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Dnia 13.09.2018 o 22:15, master611 napisał: ze względu na fakt przebywania ponad 7dni w szpitalu sprawę przejął sąd; mnie jedynie przesłuchała policja po zdarzeniu , mam czekać dopóki biegli nie ustala przyczyn wypadku itd; żadnej sprawy jeszcze nie było,mam po prostu niestety czekać aż się coś ruszy w tej sprawie... najśmieszniejsze jest to ze biegli maja badać przyczyny wypadki, w którym to kierowca puszki wjechał mi w tył motocykla, nie wiem co tu badać... to mnie śmieszy Granica 7 dni, nie zależy od długości pobytu w szpitalu, tylko od poziomu obrażeń. Jeżeli założą gips i wypuszczą po 2-3 dniach, to i tak wchodzi prokuratura (nie sąd, a tak naprawdę wydział wykroczeń i przestępstw WRD pod nadzorem prokuratora), bo np. narządy ruchu są niesprawne dłużej, niż 7 dni. W takiej sytuacji w pierwszej kolejności powołują biegłego, z zakresu medycyny, by na podstawie informacji ze szpitala, określił, czy obrażenia w świetle przepisów są powyżej 7 dni, czy nie. Jeżeli nie, to prowadzona jest sprawa o wykroczenie, przez wspomnianą jednostkę. Jeżeli natomiast są to tzw. "obrażenia powyżej 7 dni", policjant z WRD przygotowuje dokumentację pod nadzorem prokuratury i z zatwierdzeniem przez prokuratora proponuje wskazanemu sprawcy dobrowolne poddanie się karze. Jeżeli obwiniony nie poczuwa się do spowodowania wypadku lub nie zgadza się z wymiarem kary, wtedy dopiero akt oskarżenia trafia do sądu. Jeżeli ustalenia policji są spójne i zgodne z zeznaniami uczestników i stron, nie trzeba powoływać biegłego do rekonstrukcji zdarzenia. Na Twoim miejscu nie śmiałbym się z takiego obrotu spraw, ale to wynika z mojego doświadczenia i mam nadzieję, że ominie Cię wiele procedur, w których miałem okazję uczestniczyć. To tak w skrócie. 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master611 Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 11 godzin temu, Logan napisał: Granica 7 dni, nie zależy od długości pobytu w szpitalu, tylko od poziomu obrażeń. Jeżeli założą gips i wypuszczą po 2-3 dniach, to i tak wchodzi prokuratura (nie sąd, a tak naprawdę wydział wykroczeń i przestępstw WRD pod nadzorem prokuratora), bo np. narządy ruchu są niesprawne dłużej, niż 7 dni. W takiej sytuacji w pierwszej kolejności powołują biegłego, z zakresu medycyny, by na podstawie informacji ze szpitala, określił, czy obrażenia w świetle przepisów są powyżej 7 dni, czy nie. Jeżeli nie, to prowadzona jest sprawa o wykroczenie, przez wspomnianą jednostkę. Jeżeli natomiast są to tzw. "obrażenia powyżej 7 dni", policjant z WRD przygotowuje dokumentację pod nadzorem prokuratury i z zatwierdzeniem przez prokuratora proponuje wskazanemu sprawcy dobrowolne poddanie się karze. Jeżeli obwiniony nie poczuwa się do spowodowania wypadku lub nie zgadza się z wymiarem kary, wtedy dopiero akt oskarżenia trafia do sądu. Jeżeli ustalenia policji są spójne i zgodne z zeznaniami uczestników i stron, nie trzeba powoływać biegłego do rekonstrukcji zdarzenia. Na Twoim miejscu nie śmiałbym się z takiego obrotu spraw, ale to wynika z mojego doświadczenia i mam nadzieję, że ominie Cię wiele procedur, w których miałem okazję uczestniczyć. To tak w skrócie. ja sie nie smieje, tez bym chcial zeby sprawa zakonczyla sie jak najszybciej z wielu wzgledow no ale pozostalo mi czekac jedynie; sytuacja w ktorej nastapil wypadek jest jasna, ale biore pod uwage to ze sprawca moze sie odwolywac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 no u mnie podobnie ale w drugą stronę. Dla policji sprawa jasna ale ja się będę odwoływać bo to on zajechał drogę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master611 Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 odswiezam... kogo polecacie do odszkodowan z oc sprawcy? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Był kiedyś na forum @krzysiek, który siedział w temacie. Sróbuj się skontaktować przez jego profil. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi