Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Akumulator, Ładowanie, Zimowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj dopasować żelówkę, sam na takich jeżdżę i wytrzymują dłużej niż zwykłe. 12V 12Ah w 200cc zakończył 6 sezon (no ale to mały motorek a oryginalnie było tam 8Ah) natomiast w 750cc 4 sezon.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie jak zapniesz blokadę kierownicy na " pierwszy zaczep" pozycje się świecą

U mnie w fazerze również tak jest, raz zdarzyło mi się zostawić :P Na szczęście tylko na 2 godziny :smile:

Opublikowano

No to teraz ja ;)

Niedawno w moim "dziadku" został wymieniony akumulator na unibat CB12A-A i teraz pytanie techniczne, czy mogę go zostawić na okres zimowania podpięty pod taką ładowarkę? 

post-354-0-58057800-1417173820_thumb.jpg

post-354-0-34769400-1417173821_thumb.jpg

128330.png
Opublikowano

Tak możesz:) właściwie do tego jest.
Fajny sprzecik:)

Opublikowano

Witam wszystkich.U mnie ten sam problem,pozostawiony moto na tydzień i akumulator padł,dziwne bo wcześniej nie miałem tego problemu nawet gdy nie jeździłem dłuższy czas.Akumulator jest z tego roku więc jest nowy i na gwarancji,tyle że nie wiem czy mi teraz go przyjmą?,dodam że go ładowałem ale nic nie dało nadal nie działa.Jak myślicie uwzględnią to pod gwarancje,czy będą problemy?

Opublikowano

Na pewno by nie przyjęli gdyby było po gwarancji, a skoro gwarancja jest i gubi prąd zanieś im ten aku z paragonem zakupu.