Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam namiaru na jakiś fachowców którzy odwiercą mi studnię głębinową z fachowcami z którymi byłem umówiony na pon jakoś dotrzeć nie mogą. 

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

Opublikowano

www.studnie.ig.pl. U mnie wiercili na 140m. Tanio nie jest, ale profesjonalnie. Sami pilnowali roboty.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 11.05.2018 o 08:42, malyanio napisał:

www.studnie.ig.pl. U mnie wiercili na 140m. Tanio nie jest, ale profesjonalnie. Sami pilnowali roboty.

A ile to "nie tanio" jeśli można spytać?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

średnica 315, cena ponad 50k netto, zejście ponad 140m

• 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podaj namiary, żeby wiedzieć z czego nie korzystać. Szkoda byłoby się natrafić na taką firmę.

Opublikowano

No właśnie sam obecnie szukam takiej studni ale nadal się zastanawiam czy jest sens sobie ja zakładać czy nie.  Mianowicie mam 8 arową działkę i chciałbym zrobić na niej ładny oraz rozłożysty ogród. No i niektóre osoby doradzają mi , że najlepiej jest go nawiadniać własnie wodą ze studni głebinowej. Z kolei inne osoby twierdzą. ze o wiele lepszy będzie wodociąg oraz woda z wodociągu.

No i sam już nie wiem co się bardziej opyla...

Opublikowano
12 godzin temu, Panartur napisał:

No właśnie sam obecnie szukam takiej studni ale nadal się zastanawiam czy jest sens sobie ja zakładać czy nie.  Mianowicie mam 8 arową działkę i chciałbym zrobić na niej ładny oraz rozłożysty ogród. No i niektóre osoby doradzają mi , że najlepiej jest go nawiadniać własnie wodą ze studni głebinowej. Z kolei inne osoby twierdzą. ze o wiele lepszy będzie wodociąg oraz woda z wodociągu.

ze studni wodę masz za darmo

Opublikowano
3 minutes ago, eramus said:

ze studni wodę masz za darmo

12 hours ago, Panartur said:

generanie woda do ogródka to chyba najlepsza ze studni, ale jak masz wodociąg w drodze to jest wielce prawdopodobne, że nie będziesz mógł kopać studni, musisz to ustalić w gminie.

Opublikowano

Wszystko zależy ile kosztuje teraz bicie głębinówki i na jakiej jest głębokości woda. Inaczej najsensowniejsza jest woda z wodociągu na użytek podlewania będzie niedroga  i czy zwróci się koszt studni głębinowej? Gdyby woda była nie za głęboko to można wykopać zwykła studnię z kręgów betonowych.

Opublikowano

Ja miałem przykre doświadczenia. Niesłowne barany z okolic Szadku. Wróżenie z fusów na temat ceny ale "minimum 8000PLN" ,a potem to nie wiadomo jak głęboko będzie trzeba wiercić. Przymierzałem się do studni rok temu. Działka w gminie Wodzierady. Finalnie skończyło się na tym, że wodę użycza mi sąsiad (z głębinówki). 

Można dyskretnie podpytać się w gminie. Oni formalnie/oficjalnie to nie mogą polecać żadnych firm ani osób ale wiedzą kto na ich terenie co robi (często to mieszkańcy/członkowie gminy) i mogą kogoś podpowiedzieć. U mnie 3 na 4 firmy nie przyjechały na umówione spotkanie, zero telefonów, zero przepraszam. 

Opublikowano

Mam studnie głębinową  koszt 4470zł (wiercenie, pompa, rury ) + kręgi i dekiel 890zł. Smiga aż miło