Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

ZMIEŚCIMY SIĘ WSZYSCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

też zawsze wole między lewym a środkiem, a gdy widzę moto które robi to inną linią, zdecydowanie nie robię tego równolegle i mam duży odstęp przód-tył i uważam co się dzieje starając się jednak wjechać na tą samą linię :D 

ogólnie nie jest źle - poza złotówami w starych taxach całkiem dobrze się jedzie. 

Opublikowano

Ja mam szeroką kobyłkę, więc chcąc nie chcąc wybieram tak gdzie widzę że jest szerzej, aczkolwiek najlepiej mimo wszystko wybierać nitkę którą wybrał już ktoś przed nami - by nie dezorientować kierowców latającymi motocyklami z każdej strony, coby nie było przypadku, że z dobrej woli kierowca zrobi miejsce komuś innemu, a nas skosi.

Opublikowano

Moze warto by pod informacja "Miasto monitorowane" dac podobnych gabarytow "Zmiescimy sie wszyscy" ?

Fakt, ze inicjatywa spoko.

Robione byly jakies badana czy przeprowadzany sondaz wsrod kierowcow poruszajacych sie wylacznie puszkami czy taki znak widza?

Narazie mozna zaobserwowac wysyp motocykli i skuterow 125ccm. Co w ogromnej mierze przeklada sie na przepuszczanie motocyklistow (skutery tez mam tu na mysli) przez innych motocyklistow jadacych w puszkach.

Przyznam szczerze, ze kogo ze znajomych przyjezdnych spoza Łodzi czy nawet Łodziakow spoza forum, zapytam czy widzial ten znak to w 90% przypadkow slysze "NIE".
Przyjezdni mowia ze raczej skupiaja sie na wielkich niebieskich znakach, z ktorego pasa gdzie moga jechac..
Idac tym tokiem rozumowania jak zapytam czy widza "wielki niebieski znak z napisem Miasto monitorowane i obrazkiem radaru" 99,9% mowi "TAK".

Tubylcy i skrzyzowania ... 3/4 ludzi jedzie na pamiec i na czerwonym (zwlaszcza mlodsi) mordy maja w telefonach...

Pod znakiem dal bym informacje i przyzwolenie dla motocyklistow ze "za uzywanie telefonu i przegladanie facebooka czy pisanie smsow bedzie srogi wpier%$#".

Dlaczego tak bym tepil uzaleznionych od telefonu w samochodach?
A dlatego, ze jak juz sie przecisne i jestem pierwszy, wjezdzam przed auto zeby mnie widzieli ze sie pojawilem (a jezdze zawsze w kamizelce odblaskowej) to widze w lusterku typa z ryjkiem w telefonie. Obok stoi spieszacy sie czlowiek co na czerwonym rusza juz z pierdyliardpierwszy raz i wjezdza az na polowe pasow.
A co robi telefonowy maniak ? - widzi "katem oka" tego niecierpliwego i rusza, a zamim morde odklei od telefonu i ogarnie ze nadal czerwone ja uciekam na pasy przed niecierpliwego i staje w poprzek pasa bo jestem glupi bo patrze w lusterko i mysle za debi*@ z telefonem zamiast dac sobie wjechac w dupcie.
Mialem tak 2 razy i zaczalem stawac miedzy dwoma pierwszymi autami dlatego jak za mna stanie motocyklista to ruszam (jesli mam miejsce) do przodu aby go przepuscic i cofam sie gdzie stalem. Jesli nie mam miejsca - wybacz ze za mna musisz stac :(

Dla ciekawskich z normalnymi tlumikami polecam eksperyment - stanac obok kogos z morda w telefonie i zatrabic. 3/4 ludzi rusza.

Przy okazji - info ze motocykle moga smigac buspasami tez malo widoczne...
Ile razy widzialem obladowanych przyjezdnych w korku i gadalem z nimi ze mozna buspasem smigac to zdziwieni :)

Sorki za offtop, ale w temacie tez troche bylo :D

Wysłane z mojego Luna przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Co do niebieskich znaków o zmieścimy się wszyscy to niestety niebieski znak informacyjny musiałby stać się oficjalnym znakiem uchwalonym w sejmie by można było go legalnie umieszczać. Aktualna postać nie jest "prawdziwym" znakiem wiec można go stawiać gdziekolwiek.

Wyjściem może być umieszczacie go pod tabliczkami z informacją o tym który pas jak jedzie przy skrzyżowaniach, ale też nie wiem czy prawnie można by taka tabliczkę nie będąca oficjalnym znakiem łączyć z oficjalnymi znakami na jednym słupku.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

" (...) pod informacja "Miasto monitorowane" dac podobnych gabarytow "Zmiescimy sie wszyscy" "

Chodzilo mi zeby bez ingerencji w szate graficzna, taki jak jest tyle, ze wiekszych rozmiarow pod znakiem "Miasto monitorowane".

Bardziej przykuwajacego wzrok miejsca nie ma. Mieszkam w Lodzi od lat, wiem ze sa fotoradary i kamery na skrzyzowaniach itd., a itak mimowolnie patrze na ten znak jak wjezdzam

Wysłane z mojego Luna przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Proponuję postawienie tych znaków na Al. Włókniarzy - np. od Limanowskiego aż do Dworca Kaliskiego (zwłaszcza na skrzyżowaniach z Lutomierską i z Legionów). Tam jest dużo pasów, często jeżdżą tamtędy motonici, często sam, jak jeżdżę puszką, w ostatniej chwili przypominam sobie, żeby zrobić miejsce :blush:

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

• 1 rok później...