Skocz do zawartości

Brak LwG :D

benkenobi1111

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mnie wzięło na rozkminy, czemu niektórzy machają tylko jak jesteśmy na maszynach :D? Ostatnio, kilka razy jechałem rowerkiem, a że na światłach spotkało się kogoś z motocyklowej braci, to się machnęło. Jakie było moje zdziwienie gdy nikt nie odmachał :DDD Dziwna sprawa trochę, gdy ktoś do Lewej potrzebuje maszyny, bo jak ktoś bez maszyny to pewnie zwykły rowerzysta i jak to tak mu pomachać :DDD Co myślicie ?

Co ja właśnie przeczytałem :unsure:

Szczerze życzę wszystkim, żeby w życiu mieć tylko takie problemy jak ten opisany wyżej: "siedziałem na rowerze, motocyklista mi nie machnął".

GS500 icon3.png

43 minuty temu, karwoj25 napisał:

Co ja właśnie przeczytałem :unsure:

Szczerze życzę wszystkim, żeby w życiu mieć tylko takie problemy jak ten opisany wyżej: "siedziałem na rowerze, motocyklista mi nie machnął".

Ależ to poważna sprawa. Jak motocyklista mógł nie widzieć roweru i machania a może perfidnie nie odmachnął bo jechał puszką i ma kose z rowerzystami? :biggrin:

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

czekam na nastepny temat "o boże stałem w korku samochodem i motocyklista mi nie odmachnął, jak mógł się nie domyślić że w garażu też mam junaka?!" :decayed:

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Problem rozpoznania motocyklisty w cywilu rozwiązuje taka bluza :smile:

5aa7a79dd1190_FM_bluzy.jpg.b45a1ce0e4636

motor.gif"Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie"

Lub chodzenie w kasku cały czas....czy na rowerze, czy w samochodzie czy w autobusie.....nikt wtedy nie będzie miał watpliwości, że macha 100% maniak motocyklizmu :P

• 1 miesiąc temu...

Nie widzę powodu, żeby nieodmachać tak samo nie widzę powodu, żeby machać kiedy spaceruję, jadę rowerem, samochodem, ciężarówką, autobusem, kombajnę itp...

Np. Jak ktoś jest kierowcą MZK/MPK to niech nie czuję się źle gdy macha wszystkim kierowcą autobusów a oni nie rozumieją czemu. Nie każdy musi dość do mniosku - Aaaaa, pewnie też kieruje autobus, tylko zapomniał nim wyjechać z domu, to mu odmachnę. 

Jasne, nie zrozum mnie źle, jak ktoś pozdrowi mnie na trasie, to nie roztrząsam w głowie kim on jest i czy warto pozdrowić, tylko to robię bo to miłe jak pomacha Ci dziecko lub fajna dziewczyna gdy jedziesz na moto. To takie sympatyczne. No ale nie dochodziłbym w głowie czemu niektórzy nie robią LWG... Może rezerwują to dla tych, którzy aktualnie uczestniczą w swoim hobby i jadą akurat teraz motocyklem a nie rowerem...

...

• 1 miesiąc temu...

Śmieszna rozkmina ale fakt daje do myślenia, Mnie na przykład zawsze irytuje w niektórych riderach że jak jadę puszką i widzę go w lusterku, to zjeżdzam maxymalnie do prawej żeby go przepuścić ryzykując przebicie obony czy objechanie felgi o krawężnik, a On ani nie machnie ręką ani nogi w gescie podzieki nie wystawi. Chociaż zamykając sie tylko na niektórych riderów byłbym nie fair bo puszko lubcy również czesto gęsto nawet nie mrugną awaryjkami gdy zostana wpuszczeni.

Problem z gatunku "życiowych" 😀 Ja macham zawsze (jak tylko mogę i zauważę motocyklistę) bez względu na pojemność, rodzaj i kolor jednośladu 😉

Co do puszczania/robienia miejsca przez samochody, to też mam większość pozytywnych doświadczeń. Kiedy widzę, że kierowca specjalnie się usuwa lub składa lusterka (dzisiaj miałem taki przypadek), to zawsze staram się podziękować, czy to skinieniem głowy, czy LWG. Często nawet reagują na taki gest i odmachną i od razu dzień staje się przyjemniejszy 😎 Nigdy też nie wymuszam takich sytuacji stając obok auta i robiąc łututututu... 😛

Zmieścimy się wszyscy! LWG!

Wiesz @franek99, to nie jest do końca takie proste - jak przeciskasz się między puszkami, a do zmiany świateł masz moment, albo właśnie się zmieniły i musisz dać w pedał, to nie zawsze masz czas machnąć, czy podziękować w inny sposób. Ostatnio też mi się to zdarzyło i mam "wyrzuty sumienia", ale jakbym zaczął machać lub inaczej dziękować, to pewnie zostałbym na środku skrzyżowania. Sam często zwalniam drogę, kiedy jadę samochodem, ale do głowy by mi nie przyszło mieć pretensje do motonity, że nie podziękował. Traktuję to raczej jako miły gest niż obowiązek, myślę, że nowe tablice "Zmieścimy się wszyscy" załatwiają za nas część podziękowań :)

Edytowane przez Lancet (wyświetl historię edycji)

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Mi źle z tym, ale też przeciskając się między autami rzadko kiedy mam jak machnąć w podzięce. Po prostu jedną ręką cały czas operuje gazem, druga bawi się sprzęgłem i najzwyczajniej w świecie nie ma jak, a i wolę nie puszczać kierownicy przy przeciskaniu się, bo mam dość szeroki motocykl więc i miejsca do manewru nie za wiele.
Za to na trasie jak robią miejsce to zawsze podziękuję.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka