Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Fzs 600 Sp - Renowacja + Modyfikacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Haser, spokojnie. Fazer to nie jest szczyt moich marzeń :smile:

"Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• scOti

20

• MateuszZR7

3

• MaRRcin

3

• AndrzejCBR

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wertowałem kask SHOEI sezon temu.

Miałem okazję mieć kask na głowie. Duża skorupa jak na rozmiar L czujesz się jak astronauta. Co do okularów - XR to jest typowo sportowy kask tam nie będzie miejsca na okulary. Jeżeli chodzi o test SHARPA 5/5 co do tego nie mogę złego słowa powiedzieć

Płacisz tylko z firmę te kaski są gołe.

brak airmask

brak podbródka

brak osłony do okoła szyi

Te wszystkie rzeczy musisz dokupić koszt 500-700 zł plus w dobrych wiatrach 2000 zł sam kask.

Opublikowano

Wertowałem kask SHOEI sezon temu.

Miałem okazję mieć kask na głowie. Duża skorupa jak na rozmiar L czujesz się jak astronauta. Co do okularów - XR to jest typowo sportowy kask tam nie będzie miejsca na okulary. Jeżeli chodzi o test SHARPA 5/5 co do tego nie mogę złego słowa powiedzieć

Płacisz tylko z firmę te kaski są gołe.

brak airmask

brak podbródka

brak osłony do okoła szyi

Te wszystkie rzeczy musisz dokupić koszt 500-700 zł plus w dobrych wiatrach 2000 zł sam kask.

hmm, no tak, koszty są znaczne. Teraz już nie będę jeździć w okularach więc nie ma z tym problemu

a dorzuca jakis gratis w takim wypadku? :smile: Dzieki za namiar do goscia. Jakie wykonanie tych naklejek, dokladnie odwzorowanie wielkosc itp?

możliwe że zrobi szybciej niż normalnie:) a co do gratisa kto wie..

Jakość, wielkość moim zdaniem OK - możesz mu podać też wymiary jakie chcesz - będziesz miał pewność

"Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska

Opublikowano

Moim zdaniem naklejki monstera pasowaly by na Twojego fazera.

Poza tym czesciej widuje je na enduro niz sportach.

Opublikowano

Daje rade fazerek :drool:

"Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu,,

Opublikowano

Moim zdaniem naklejki monstera pasowaly by na Twojego fazera.

Poza tym czesciej widuje je na enduro niz sportach.

Moim zdaniem też MONSTERY by pasowały, dodały by trochę agresywności i stylu.

Może częściej je widać na enduro itp. bo można kupować całe plastiki Monster Energy i wszyscy co oglądali fotki, relacje z zawodów stwierdzili muszę też mieć Monstera na swoim :P

Na sportach też już jest ich więcej np. zespół z MotoGP "Monster Yamaha Tech 3"

Kolejną rzeczą jest to że Monster jest bardzo mało znany w PL ;/

Opublikowano

konkretny projekt ;] ciezko bylo spasowac ta czache ?

Opublikowano

konkretny projekt ;] ciezko bylo spasowac ta czache ?

hmm nie, wystarczyło zmienić stelaż lampy, lampę, poprawić 4 mocowania, kupić nową szybę, lusterka oraz wypełnienia - są to rzeczy ciężko dostępne i przez to drogie

Opublikowano

Ja bym brał garnek Bella i tylko go przemalował według własnego projektu ;)

Opublikowano

Ja bym brał garnek Bella i tylko go przemalował według własnego projektu ;)

wiesz że nie lubię standardów :smile:

Opublikowano

Scoti, trochę zaszalałeś z moto. Super Ci to wyszło. Respekt że Ci się tak chciało ;)

Opublikowano

Gratulacje za pomysl, checi i wykonanie!

Co do kasku, to nie zastanawiales sie moze za: Schuberth S2 ?

Opublikowano

dzięki, jeszcze trochę roboty przy nim zostało - ale teraz praca praca i przygotowania do chorwacji - czeka mnie 3500km w siodle :smile:

nad s2 zupełnie się nie zastanawiałem - wrzucę sprawę kasku w osobny temat żeby tu nie robić bałaganu

Opublikowano

zazdroszcze wypadu do Chorwacji ;)

poprzedniego lata bylem tam ale na 4 kolach, i zachwycalismy sie tam kretymi drogami, jadac oczywiscie poza autorstrada - Karlovac-Jeziora Plitvickie-i dalej na poludnie w kierunku Lovinac, nawet mam gdzies filmiki krecone z auta jadac tymi zakretasami :smile:

super sprawa, mam nadzieje, ze kiedys tam wroce ale juz na moto ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W sobotę wróciłem Fazerem z Chorwacji - trochę problemów z moto było - właściwie ze źle założonym alarmem

po wykryciu usterki i prowizorycznej naprawie zrobiłem ponad 1600 km więc jest ok, ale niewątpliwie sytuacja warta opisania.. (co uczynię na dniach)

wyprawa fajna, powrót też - nie ma jak nawinąć 1000km w ciągu jednego dnia :biggrin:

• 1 rok później...
Opublikowano

Sorki, że odkopuję temat ale naszło mnie na tuning przodu na polifcie.
Jakie koszty takiej zabawy?

„Żeby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, potrzebny także olej w głowie”

Zapraszam na mojego bloga: www.mankut.blog.pl

Opublikowano

Świetnie teraz wygląda ten Fazer - zdecydowanie odmłodniał i wyszlachetniał - na 100% będzie rozpoznawalny! Gratulacje!

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fazerek super wygląda , dobrą robotę zrobiłeś, gratulacje :smile: