Pijafka Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Czy ktoś z Was sprawdzał jak ma się wpis odnośnie masy własnej motocykla w dowodzie rejestracyjnym do rzeczywistości? Chodzi mi o to czy ktoś z Was ważył swój motocykl i jakie były różnice względem wpisu w dowodzie. Ewentualnie gdzie można zważyć moto. Za Wikipedią: "Zgodnie jednak z dyrektywą europejską 95/48/EC [3] masa własna definiowana jest wraz z kierowcą ważącym 75 kg. Konsekwencją tego są dane homologacyjne pojazdów, które zawierają masę własną wraz z kierowcą, co w rezultacie prowadzi do tego, iż w dowodach rejestracyjnych pojazdów masa własna zawiera masę kierowcy." 75 kg mi robi różnicę o której chcę wiedzieć Mariusz Edytowane 21 Lutego 2018 przez Pijafka (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
pedrobanani Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgodnie z definicją z ustawy Prawa o ruchu drodowym:Art. 2. punkt 53 masa własna – masę pojazdu z jego normalnym wyposażeniem, paliwem, olejami, smarami i cieczami w ilościach nominalnych, bez kierującego; 0 Cytuj
crazyy Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Wagi do zważenia motocykla, która by wskazywała skalę co 1kg raczej nie zajdziesz. Są ewentualnie takie wagi na składach do ważenia palet z towarem Edytowane 9 Stycznia 2019 przez crazyy (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2019 (edytowane) Na skupie złomu masz taką wagę i waży co do kilograma. Podjechać, zagadać z gościem, dać na czteropak i zważyć. Ja kilka miesięcy temu miałem przyjemność z jegomościem z tego skupu: http://estakada-zlom.pl/ . Facet spoko więc powinien odmówić A co do wagi w dowodzie rej. to mam w dowodzie pole G. = 208 kg i nie jest możliwe aby tam było doliczone 75kg kierowcy. Motocykl 650cc na sucho na pewno nie waży 133kg... Edytowane 17 Stycznia 2019 przez Aidekk (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Rekomendowane odpowiedzi