Skocz do zawartości

Opony na nowy sezon

sebeekcbr

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 25.03.2018 o 22:07, jaquzie napisał:

Kojarzę ten nick (zerknę jutro w Allegro) i jak kojarzę, wszystko było git malina ;)

Ok , ceny na allegro i oponeo porównywalne ale na allegro od skyseba jest komplet 2018r a na oponeo przod 2017r i tył 2018r. 

15 godzin temu, sebeekcbr napisał:

Ok , ceny na allegro i oponeo porównywalne ale na allegro od skyseba jest komplet 2018r a na oponeo przod 2017r i tył 2018r. 

no i ??????? co że przód jest z 17 roku ???nawet jak by była z 2014 to coś zmienia ???

dla mnie osobiście to popadanie w PARANOJE, ludzie myślą że na tej z 18 to mogą wszystko a na tej z 16 to na pierwszym winklu sie wyj..bią, a jaszcze najlepiej żeby była z bieżącego tygodnia..... fajny test kiedyś wrzucałem opon leżakowanych 5 letnich z nówkami, gość kręcił IDENTYCZNE czasy na torze na obu kompletach, jest to dla mnie podsycanie mitów. Szczególnie w Twoim przypadku jak to zawsze mówisz że zmieniasz min. 3 komplety tyłu, wiec zanim się opona zestarzeje to już jest zjechana. Ale jak tak lubisz, twoja sprawa, chce tylko pokazać tym co nie mają kasiory na NOWE NIE WYPIERDZIANE że ciut starsze ale też nowe wcale im nie ustępują a można zaoszczędzić parę ładnych $$$. tyle w temacie

Wyczaiłem na allegro Pilot Powery 650zł 18r. oraz Metzelery M3 435zł 15r. Ceny bardzo kuszą w stosunku do tych rosso 3 za 1060zł.  Już naczytałem sie tyle tych opinii że głowa mała bo podobno powery na tor na słabe itd...   

jak metzelera to dopiero od M5 polecam, zobacz sobie jeszcze battlax s20, s20evo, a najlepsza guma do tej pory na jakiej jeździłem to dunlop d212 gppro ale dużo $$$$

ja osobiście wymieniam u kumpla tu 

https://www.google.com/maps/@51.7277844,19.4751046,3a,75y,19.19h,75.82t/data=!3m6!1e1!3m4!1sEfZHiuFDIB3f8b17T_oabg!2e0!7i13312!8i6656?hl=pl-PL

ewentualnie czasami u Rogala w Motopublice a jak nie to i Wojtery na Glinianej 

Dzięki kolego. W miejscu pod linkiem byłem jakiś czas temu wozidłem  i nie wiedziałem że obsługują motongi. Jutro z oponką na brzuchu zrobię objazdówkę i zobaczę gdzie mnie przyjmą. 

ten pod linkiem też motocyklista, jak powiesz że z forum będzie taniej, powiedz że ja Cię przysłałem ;) 

Dnia 27.03.2018 o 16:45, kosmaty napisał:

jak metzelera to dopiero od M5 polecam, zobacz sobie jeszcze battlax s20, s20evo, a najlepsza guma do tej pory na jakiej jeździłem to dunlop d212 gppro ale dużo $$$$

Czyli nic sie nie zaoszczedzi na starszych modelowo gumach ? Wybierac cos z nowszych modeli w cenie ok 1tys?(rosso3,s21,sportsmart2max)

Bo w sumie sa te starsze modele tansze ale znowu nowsze maja poprawiona przyczepnosc i przede wszystkim wytrzymalosc.

Chyba ze ktos jeszcze poleci jakas starsza modelowo gume (dot 15-18) w nizej cenie od tych wyzej a ktora tez sie sprawdzi wytrzymałosciowo i na poczatki torowania ? 

Do niedzieli musze cos zamowic zeby zdążyć na 8kwietnia :riding:

Edytowane przez sebeekcbr (wyświetl historię edycji)

jutro zorganizuje ci numer to gościa u którego kupuje zawsze na bajzlu gumy, śmiało moge polecić typa, chyba że @Kejcior pomoże z numerem o ktory sam prosiłem :biggrin: :P :whistling::whip:

Edytowane przez kosmaty (wyświetl historię edycji)

• 2 lata później...

Witam. Poszukuję jakiegos uniwersalnego kompletu do transalpa, zapewnienie są tu userzy którzy lubią zjechać sobie z czarnego w lekki teren i mogą coś polecić.