Buziak Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Witam mam pytanie może błahe a jednak powodujące nie raz duże koszta. Czy incydent potrącenia samochodem sarny dzika innego zwierzęcia leśnego i uszkodzenie samochodu w stopniu uniemożliwiającym jazdę możne być powodem domagania się odszkodowania ??? Nie wiem czy od nadleśnictwa czy do gminy czy jak. Ktoś miał podobne zdarzenie ?? 0 Cytuj
ErR Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Z tego co wiem to jeżeli wcześniej był znak „Uwaga dzikie zwierzęta” (A-18b) to będzie problem. Jak nie to można próbować walczyć ale też łatwo nie będzie ... 0 Cytuj
salat Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Tutaj masz artykuł na ten temat 0 Cytuj
julian85 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 33 minuty temu, Buziak napisał: Ktoś miał podobne zdarzenie ?? Spytaj @Błażej3, jest ekspertem w tym zakresie. 1 Cytuj
eramus Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Znajomy miał nie wiem jak z odszkodowaniem ale on musiał ponieść koszty usunięcia zwierzęta z drogi wiec podejrzewam,, że nie miał podstaw do odszkodowania bo sytuacja miała miejsce na łagiewnickiej gdzie są znaki 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie "
pietrass Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Kilka lat temu pod Łodzią trafiłem sarnę. Znaku nie było. Ale na szczęście AC tak. Wezwałem policję, spisali protokół, o dziwo nie zabrali dowodu rej- rozbita lampa wgnieciona maska, pęknięty grill i zagnieciony błotnik z pękniętym zderzakiem. Na pytanie co mogę zrobić pan policjant stwierdził że mogę założyć sprawę s sądzie lokalnemu nadleśnictwu. Ale mówił że znał kilka przypadków z okolicy że sąd odrzucał roszczenia ze względu na "sporadycznie występujący incydent". Pewnie co innego jakby rozje..ło się kilkanaście samochodów w jednym czasie i miejscu o przebiegającą rodzinę dzików...Ja odpuściłem. d*pę uratowało mi AC. 0 Cytuj
kosmaty Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 tak jak wcześniej koledzy napisali, jak był znak to lipa, jak nie to do sądu i odszkodowanie od nadleśnictwa, a zwierzę najlepiej zapakować w worek i zjeść, sarna bardzo dobra jest, nawet z grillem w tyłku 2 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
Rekomendowane odpowiedzi