Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

KTM 1290 Super Duke R 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No no , nowe cacuszko fajnie się prezentuje no i już tyle gratów dokupionych  :P Czekam  na ciepłe dni żeby zobaczyć go na Dellu ,bo bardzo mnie ciakawi jak to chodzi ,bo widzieć  to widziałem w Profi czy na targach :smile: 

Opublikowano

Na dellu nie bywam. A jeżeli jestem to na chwilę i lece dalej. Ale jak się zrobi pogoda to na bank bedzie wiadomo gdzie jestem, skórwiel nie jest dyskretny :decayed:

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Będę próbował gdzieś wyhaczyć na pewno ,a co do ryku to tak ma być :P - Jednak czasami mam przemyślenia co na to sąsiedzi i te zapinanie wyższego biegu i trzymanie lekko gazu ,bo jak puścisz to też jakby 3 brygada obrony terytorialnej się pojawia ,gdy mijasz Misiaki :P  

Opublikowano (edytowane)

W międzyczasie czekając na pogodę bawiłem się poprawiając pod siebie parę rzeczy jak wysokość podnóżków, odległość dźwigni hamulca i zmiany biegów, kąt klamek itp itd.
Oryginalny zestaw narzędzi jest gówniany. Wszystko jest z plasteliny. Torksy zrobiły się okrągłe. Klucz 10 się wygiął.
Wyjebałem te śmieci z logo KTM i poszedłem do Castoramy po odpowiedniki z męskich stopów. Na szczęście śruby i nakrętki z którymi miałem styczność podczas "regulacji" są zdecydowanie wykonane w poprawnej technologii.
Przyszła mi po miesiącu szyba od PUIG. Mega jakość (nie to co narzędzia ;) ) i opakowanie jak garnitur od Armaniego. Robi wrażenie po prostu dbałość o jakość i detale.
paczka.jpg.3e1782f65185a0f783e361a12016af45.jpgszyba.jpg.469dc8c4964fbf1de86fb5abbcce31e8.jpgpuig.jpg.5c5f6ee1cdc6caf31d8ac9e67af64f0f.jpgmo.jpg.31fb9df53f74cdc1f10ad1e891cfd6e5.jpg

Szyba jest mocowana na na dwie solidne śruby do pólek w miejsce oryginalnych śrub zwyczajnie wkręcamy dłuższe z podkładką dystansującą.
Szybko i łatwo. Będę korzystał na dalsze trasy :smile:  
Czekam na kolejne graty.
CDN..

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

A jak aku po mrozach, bo garaż chyba nieogrzewany?

Opublikowano
8 godzin temu, ro6ert napisał:

A jak aku po mrozach, bo garaż chyba nieogrzewany?

Aku zabrałem do domu.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Z tą szybą wygląda kozacko...

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Opublikowano

Szybka  nadaje mu charakteru z tą lampą  - jak dobrze widzę szybka full smoła ? Co do dbałości o pakowanie produktu to za coś biorą te grube dollary ^.^

Opublikowano
1 godzinę temu, fuckout2 napisał:

szybka full smoła ?

Tak. Nie przepuszcza światła.

Dziś zrobiłem ok 70Km. Dobrze daje :biggrin:
Nie mam czucia przodu, w CBR poprzedniej miałem wrażenie, że lepszy był feedback.
Cóż inne moto i to zupełnie. Muszę się wjeździć. Kilometry zrobią swoje.

Quickshifter robi robotę a przy tam jak czasem strzeli w wydech to aż czuć motylki w brzuchu.
Generalnie dziś jazda zapoznawcza trochę. Parę lepszych odwinięć dla wyczucia reakcji gazu. Muszę poprawić jeszcze wysokość hamulca tylnego, bo mi za nisko było.
Odwiedziłem Della z Mateuszem, tam ze 3 kółka, mały sprawdzian maszyn na prostej :riding::riding:. No od razu dzień inaczej pachnie.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano
6 minut temu, matthewspl napisał:

dobrze na nim wygladasz

Zwłaszcza kasku w kwiatki żony :laugh2:
Aż mi jej szkoda, że ten kask taki fatalny.

PS. Nie polecam tego kasku LS2. Nie wiem co to za model (poniżej zdjęcie), ale wiało aż łzy leciały. Kupiłem żonie i chyba będę jej winien przeprosiny. Dziś pożyczyłem, ponieważ mój był akurat niedysponowany.

9b76967c22403f7c6127738937d04503.jpg

Tak wyglądałem kozacko na czarnym Duku w czarnym stroju z tym kaskiem :biggrin:
Nie kupujcie tego kasku na miłość boską

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

A w życiu. Do swojego Sharka nie mam żadnych "ale".
Latałem po 280 i nic nie wiało w środku. Jedynie szum wiatru w uszach (dlatego zamówiłem zatyczki). Może miałeś pecha w swoim poprzednim. Ja go lubię bardzo. Jest leciutki, stabilny i szczelny. W sumie to latem to mogłoby lepiej wiać w nim. Taki jedyny minus.

PS. Dla osób nie w temacie o jakim garnku mowa:
Shark Speed R Carbon

i-kask-shark-speed-r-series-2-carbon.jpg
Ode mnie ocena 7 na 10 ;)

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Nie Ciebie dzisiaj mijałem około 14 Włokniarzy - Pojezierska? ;) 
Na 100% czarny 1290. 

you will never know me, you can only follow me.

Opublikowano

Tak. Dziś latałem trochę.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano
10 minut temu, Piuriel napisał:

Tak. Dziś latałem trochę.

tez polatane , wymieniaj siedzisko na akce. dzien do nocy , mniej sliskie , wezsze, dopasowuje sie do dupska:laugh2:

Opublikowano

Usiąde na Twoim to zobaczę.

Kupowałeś może podnośnik pod tył już?

1 godzinę temu, LAFAY napisał:

wymieniaj siedzisko

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

!!!UWAGA!!! USTERKA

Jako, że nie jestem osobą ślepo kochającą swoje wybory tylko podchodzę do wszystkiego analitycznie to ogłaszam, że mam awarię.
Dziś motocykl wyciągnąłem z garażu, pojechałem na typową myjnię na bilon gdzie całość umyłem i opłukałem za 5zł.
Potem na stację i tankowanie pod korek.
Zrobiłem ok 30km czyli sądzę, że wysechł do tego czasu, ale zauważyłem, że nie mogę włączyć kierunkowskazu. Zjechałem na bok, spróbowałem lewy, prawy, wcisnąć w środek (wyłączenie migacza) i pojawił się na ekranie "General Error". Wyłączyłem i włączyłem motocykl (jak przystało na informatyka) i błąd zniknął (sukces informatyka :biggrin: ), ale kierunkowskazy teraz można włączyć, ale wyłączyć nie. Migają przez 10s i same gasną. Innej opcji nie ma. Pojechałem do kumpla, zrobiłem łącznie ok 50 km. Dojechałem na garaż, ponownie pojawił się "General Error" i schowałem już pod koc.
W poniedziałek zadzwonię na serwis niecha przyjadą po niego i ogarniają  :whip:a ja dam znać w temacie co to było.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Lepiej się nie przyznawaj że myłeś wysokim ciśnieniem,niektórzy producenci nie zalecają lub zabraniają mycia "karcherem"

Opublikowano
12 godzin temu, Piuriel napisał:

Usiąde na Twoim to zobaczę.

Kupowałeś może podnośnik pod tył już?

idzie do mnie ,  jak przyjdzie dam znaka  coz to za cudo

Opublikowano

No to żeś sobie potwora sprawił  :smile: Fajny sprzęcik. 

Łokcie będą przytarte :smile:

29136643_1675694819178698_1606659570791350272_o.jpg

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, mr.R napisał:

No to żeś sobie potwora sprawił
Łokcie będą przytarte

Idzie się przyzwyczaić. Bardzo przyjemnie to jeździ. Dzięki

A co do łokci to na pewno nie na tym. Chyba, że się wysypie gdzieś :decayed:

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano
Dnia 10.03.2018 o 22:57, Piuriel napisał:

!!!UWAGA!!! USTERKA

Motocykl jest już zrobiony.

We wtorek po 16 został zabrany i pojechał na serwis. Dziś dostałem telefon, że już jest po wgraniu softu na nowo i problem nie występuje. Styki zostały sprawdzone i nic tam nie znaleziono, ani śladów wilogoci ani innych niepożądanych elementów. Według mnie soft się gdzieś wysypał i zgubił wątki. Panowanie zrobili reflash kompa i problem ustąpił. W sobote planowałem odebrać, ale ze względu na prognozy chyba poproszę o dostarczenie do domu. Z jeszcze lepszych wieści to wypasy z R&G Racing dotarły do @Motorwings i w sobotę odbiorę. Czekam jeszcze tylko na Stompgripy i lecimy na ceramikę.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, matthewspl napisał:

gdzie ta ceramike planujesz zrobic bo chyba tez sie wybiore?

SNB Łódź na Brzezińskiej zaraz za M1. Parę razy auta robiłem u nich swoje. Nawet na stronie w jest jeszcze zdjęcie mojego peugeota byłego. Wstępnie jest to ok 800zł za samą ceramikę tak jak z nimi gadałem. Powłoka na 24mce. Kwestia stanu lakieru, bo ten przed nałożeniem musi być wyciągnięty na lustro.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano
1 godzinę temu, Piuriel napisał:

Motocykl jest już zrobiony.

We wtorek po 16 został zabrany i pojechał na serwis. Dziś dostałem telefon, że już jest po wgraniu softu na nowo i problem nie występuje. Styki zostały sprawdzone i nic tam nie znaleziono, ani śladów wilogoci ani innych niepożądanych elementów. Według mnie soft się gdzieś wysypał i zgubił wątki. Panowanie zrobili reflash kompa i problem ustąpił. W sobote planowałem odebrać, ale ze względu na prognozy chyba poproszę o dostarczenie do domu. Z jeszcze lepszych wieści to wypasy z R&G Racing dotarły do @Motorwings i w sobotę odbiorę. Czekam jeszcze tylko na Stompgripy i lecimy na ceramikę.

Oby to pomogło, bo osobiście znam osobę która oddała moto do naszego Łódzkiego serwisu na naprawę gwarancyjną i moto nawet do domu nie wróciło (a podobno to też był problem z softem) i to 2-krotne ale z tego co kojarzę to okazało się to coś poważniejszego. Wiec radze dobrze wszystko sprawdzić i przetestować po odbiorze :smile: 

A co do moto super wybór, mój wymarzony następny sprzęt :biggrin:

Opublikowano

Jest na gwarancji. Wcale mnie nie obchodzi co tam nie działa. Dzwonię i Panowie przyjeżdżają i zabierają by naprawić :whip:

Testowali cały dzień i podobno już żaden problem się nie pojawił. Ja oczywiście to zweryfikuje już w sobotę.

Pozdro :smile:

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Ceramikę polecam  w http://www.showandshine.pl/  dzwoniąc można się powołać na mnie.

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...