filet Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Założyłem ten temat z myslą o miłośnikach fazerków. Mam nadzieję że będziemy mogli wymienić się doświadczeniami dotyczacymi wrażeń dotyczących modelu, obsługi, serwisu itd. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
preker84 Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 no to jest nas już dwóch:] 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RUDY 600 Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Ja też mam fazera 2003r. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwutek Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 A ja mam fz6 tyle że starszego niż Filet 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filet Posted May 13, 2012 Author Report Share Posted May 13, 2012 No to Panowie na poczatek jakie oponki najlepiej spisywały się Wam na fazerkach? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 No to Panowie na poczatek jakie oponki najlepiej spisywały się Wam na fazerkach?Ja posiadam FZ6 z 2004 i noszę się z zamiarem wymiany tylnej opony, więc czekam na Wasze opinie:-) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scOti Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 ja w swoim używam Maxxis Supermax i szczerze polecam - żadnych problemów, nie zdzierają się za szybko, na mokrym dobrze trzymają się drogihttp://www.scigacz.pl/Test,opon,Maxxis,Supermaxx,2250.html 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stivo123 Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Tyle , że teraz ich cena jest wysoka, taniej niż 500 za tył to chyba nie znajdziesz , tez mi je polecałeś ale w tej cenie wolę Michelin Pilot Road 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filet Posted May 14, 2012 Author Report Share Posted May 14, 2012 jam mam pirelli diablostrada moim zdaniem super po 2,5 tyś prawie nie widać zużycia.Się dobrze na mokrym super. Chociaż przyznam szczerze że continnent sport attack trzymały kleiły lepiej. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwutek Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 bridgestone - chyba fabrycznie FZ6 na nich wychodziła, ale moja młodsza od moto więc na pewno nie jest założona od początku eksploatacji hehe 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Ja w swoim mam Dunlop Sportmax. Powiedzcie mi w jakim rozmiarze macie tylną oponę?Ja w tej chwili mam 180/55, ale chyba w oryginale wychodziły na 160/60. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scOti Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 u mnie jak fabryka nakazała:Rozmiar ogumienia przód - 110/70 ZR 17 54WRozmiar ogumienia tył - 160/60 ZR 17 69W 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwutek Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 mam 180/55 i o ile mnie pamięć nie myli a jestem tego pewien że mnie nie myli to rozmiar oryginalny do FZ6 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filet Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 180/55 i to jest oryginał 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_recens Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Ja również podpisuję się z Fz S1 2006 . Panowie najlepsze oponki Pilot road 2 180/55 i proponuję nie zmieniać rozmiaru bo właściowości jezdne znacznie się pogorszają. A w ogóle może wiecie gdzie można dostać ciężarki kierownicy? Ktoś mi pod galerką buchnął prawy :[ 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scOti Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 A w ogóle może wiecie gdzie można dostać ciężarki kierownicy? Ktoś mi pod galerką buchnął prawy :[ chyba w większości sklepów motocyklowych są na miejscu - a jak nie to bez problemu zamówią 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jezior188 Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 witam, również jak wy jestem szcześliwym posiadaczem fzs 6 s2 i moja opinia na emat tego motocykla jest taka iz motocykl godny polecena zarówno dla lubiących dłuższe wędrówki jak i jazdę w mieście. Powiedzcie tylko czy w waszych yamaszkach biegi też wchodzą dosyć głośno???? mój co prawda ma przejechane zaledwie 10000km ale jakoś nie miałem okazji jeździć na innym fazerze i nie mam porównania. Podpowiedzcie coś 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scOti Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Z tego co wiem Yamahy tak mają, głośno ale precyzyjnie 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filet Posted July 2, 2012 Author Report Share Posted July 2, 2012 Cześć. Mam do Was pytanko. Mam w swojej fz6 kierownice akcesoryjną luk czy cos takiego. Jest szersza niz zwykla. Niestety utrudnia mi to dość poważnie jazdę w zakrętach szczególnie z wiekszymi pretkosciami. Fajnie jest jechać sobie w wyprostowanej wygodnej pozycji po mieście. Ale na krętej trasie zarty sie kończą. Czy ma ktoś pojecie jakie wymiary ma mieć kierownica bardziej zbliżona do oryginału o bardziej sportowym charakteże która umożliwi swobodne składanie sie w zakretach i gdzie można to kupić w łodzi. Aukcji na alledrogo co prawda jest kilka ale nie wiem za czym sie rozglądać. witam, również jak wy jestem szcześliwym posiadaczem fzs 6 s2 i moja opinia na emat tego motocykla jest taka iz motocykl godny polecena zarówno dla lubiących dłuższe wędrówki jak i jazdę w mieście. Powiedzcie tylko czy w waszych yamaszkach biegi też wchodzą dosyć głośno???? mój co prawda ma przejechane zaledwie 10000km ale jakoś nie miałem okazji jeździć na innym fazerze i nie mam porównania. Podpowiedzcie coś Scoti ma rację. Moim zdaniem nie ma sie czym przejmować u mnie jest to samo. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaRRcin Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 kierownice masz LUCAS-a. zaloz oryginal i bedzie banglala i tyle. ewntualnie jak chcesz bardziej sportowa pozycje to mozesz zarzucic clipony na lagi. kumpel robi po 210 zl 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filet Posted July 2, 2012 Author Report Share Posted July 2, 2012 kierownice masz LUCAS-a. zaloz oryginal i bedzie banglala i tyle. ewntualnie jak chcesz bardziej sportowa pozycje to mozesz zarzucic clipony na lagi. kumpel robi po 210 zl kolega się w pracy nudzi ? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaRRcin Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 taa niema nic do roboty, a od jutra na urlop jade 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LUBIANY Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Kupie fazera 600 tke leko rozpiżdzionego nejka,izrobię .Zajebkę krosa,lub cuś podobnego 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts